Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Отворени за посещения са Стобските пирамиди


Обектът е открит и това допринася са безопасността на туристите, предвид въведените противоепидимчни мерки. Все още няма много туристи, но се надяваме в следващите дни да се засили потокът от посещения. За миналата година невероятният лабиринт от високи до 12 метра скални конуси е бил посетен от над 10 хиляди души, стотици от тях са чужденци „ –  съобщи  Бояна Сотирова от информационния център по обслужването на туристите до природния феномен над село Стоб. 

Таксата за вход остава 2,00 лева; за пенсионери, ученици и студенти –  1,00 лев. Обектът работи без почивен ден.


Вижте още

Опасно време в планините до края на деня

На повечето места в станата ще има разкъсана облачност. До края на деня се очкават валежи и гръмотевични бури. „ Туристите, тръгнали на преход в планината, да подходят с особено внимание и да преценят маршрутите и възможностите си.Да се избягват високите части в планините, да се тръгва с подходяща екипировка, заредени мобилни телефони, както..

публикувано на 04.07.20 в 08:43

Приемат документи за общински стипендианти в Самоков

Стипендиите за даровити самоковски ученици от 8 до 12 клас или студенти, с отличен успех и постижения в различни области, са учредени през 2004 г., като от три през първата година постепенно нарастват до 9. За постижения в природо-математическите науки се присъжда стипендия на името на акад. Любомир Чакалов, за хуманитарни науки – на името на Константин..

публикувано на 04.07.20 в 08:30

Интензивен трафик на ГКПП "Кулата"

На ГКПП "Кулата" на изход от България трафикът е интензивен (към 8 часа тази сутрин опашката от чакащи автомобили бе около 10 километра).  На граничните пунктове "Капитан Петко войвода", "Маказа" и "Ивайловград" трафикът на изход е нормален. На ГКПП "Илинден – Ексохи" към Гърция се пропускат само товарни автомобили и сезонни работници със съответните..

публикувано на 04.07.20 в 08:02

182 са новите случаи на COVID-19 у нас за последните 24 часа

182 са новите случаи на COVID-19 у нас за последното денонощиеq при направени 2 538 PCR-теста. С тях общият брой на заразените в страната достига 5 497 души, от които активните случаи са 2 366. Това показват официалните данни, публикувани на Единния информационен портал към полунощ. Според тях за последните 24 часа у нас са починали 7 души, а 90 са се..

публикувано на 04.07.20 в 07:43

Почистват високата част на Пирин

Спортен клуб на ветераните – Банско, съвместно с НП „Пирин“, организират почистване по високата част на Пирин. Групата се събира в 9 часа на началната станция на Кабинковия лифт. Подсигуряват се ръкавици и чували. След почистването ще бъде осветен курбан за здраве, съобщават от спортния клуб на ветераните в град Банско.

публикувано на 04.07.20 в 07:41

Слънце и дъжд в събота

Още предиобед облачността над източните райони ще намалее и през деня ще е слънчево. Над останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност. Има вероятност за градушки. Вятърът ще е слаб, до умерен, в западната половина от страната – северозападен,..

публикувано на 04.07.20 в 07:38
Красимир Желев и Иван Милушев

Изложба – живопис на Красимир Желев представят в Благоевград

Самостоятелна изложба  –  живопис на Красимир Желев могат да разгледат почитателите на изкуството в Благоевград. В Градската художествена галерия са представени 30 от неговите платна. Предимно пейзажи и натюрморт, портрети, фигурални композиции. Те са от различни периоди и са създадени през последните 10 години. „Красимир Желев е верен..

публикувано на 03.07.20 в 19:08