Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Иван Благоев отново е републикански шампион по сумо

Медалистът ни на световни, европейски и държавни шампионати по борба и сумо Иван Благоев от Полена отново e с приз, този път още по-голям - за поредна година републикански шампион по сумо=

На Републиканското първенство по сумо, което се проведе в София, Иван Благоев се състезава в категория до 100 килограма и се качи на най-високата стълбичка - първото място, което му гарантира участие в предстоящото Европейско първенство на 16-20 април в Баку – Азербайджан.

Конкуренцията беше голяма, но подготовката мина добре и се представих отлично. Играх 4 срещи и постигнах четири победи, с което станах шампион. Този успех ми гарантира участие на Европейското първенство, където се надявам отново да достигна най-високото стапало на почетната стълбичка и да чуя химна в моя чест“, сподели медалистът.


Вижте още

Починал е 57-годишен пациент с коронавирус в болницата в Кюстендил

 Починал е 57-годишният пациент с коронавурис в Кюстендилската болница, съобщиха от здравното заведение. Мъжът е бил с двустранна бронхопневмония и е бил включен на респираторен апарат.   Мъжът, заедно със съпругата си се е върнал на 16 март от Германия. Съпругата му днес е била приета в кюстендилската болница, след като до сега е била на..

публикувано на 01.04.20 в 15:04

Община Благоевград предоставя препарати на домоуправителите за дезинфекция на общите части на сградите

 Кметът на община Благоевград Румен Томов се срещна днес с домоуправители на жилищни сгради, на която се взе решение, домоуправителите по график (ежеседмично) да извършват дезинфекция на общите части на сградите.   Препарати за дезинфекция ще бъдат предоставени от Общината.  „Гражданите трябва да бъдат защитени и всички, заедно да се справим..

публикувано на 01.04.20 в 14:47

Онлайн състезания с формат на матура организира ЮЗУ „Неофит Рилски“

 Природо-математическият факултет към ЮЗУ "Неофит Рилски" организира безплатно онлайн състезания с формат на матура по математика и природни науки (биология, география и химия) във вид на електронен тест, който учениците решават от вкъщи. На база получените резултати ще бъдат изготвени поименни сертификати, които дават възможност на..

публикувано на 01.04.20 в 14:14

Нови дарения получи кюстендилската болница

 Нови дарения получи кюстендилската болница, съобщиха от ръководството на МБАЛ "Д-р Никола Василиев" в Кюстендил. Даренията са направени в периода от 27 март до днес, а получените парични суми възлизат общо на 24 610 лв.  Паричните дарения са на стойност от 10 лв. до 15 000 лева. Кюстендилска фирма е направила и дарение на бърз тест за..

публикувано на 01.04.20 в 14:12

МБАЛ „Югозападна болница“ разкри банкова сметка за набиране на средства

МБАЛ „Югозападна болница“ ООД с адреси на дейност в градовете Сандански и Петрич, разкри банкова сметка за набиране на средства във връзка с повишената нужда от закупуване на предпазни средства за работещите медицински специалисти и помощен персонал в болницата – дезинфектанти, бързи тестове за изследване на заразени с коронавирус и..

публикувано на 01.04.20 в 14:09

Кабинетът определи ГКПП за "зелените коридори" за доставка на стоки

 Министерският съвет определи граничните пунктове на българска територия, през които ще се осигурява безпрепятствено преминаване на стоки, съобщи пресслужбата на кабинета.  Днес кабинетът проведе редовно заседание по видеоконферетнта връзка.  Планът за осигуряване на "зелени коридори" по европейската пътна мрежа.  На границата с Гърция за основни..

публикувано на 01.04.20 в 13:59

Доброволци ще се включат в разнасянето на пенсиите в Кюстендил

 Доброволци ще се включат в разнасянето на пенсиите в Кюстендил. Направена е организация, за да могат възрастните хора да си получат парите навреме и да разполагат с тях за празниците, каза на пресконференция днес кметът на Кюстендил Петър Паунов.    "Започващото изплащане на пенсиите от вторник е голяма предпоставка за струпване на много..

публикувано на 01.04.20 в 12:50