Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва укрепването на срутищата на пътя за Рилския манастир

Започват строителните работи по укрепването на срутищата в 250-метровия участък при 27-ми километър на третокласния път III-107 Кочериново – Рила – Рилски манастир. През последните две седмици се извършваха подготвителни дейности преди стартирането на същинската укрепителна работа. За да не се затруднява трафикът към Светата обител, строителни дейности няма да се извършват след 13 ч. в петък и в почивните дни – събота и неделя, както и на официални празници.

За безпроблемното преминаване на моторните превозни средства при извършването на аварийно-възстановителните работи е въведена временна организация за движение. Трафикът ще се пропуска чрез светофарна уредба, а при необходимост ще се регулира от сигналисти за времеви интервали не по-големи от един час. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, да спазват поставената сигнализация и ограничението на скоростта от 40 км/ч, тъй като преминават през участък в ремонт.

Техническият проект предвижда в 250-метровия участък от км 27+600 до км 27+850 да се изгради укрепителна стоманобетонна (джоб) стена с дължина от 150 м и височина 4,1 м, която да поеме натоварването на част от срутищното тяло и да то бъде подсилено с микропилоти и анкери. За укрепване, стабилизация и ерозионнен контрол на ската ще бъде положена геокомпозитна рогозка, покрита с високоякостна стоманена мрежа, закрепването на която ще се осъществява със стоманени анкери и монтажни скоби. Ще бъде извършен и хидропосев и ще се изгради предпазен отводнителен окоп.

Ремонтните дейности предвиждат възстановяване на пътната настилка, както и пълно изграждане на пътната конструкция в дестабилизирания участък. Той ще бъде с нова ограничителна система (мантинела) и маркировка. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Лидерите на ПП на среща в Благоевград

Двама човека в държавата - министър председателят и президента трябва да трябва да изберат правителство, което трябва да организира честни избори. Това заяви в Благоевград съпредседателят на Продължаваме промяната, Асен Василев. По думите му партиите в този кабинет нямат място. Това е причината един или двама членове на ПП да бъдат изключени от партията...

публикувано на 19.04.24 в 21:54

Откриха официално новата сграда на Административен съд - Благоевград

Новата сграда на Административният съд в Благоевград е дълго чакана, каза за Радио Благоевград председателят на съдебната институция Стоянка Пишиева. Днес се състоя официалното откриване на новата сграда, на което присъстваха висши магистрати, заместник-министърът на правосъдието Георги Николов, представители на местната власт и областния управител..

публикувано на 19.04.24 в 21:29

Третокласници пресъздадоха моменти от живота на Георги Измирлиев – Македончето

Ученици от Пето средно училище „Георги Измирлиев“ в Благоевград изнесоха поетичен рецитал и пресъздадоха впечатляващи моменти от т.нар. Горноджумайски период от биографията на Георги Измирлиев – Македончето. Събитието е съвместно с Регионалния исторически музей  и е по повод 173 години от рождението на горноджумайския апостол от Априлското въстание...

публикувано на 19.04.24 в 16:24

ЦИК реши: Румяна Петрова оглавява РИК - Перник

Румяна Петрова от квотата на ГЕРБ - СДС ще оглавява РИК в Перник за предстоящите на 9 юни предсрочни парламентарни избори и избори за Европарламент, реши ЦИК. На проведените на 14 април консултации при областния управител Людмил Веселинов, парламентарно представените политически сили не се споразумяха за ръководството и състава на комисията...

публикувано на 19.04.24 в 16:09

Ангел Джамбазки в ЮЗУ: Готвим се за самостоятелно участие на изборите

Евродепутатът от групата на Европейските консерватори и реформисти в ЕП Ангел Джамбазки, зам.- предсетател на ВМРО - Българско Национално Движение, посети ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград. Той изнесе беседа пред преподаватели и студенти на тема „Европейският съюз и българският национален интерес“.  Ангел Джамбазки коментира предстоящите парламентарни..

публикувано на 19.04.24 в 16:02

Експерти представиха възможностите за финансиране на предприятия

Община Благоевград бе домакин на Информационен ден, в рамките на който експерти от Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност” представиха възможностите пред предприемачи да получат финансиране при въвеждане на иновации в бизнеса си. Форумът бе открит от заместник-кмета по образование и бизнес развитие Боряна Шалявска, която приветства..

публикувано на 19.04.24 в 15:13

Махат опасно съоръжение в Перник

Съоръжението за катерене/ Хексагон/ в Парка на предизвикателствата в Перник ще бъде премахнато. То не е сертифицирано, морално остаряло е и крие рискове за децата, съобщи секретарят на общината Мартин Жлябинков. Съоръжението е на три нива и е една от атракциите в изградения с европейски средства Парк на предизвикателствата в Перник. За функционирането..

публикувано на 19.04.24 в 14:57