Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Областната комисия по безопасност на движението по пътищата — Кюстендил прие програмата си за 2020 година

На свое заседание днес Областната комисия по безопасност на движението по пътищата прие План-програма за 2020 г. и Годишен доклад за 2019 г. относно изпълнението на областната политика по безопасност на движение по пътищата в Кюстендилска област. Заседанието беше ръководено от зам.-областния управител д-р Матей Попниколов.

В хода на работната среща баха отчетени реализираните мерки и ефективното взаимодействие между институциите през изминалата година, с цел опазване здравето и живота на хората, и намаляване на пътнотранспортните произшествия.

Заседанията на Областната комисия ще се провеждат вече най-малко 4 пъти годишно, на всяко тримесечие, с цел постигане на регулярност в дискутирането и мониторинга на проблематиката. Следва и оптимизиране на състава на Комисията, за да бъде уеднаквен подходът и експертизата на включените членове, както и да бъде привлечен експертен потенциал.


Вижте още

Кирил Калфин: 700 хил. лв. са отпуснати за изграждане на ВиК мрежата в три села в Кюстендилско

700 хил. лв. са отпуснати за изграждане на ВиК мрежата в кюстендилските села Катрище, Николичевци и Гюешево. Предстои ремонт на ВиК инфраструктурата в тези населени места. Това обяви по време на приемна в Кюстендил народният представител от ГЕРБ Кирил Калфин. По време на приемния ден на вниманието на депутата бяха поставени различни казуси и..

публикувано на 22.02.20 в 11:39

Базар на мартеници в община Благоевград

В понеделник, 24 февруари, от 10:00 часа ще бъде открит базар на мартенички във фоайето на община Благоевград. В базара на мартеници ще участват потребители на социални услуги от Дневния център за деца с увреждания „Зорница“, Дневния център за пълнолетни лица  с увреждания „Светлина“, от Защитен ите жилища „Искра“, „ Струма“ и „ Слънчев..

публикувано на 22.02.20 в 11:21

НП „Рила” открива Посетителски информационен център в Благоевград

С официална церемония Национален парк „Рила” ще открие изградения Посетителски информационен център в Благоевград. Сградата ще е достъпна за хора със специфични нужди и в неравностойно положение, по проект „Засилване на капацитета на защитените зони чрез иновативна методология за устойчиво развитие”. Церемонията ще бъде на 24 февруари ,..

публикувано на 22.02.20 в 10:43

Предотвратиха замърсяване на Кладнишка река

Предотвратено е замърсяването на Кладнишка река, която се влива в язовир „Студена”. Проблемът е възникнал заради неработещата пречиствателна станция за отпадни води в луксозното селище „Делта Хил“, водите от която се стичали по улиците и в дерето. След изграждането й през 2017 година пречиствателна станция за отпадни води в „Делта хил“ е..

публикувано на 22.02.20 в 09:13

Голяма Задушница

В събота преди празника Месни заговезни православните християни отбелязват Голяма Задушница - един от трите дни в годината, в които отдаваме почит на мъртвите. Във всички храмове се отслужват заупокойна света литургия и обща панихида. До Новите гробища на Благоевград днес се движат допълнителни автобуси. Утре е последният ден, в който вярващите..

публикувано на 22.02.20 в 08:26

Облачна събота

Двес времето ще се задържи предимно облачно, но ще има и временни разкъсвания на облачността. Ще духа слаб северозападен вятър.  Максималните температури ще са между 5° и 10°.

публикувано на 22.02.20 в 08:20

Изключителна изложба "Дипломация и изкуство" гостува в Благоевград

В Градската художествена галерия в Благоевград беше открита изложбата "Дипломация и изкуство". Експозицията е по повод 140 години от началото на българската дипломатическа служба. Почитателите на изкуството могат да разгледат творби от колекцията на Министерството на външните работи - една от най-оригиналните художествени сбирки, собственост..

публикувано на 21.02.20 в 19:12