Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

До 3 март се ограничава движението в участъка от с. Мало Бучино до с. Големо Бучино

Снимка: Архив

Поради изграждането на водопровода за Перник до 3-ти март се ограничава движението по третокласния път в участъка от с. Мало Бучино до с. Големо Бучино. Обходният маршрут е по автомагистрала "Струма", съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Отпадна досега въведеното ограничение на движението по третокласния път от центъра на с. Големо Бучино до отбивката за регионалното депо за битови отпадъци.

Вижте още

Кметът на Благоевград посети новите социални жилища

Кметът на Благоевград Румен Томов посети днес новите социални жилища в IV-ти микрорайон. Социалните жилища са изградени по ОП „Региони в растеж“. Те са готови за настаняване - напълно обзаведени с мебели, електродомакински уреди, телевизори и оборудвани бани. 183 са социалните жилища, изградени със средства по оперативната програма...

публикувано на 09.04.20 в 19:43

Над 260 хранителни пакета ще бъдат раздадени на нуждаещи се в Благоевград

Днес кметът на Благоевград Румен Томов и заместник-кметът по строителството Евгени Терзиев посетиха складовете към общинската социална кухня. Бюджетно звено "Заведения за социални услуги“ към Община Благоевград има подготвени хранителни пакети за потребители на социални услуги. По Оперативната програма за храни от Фонда за Европейско..

публикувано на 09.04.20 в 18:41

Кметът на Благоевград посети ромската махала

След въведените противоепидемични мерки, свързани с разпространението на COVID-19 на територията на Община Благоевград, кметът Румен Томов отиде в ромската махала, за да се запознае лично с обстановката там. Градоначалникът проверява периодично спазването на меките, свързани с въведеното извънредно положение. „Искам да образовате децата си...

публикувано на 09.04.20 в 18:28

618 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас

618 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 7 нови случая, като 6 са в София и 1 в Панагюрище. Лабораториите продължават да работят. 230 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. 32 са пациентите с COVID-19, които са в..

публикувано на 09.04.20 в 18:18

Делян Пеевски дари респиратори на три болници в област Благоевград

Общински съветници от ДПС Благоевград предоставиха днес нови респиратори на три болници - в Благоевград, Разлог и Гоце Делчев. Модерните респиратори са дарение от депутата Делян Пеевски, съобщи за РБ областният лидер на ДПС Ведат Хюсеин. Респираторите ще бъдат монтирани днес, а утре от фирмата ще проведат обучение за работа с тях, каза Ведат..

публикувано на 09.04.20 в 17:25

Пазарите се спират, докато не се затегнат мерките

"Пазарите се спират, докато не се създаде ред такъв, какъвто е в магазините – на влизане, на излизане – дезинфекция, ред и дистанция". Това каза министър-председателят Бойко Борисов на брифинг в Министерския съвет.  Той обяви, че ще се засили контролът при търговията на открито: "Ще влизат по толкова хора, колкото могат да отидат на сергиите – като..

публикувано на 09.04.20 в 16:17

Тестването в Банско няма да започне днес

Масовото изследване в Банско, в което трябваше да бъдат тествани  1000 жители за наличие на изграден колективен имунитет срещу коронавируса, няма да започне и днес. Причината е, че тестовете още не са доставени в здравното министерство. Това заяви д-р Георги Кушлев, един от петимата общопрактикуващи лекари в града, като се позова на официална..

публикувано на 09.04.20 в 15:51