Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Благоевград предостави защитни костюми, предпазни шлемове и маски на МБАЛ–Благоевград

Главната сестра на МБАЛ-Благоевград Венета Стефанова получи предпазните медицински консумативи – 50 броя маски, 50 броя защитни костюми и 20 броя предпазни шлемове за лице, които са за многократна употреба. Предпазните средства бяха предоставени от главния експерт „Здравеопазване“ на община Благоевград Елена Тренкова. Кметът Румен Томов благодари за положените усилия на всички лекари и медицинските специалисти: фелдшери, лаборанти, акушерки, медицински сестри, фармацевти и кинезитерапевти, както и на екипите на Спешна помощ, които със своите професионални знания и опит се грижат денонощно и всеотдайно за обществото. Община Благоевград ще продължи да предоставя предпазни консумативи за нуждите на здравните работници, за овладяване на усложняващата се обстановка с разпространение на коронавирус, сега най-ценна е адекватната грижа към хората.

Припомняме, че за предходния месец Община Благоевград раздаде над 9000 предпазни маски и ръкавици, на граждани и институции, във връзка с обявеното извънредно положение в страната. На гражданите продължават да се раздават предпазни маски от екипите в Оперативния щаб, който се помещава в сградата на Информационен център до зала „22 септември“. На всички жители, които влизат в сградата на община Благоевград, медицинско лице на входа дава предпазни ръкавици, маски и препарат за дезинфекция.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Безплатни спортни занимания за учениците в Благоевград

Община Благоевград и спортните клубове организират безплатни занимания за учениците през пролетната ваканция. Тренировките ще стартират на 30 март (събота) и ще продължат до 7 април (неделя). Учениците от всички училища на територията на община Благоевград ще могат свободно да посещават различни видове спорт по предварително утвърден график. В..

публикувано на 29.03.24 в 14:16

Ученици на Гимназията по икономика в Благоевград демонстрираха бизнес знания

Единадесетокласниците  от ПГИ „Иван Илиев“  Благоевград са главни действащи лица в провеждащия се днес 13-ти училищен панаир на учебно-тренировъчните предприятия „Учене чрез действие“. В него участват осем  тренировъчни предприятия, чрез които учениците представят пред гости, учители, родители и съученици своята практическа подготовка.  „Училищният..

публикувано на 29.03.24 в 13:44

Отпускат над 13 милиона лева за увеличение на заплатите в НОИ

Над 13 милиона лева ще бъдат отпуснати за увеличение на заплатите в НОИ, а за Националната здравноосигурителна каса и районните ѝ поделения са заложени 1 365 000 лв. Това предвижда проект на правителствено постановление за разпределение на общо 268 милиона лева от държавния бюджет за 2024 година, които са за компенсиране на възнагражденията в редица..

публикувано на 29.03.24 в 13:35

Нов обществен посредник на община Благоевград

Злата Ризова е новият обществен посредник на община Благоевград. Тя бе избрана с 2/3 от гласовете на общинските съветници, които присъстваха в зала „22 Септември“ в Благоевград. Вотът беше таен. Злата Ризова се пребори с другите двама конкуренти – Атанаска Ковачева и Даниела Ангелова. „Ще работя прозрачно и в полза на гражданите“, заяви..

публикувано на 29.03.24 в 11:07

Последен ден на хартиените рецепти за антибиотици

Днес е последният ден, в който лекари и зъболекари могат да изписват антибиотик на хартиена рецепта. Ще могат и през почивните дни, но за пациенти, които са потърсили спешна и неотложна медицинска помощ, а от понеделник антибиотиците ще се изписват само по електронен път. От 1 април медицинските специалисти няма да имат право да предписват антибиотик..

публикувано на 29.03.24 в 09:31

НОИ стартира програмата за профилактика в 50 бази

От днес Националният осигурителен институт започва изпълнението на програмата за профилактика и рехабилитация за настоящата година. Договори са подписани с 50 бази, а парична помощ, която се предоставя на осигурените е за 10 дни. Покриват се нощувките -  до четири диагностични и терапевтични процедури дневно и частично 9 лева за храна на ден...

публикувано на 29.03.24 в 09:29

И не забравяйте: В неделя се местят стрелките с час напред!

На 31 март, неделя, преминаваме към лятното часово време. Преместваме часовниците е с един час напред. В 3:00 ч. през нощта стрелките трябва да покажат 4 часа. Към астрономическото време ще се върнем на  27 октомври.

публикувано на 29.03.24 в 09:25