Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Важни за Перник проекти са били обсъдени при днешното посещение на премиера Бойко Борисов в Перник

Бъдещи важни за Перник проекти са били обсъдени при днешното посещение на премиера Бойко Борисов в Перник, съобщи кметът на миньорския град Станислав Владимиров.

По думите на кмета премиерът е пожелал да види как се изпълнява мащабната подмяна на вътрешната водопроводна мрежа в града. Посетени са както участъците, по които се работи, така и тези, които предстои да бъдат подготвени за работа, каза кметът Станислав Владимиров и добави, че с премиера са говорили и за бъдещи проекти, които са важни за Перник и за които се надява да бъде получено финансиране.

"На мен ми е приоритет и река Струма за увеличаване на нейната проводимост и продължаването на каменното корито, което да върви към кв. „Изток”, както и кръговото на „Димова махала” /това е път на АПИ/ . Там има един грандомански проект и днес като минавахме с премиерът и той се убеди,че с далеч по- скромни средства може да бъде реализиран този проект в много по- кратки срокове. Догодина оттам ще премине довеждащия водопровод, който е част от големия воден проект, така че веднага след това ще изградим и това съоръжение. Коментирахме и за големия воден проект. Върви вече подготовката за процедурите”, каза кметът.

Коментирано е и искането до Министерски съвет за подмяна на водопровода в селата. Кметът заяви, че има уверение, че и това ще бъде финансирано поетапно.

„Ще направя всичко възможно за това, защото голяма част от нашите села имат проблем с липсата на вода, особено през летните месеци“, обясни Владимиров.


Галерия

Вижте още

Сдружение „Хора и традиции“ организира възстановка на традиционната брежанска сватба

Сдружение „Хора и традиции“ организира тази неделя в Брежани възстановка на едни от най-красивите обредни действия и ритуали на брежанската традиционна сватба. Възстановката е по проект „Обредна култура от региона на Брежани – наследство и съвременност“, който сдружението изпълнява по Програмата за културно наследство на Национален фонд..

публикувано на 06.06.20 в 17:42

Община Разлог осигури 11 нови работни места по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания"

Община Разлог в качеството си на бенефициент по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в Oбщина Разлог”, финансиран по Оперативна програма Развитие на човешките ресурси 2014 – 2020 г. осигури 11 нови работни места. Кметът инж. Красимир Герчев – кмет на Община Разлог, заедно с екипа за управление по проект „Патронажна грижа за..

публикувано на 06.06.20 в 14:03

Отворени за посещения са Стобските пирамиди

„ Обектът е открит и това допринася са безопасността на туристите, предвид въведените противоепидимчни мерки. Все още няма много туристи, но се надяваме в следващите дни да се засили потокът от посещения. За миналата година невероятният лабиринт от високи до 12 метра скални конуси е бил посетен от над 10 хиляди души, стотици от тях са..

публикувано на 06.06.20 в 10:15

41 нови и 980 активни Covid-случая у нас, 147 са в болница

41 са нови случая на коронавирус са доказани у нас за последното денонощие при 1 196 изследвани проби.  980 са активните случаи на инфекцията към момента.  Това показва справката в Единния информационен портал за коронавируса в България.  По данните, публикувани там, общият брой на случаите на Covid-19 досега e 2 668 , а оздравелите са 1 528 души...

публикувано на 06.06.20 в 09:25

Лоши са условията за туризъм в планината

На повечето места в станата има разкъсана облачност. До края на деня са  очакват се валежи и гръмотевични бури. Туристите, тръгнали на преход в планината, да подходят с особено внимание – с подходяща екипировка и да преценят маршрутите и възможностите си.  До 14 юни всички хижи в страната остават затворени. Това съобщи..

публикувано на 06.06.20 в 09:20

Няма да има курбан за здраве за Свети Дух в мемориален комплекс „Памет и Вяра“ над Благоевград

Във връзка с обявената извънредна епидемична обстановка и въведените конкретни противоепидемични мерки на територията на страната, до 14 юни тази година, Община Благоевград  съобщава, че традиционният курбан в мемориалния комплекс „Памет и Вяра“ , на 8 юни, няма да бъде проведен. 

публикувано на 06.06.20 в 08:08

Допълнителни автобуси на Задушница

За гражданите на Благоевград ще бъдат осигурени допълнителни автобуси на Задушница от фирмите, които обслужват линиите до гробищните паркове. Община Перник осигурява безплатен транспорт до централния гробищен парк за Черешова задушница. Автобусите ще се движат по маршрут от спирката при Централната ремонта база на всеки 15 минути от 8:00 ч...

публикувано на 06.06.20 в 07:31