Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Изложба с оръжейни експонати от Освободителната война (1877 – 1878 г.) беше показана в Кюстендил

 Поводът е 142-ата годишнина от Освобождението на града, което ще бъде отбелязано на 29 януари. В изложбата са показани пушки, револвери и саби, използвани от руските, турските войски и опълчението. Изложени са пушки "Бердана", револвери "Смит и Уесън". Колекцията е частна  и е събирана близо 30 години. Показано беше и копие на Самарското знаме. По време на събитието, организирано от читалище "Генерал Владимир Заимов" в Кюстендил и дружеството "Традиция", беше положена клетва от участниците на местната структура на дружеството. "Амбицията ни е да привлечем повече млади хора към каузата", казаха от ръководството на местното дружество.

Вижте още

Засега няма да създават медицински пункт на ГКПП "Стрезимировци"

На този етап няма условия за създаване на медицински пункт на Граничния контролно-пропускателен пункт "Стрезимировци". Това заяви директорът на РЗИ - Перник д-р Юри Торнев на проведеното при областния управител на Перник заседание във връзка с предприетите мерки срещу разпространението на коронавируса. За разкриването на такъв пункт са..

публикувано на 28.02.20 в 17:40

Общинският съвет в Банско прие програмата за управление на кмета Иван Кадев

Общинският съвет в Банско одобри с пълно единодушие предложената от кмета Иван Кадев Програма за управление на община Банско през мандат 2019-2023 г. Като водещи цели са изведени преодоляването на наследената финансова стагнация, възстановяването на икономическата активност на общината, забавена от развитието на Ски зона Банско и тази над..

публикувано на 28.02.20 в 17:00

ЮЗДП инвестира в горски пътища и техническа инфраструктура

Приключи изпълнението на поредния инвестиционен проект за строителство на горска пътна мрежа на територията на Югозападното държавно предприятие. Изграденият в района на „Държавно горско стопанство Кюстендил” траен горски път „Дождевско дере” е с дължина малко над 5 километра и е покрит с трошено-каменна настилка. Трасето попада изцяло в землището..

публикувано на 28.02.20 в 15:53

Мъж на 30 години от Кюстендил е настанен във ВМА със съмнение за коронавирус

Мъж на 30 години от Кюстендил е настанен във ВМА със съмнение за коронавирус. Това съобщи д-р Илияна Кръстева от РЗИ в Кюстендил.  Мъжът е пристигнал от Италия, не се е почувствал добре и е потърсил лекарска помощ при личния си лекар. Лекуващият го лекар и сестрата, която са го обслужили, са под карантина, каза д-р Кръстева.  Тя апелира..

публикувано на 28.02.20 в 14:58

„Соломоново решение“ гласуваха благоевградските съветници по казуса със застрояването до кампуса на Американския университет

С 38 гласа „за“ благоевградските общински съветници върнаха за ново и обстойно разглеждане, превърналата се в „казус“ точка от дневния  ред, засягаща частен инвеститорски интерес, с цел строителство в близост до кампуса на Американския университет.  Местните депутати изслушаха изказванията на засегнатите страни –   инж. Спас Митев и  Тодор..

публикувано на 28.02.20 в 14:34

Андрей Новаков и Росица Димитрова наградиха победителите в турнира по шахмат за пенсионери в Благоевград

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП и областен координатор на ГЕРБ – Благоевград Андрей Новаков и общинският ръководител на партията Росица Димитрова наградиха победителите в първия за годината турнир по шахмат за пенсионери в Благоевград. Шампионатът се осъществи с подкрепата на ГЕРБ – Благоевград и в него участие взеха любители и доказани шахматисти от..

публикувано на 28.02.20 в 14:25

Кметът на Разлог и медицинският управител на МБАЛ получиха нова линейка за ФЦСМП Разлог

Днес кметът на община Разлог и медицинският управител на МБАЛ д-р Божидар Велев получиха нова линейка за ФЦСМП Разлог.  Линейката разполага с най-съвременно медицинско оборудване за оказване на спешна помощ, интензивно лечение и наблюдение на пациентите. Доставката на санитарния автомобил е част от проекта на Министерство на здравеопазването: "Подкрепа..

публикувано на 28.02.20 в 14:17