Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

МВнР: Пътувайте до Италия само при необходимост

Във връзка с разпространението на коронавируса от министерството на външните работи препоръчват на българските граждани за пътуват само в краен случай в Италия и по-специално в Северна Италия. 

От МВнР препоръчват също така на сънародниците ни да се въздържат от посещение на публични мероприятия, да избягват места със струпване на много хора, както и да спазват мерки за безопасност като носене на предпазна медицинска маска, поддържане на лична хигиена и да се избягва пряк контакт с непознати.

В същото време, взимайки предвид актуалната ситуация с развитието на епидемията на коронавируса, Министерството на външните работи на България повиши индекса на риска при пътуване до Китай до най-високото Ниво 5 - предупреждение за преустановяване на всякакви пътувания и незабавно напускане на страната.
Няма данни за заразени с коронавируса български граждани в Китай и в Италия.


Вижте още

Продължават ремонтите на водоснабдителната система в Перник

В края на миналата година правителството отпусна за ремонтите 35 млн. лв. В периода от 4 до 6 юни ще бъдат извършени строително-монтажни дейности на съоръженията в пречиствателната станция. Заради ремонтите е възможно в сутрешните часове да бъде нарушен графикът на водоподаване за отделни райони на града и общината.  Ще се работи и през нощта, когато..

публикувано на 03.06.20 в 08:37
Доц. Димо Димов

22 нови случая на Covid-19, общо 2560

Новите случаи на Covid-19 у нас са 22. Броят на лабораторно потвърдените случаи достигна 2560. Това съобщи доц. Димо Димов от Националния оперативен щаб. Активност е забелязана в 6 области – София, където всички 6 новоконстатирани случаи са амбулаторни, Сливен – 9 нови случая, Ямбол -4, Видин -1, Пазарджик и Перник също по един. Констатираните случаи..

публикувано на 03.06.20 в 08:16

Зрелостниците се явяват на втората задължителна матура

Днес e втората задължителна матура за 12-класниците, която е по свободноизбираем предмет.  Заявления за явяване са подали над 37 000 ученици. И тази година най-много от тях  –  близо 12 000 –  са избрали  английския език за своя втори задължителен изпит, а най-малко – 69 – италиански. И  втората матура ще протече при стриктни мерки за дистанция и..

публикувано на 03.06.20 в 07:39

Отново валежи и гръмотевици на места в страната

Днес преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места в планинските райони ще превали краткотраен дъжд. Ще продължи да духа слаб северозападен вятър, който до вечерта ще се ориентира от юг-югозапад. Дневните температури ще останат почти без промяна и максималните ще са предимно между 18 и 23..

публикувано на 03.06.20 в 07:36

ВиК – Благоевград подменя водопроводната мрежа по ул. „Майор Стефан Иванов“

Екипи на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград извършват ремонт на водопроводната мрежа по улица „Майор Стефан Иванов“ в Благоевград. В момента старите етернитови тръби Ф80 се подменят с нови полиетиленови тръби Ф110. Дължината на участъка, в който се извършват дейностите, е над 300 метра. Паралелно с това започна и ремонт на..

публикувано на 02.06.20 в 17:10

В Радомир и Земен стартират кампания за подкрепа на местния бизнес

Мащабна кампания за подкрепа на местния бизнес стартира “МИГ – Радомир – Земен”, съобщиха от пресцентъра на Община Радомир. Инициативата, която е под наслов “Подкрепи местната общност”, ще продължи два месеца, като целта е да бъдат обхванати около 300 местни производители и доставчици на услуги от двете общини. В рамките на инициативата ще бъде..

публикувано на 02.06.20 в 17:01

След утрешното заседание на Министерския съвет Рилският манастир ще получи 600 хиляди лева

Премиерът Бойко Борисов посети Рилския манастир. Най-напред се спря в манастирската черква, след това за около 10 минути имаше разговор с игумена на манастира Адрианополския епископ Евлогий.  Основният проблем е в неполучените 600 хиляди лева, с които манастирът трябва да се разплати със строителите, които и в момента имат реставрационни дейности...

публикувано на 02.06.20 в 16:13