Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Кметът Румен Томов: „Заедно можем да победим!“

Община Благоевград предостави предпазни средства на Центъра за спешна медицинска помощ, болница ПУЛС и Многопрофилната болница за активно лечение-Благоевград. Медиците са снабдени със защитни костюми, предпазни шлемове и маски. Предпазните костюми са заплатени и дарени на Община Благоевград от Тодор Наков и са разпределени по здравните заведения. „Община Благоевград изказва огромна благодарност на г-н Наков за помощта и подкрепата!“, пише в информацията до медиите на Пресцентъра на ОА – Благоевград.

Центърът за спешна медицинска помощ получи 100 бр. маски, 10 бр. предпазни шлемове за лице и 15 бр. защитни костюми, които са за многократна употреба.

Многопрофилната болница за активно лечение ,,ПУЛС“ получи 200 бр. маски, 30 бр. предпазни шлемове за лице и 53 бр. защитни костюми за многократна употреба.

Многопрофилната болница за активно лечение – Благоевград получи 200 бр. Маски, 20 бр. предпазни шлемове за лице и 60 бр. защитни костюми за многократна употреба.


,,Благодаря на лекарите и медицинските екипи. Благодаря на хората, които ни помагат в трудната обстановка, в която се намираме. Благодаря, че отделяте от личните си средства, за да помогнете! Нека бъдем единни в създалата се ситуация в името на нашите деца и родители! Заедно можем да победим!“, каза кметът на Благоевград Румен Томов.

Община Благоевград призовава жителите да спазват стриктно препоръките на Министерство на здравеопазването и заповедите на Община Благоевград!Галерия

Вижте още

Последният месец за 5% отстъпка при плащане на местните данъци и такси в Сандански

Месец юни е последен, в който заплатилите данък върху недвижими имоти, такса битови отпадъци и данък върху превозните средства могат да ползват 5% отстъпка. Срокът, в който гражданите на Община Сандански могат да се възползват от отстъпката е до края на месец юни, а не както бе преди извънредното положение – до 30 април. Желаещите да..

публикувано на 02.06.20 в 10:31

Нов треньорски щаб в академията на „Пирин“

    Футболен клуб  „Пирин“/ Благоевград/ има нов треньорски щаб, който ще ръководи Академията на клуба в новата елитна част на школата – наборите от U13, родени 2008, до U19 – родени през 2002 и 2003 г. Новият директор на Елитната Академия – Радостин Александров представи новия треньорски състав, сред който има и няколко нови имена. По..

публикувано на 02.06.20 в 09:45

19 нови случая на коронавирус у нас

За вчерашния ден в България има 19 нови доказани случая на коронавирус, от тях в болница са 9 души, 10 са на домашно лечение, съобщи днес на редовния брифинг проф. Тодор Кантарджиев, от Националния оперативен щаб. Извършените PCR изследвания са 1220. За момента у нас има направени над 60 000 PCR теста – те постоянно се увеличават, защото влизаме в етап..

публикувано на 02.06.20 в 08:23

2 юни - Денят на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта

На 2 юни почитаме паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България. Този ден се чества от 1901 година, когато на връх Околчица, лобното място на Ботев, се събират негови четници и други граждани да отдадат почитта си. В продължение на 2 минути от 12.00 часа днес сирените в цялата страна с прекъснат вой ще оповестят отдаването на..

публикувано на 02.06.20 в 08:19

И днес валежи и гръмотевици на места в страната

Въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна, и на много места ще превалява. Следобедд в планинските и източните райони от страната валежите ще са временно интензивни и придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад.  Максималните температури ще са предимно..

публикувано на 02.06.20 в 08:14

МГЕРБ – Петрич обновиха любимо място за разходка на петричани в Беласица

6 младежи от МГЕРБ –  Петрич за четири дни освежиха стенописите с ликовете на Христо Ботев и Васил Левски, направени от Емил Кузманов. Те почистиха и мястото около един от резервоарите за вода, намиращ се на Алеята на здравето в планина Беласица. Инициативата на младежката структура е по повод 2 юни –  Деня на Ботев и на загиналите за..

публикувано на 01.06.20 в 19:33

"Моето незабравимо лято" рисуваха днес деца в Градската художествена галерия в Благоевград

31 деца се включиха в конкурса за рисунка на тема "Моето незабравимо лято", организиран от Община Благоевград и Градската художествена галерия. Съвсем естествено темите избрани от децата са свързани с морето и игрите.  Най-малкият участник в конкурса бе Чара, която е само на 1 годинка. Най-големите деца участници - на около 13 години.  Всички малки..

публикувано на 01.06.20 в 18:20