Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засечена е фалшива страница на Агенцията по заетостта във Фейсбук

Министерството на труда и социалната политика апелира гражданите да използват единствено официална страница на Агенцията по заетостта във Фейсбук. Тя се нарича "Агенция по заетостта". (@EmploymentAgencyBulgaria), администрира се от самата институция и публикува достоверна информация - https://www.facebook.com/EmploymentAgencyBulgaria/.

От Агенцията по заетостта съобщиха, че е засечена фалшива страница на институцията в социалната мрежа Фейсбук с името "Агенция по заетоста - Бюро по труда" (@Buropotruda). Публикуваната на нея информация е подвеждаща, защото Агенцията по заетостта не приема заявления за регистрация в бюро по труда чрез Фейсбук, заявяват от Агенцията.

Апелираме гражданите да не подават своите лични данни към фалшивата страница, се посочва в съобщението.
Агенцията вече е подала сигнал към администраторите на социалната мрежа Фейсбук за премахване на фалшивата страница.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Историкът Димитър Митев представи свои книги в Благоевград

По покана на филиала на Македонския Научен Институт в Благоевград и на Регионалната библиотека „Димитър Талев” в града,  тази вечер историкът доц. Димитър Митев представи 4  свои книги, свързани с темата  за Македонския въпрос. За неговото творчество говориха доц.Димитър Тюлеков и Николай Поппетров - научен сътрудник към БАН. Доц...

публикувано на 24.04.24 в 19:23

Актрисата Гергана Стоянова организира среща с ученици от Кюстендил

Над 350 ученици от ОУ "Св. св. Кирил и Методий" в Кюстендил се включиха в среща с актрисата Гергана Стоянова. Мотивационната сбирка беше с тема "Как да сбъдваме мечти". Идеята на Стоянова била да се срещне с децата, за да им разкаже какво се е случило с момичето, стояло на същите тези чинове, за да стане така, че гласът й днес да се чува по толкова..

публикувано на 24.04.24 в 16:41

Природо-математическият факултет на ЮЗУ отвори врати за учители и ученици

Какви са възможностите за бъдещо професионално развитие в сферата на химията имаха възможност да разберат днес благоевградски ученици. Това стана в Деня на отворените врати на Катедра „Химия“ на Природо-математическия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“. Според учениците от Седмо СУ „Кузман Шапкарев“ специалностите по химия  крият големи възможности..

публикувано на 24.04.24 в 15:39

Бившият Междуучилищен център в Благоевград вече е енергийно ефективен

С 1 млн.500 хил.лв. частично е обновена сградата на бившия Междуучилищен център в Благоевград. Средствата са чрез европейско финансиране, в партньорство с норвежка енергийна компания. Базата обаче все още няма да се ползва като образователен център, необходими са допълнителни средства за неговото цялостно преобразуване. Това стана ясно..

публикувано на 24.04.24 в 15:03

КТ "Подкрепа": Учителската заплата трябва да стане 150% от средната

Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" предлагат учителската заплата да стане 150% над средната брутна работна заплата за страната. Национално изследване на профсъюза показва, че макар и увеличаващи се, трудовите възнаграждения на учителите не отговарят на техните многобройни отговорности и задължения. To e проведено сред 4150 педагози.  Д-р Юлиян..

публикувано на 24.04.24 в 14:35

7 души са задържани при спецакция в Перник

Полицията в Перник е задържала седем души в рамките на проведената тази сутрин масирана полицейска операция. Спецакцията е започнала в 6.00 ч. В нея участват служители от ОДМВР, Първо и Второ РУ и представители на Главна дирекция "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма". Основно силите на полицията са били съсредоточени в пернишкия квартал..

публикувано на 24.04.24 в 12:28

От петък започва изплащането на великденските добавки

От петък ще започне изплащането на великденските добавки от 100 лева за пенсионерите с пенсии до линията на бедност от 526 лева, съобщават от Националния осигурителен институт (НОИ). Парите ще са налични на 26 април както по банковите сметки на пенсионерите, така и по преводите към пощенските станции. Право на празничните суми имат около 534 000 души...

публикувано на 24.04.24 в 11:43