Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

ЧЕЗ приема отчети до 5 юли във връзка с нови цени на електроенергията

Във връзка с определените от КЕВРнови цени на електроенергията, които влизат в сила от 1 юли, „ЧЕЗ Разпределение България“ АД ще извърши извънредно отчитане на електромерите на клиентите. Графикът на извънредния отчет е  публикуван на сайта на Дружеството www.cez-rp.bg /в секция „Графици“/. Информация за графика на извънредното отчитане може да се получи също в центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ и на денонощната телефонна линия 0700 10 010.

С цел да се обезпечи бързото и качествено отчитане на електромерите, компанията ангажира допълнително 336 служители. На 1-ви юли те ще работят с удължено работно време.

Поради физическата невъзможност всички електромери да бъдат отчетени в един и същ ден, месечните сметки на клиентите ще бъдат преизчислени към датата на въвеждане на новите цени.

За гарантиране на максимална коректност при фактуриране на консумираната електроенергия, клиентите имат възможност сами да отчетат показанията на електромерите си към 30 юни 2020 г. Самоотчитането е по желание и не отменя извършването на месечен отчет от страна на Дружеството. Клиентите, които желаят да се възползват от тази възможност, следва да отчетат показанията на електромера си днес - 30 юни,и да подадат данните към компанията между 1 и 5 юли през уеб-сайтовете www.cez-rp.bg (секция „Електронни услуги“) или www.cez.bg(секция „Е-услуги“) в меню „Деклариране на показания“, на имейл klienti@cez-rp.bg,на телефонна линия 0700 10 010(меню 2) или в центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ. Фактурите през месец юли ще съдържат информация за консумираната електроенергия  за два отчетни периода – по стари и по нови цени.


Вижте още

Социално слаби възрастни хора от село Гълъбник получиха пакети с продукти от първа необходимост

24 социално слаби възрастни хора от радомирското село Гълъбник са получили пакети с продукти от първа необходимост. Инициативата е на доброволци от фейсбук общността “Задруга 1.11”, съобщиха от общинския пресцентър в Радомир.  Със свои лични средства в кампанията се е включил и кметският наместник на селото Диана Борисова. Пакетите с храна, включващи..

публикувано на 09.07.20 в 10:53

Община Благоевград разкри дарителска сметка за лъвчетата от Зоопарка

Двете новородени лъвчета от благоевградския зоопарк са изпратени във ветеринарна клиника в София. Започва разширяване на клетката, в която ще бъдат настанени, съобщиха от Община Благоевград. Двете лъвчета, които се родиха в зоопарка в Благоевград, миналият петък вече са в столична ветеринарна клиника, където за тях ще се погрижат..

публикувано на 09.07.20 в 10:32

Продължава обработването на тревните площи в Перник срещу кърлежи и бълхи

 След като през почивните дни бяха третирани 98 дка в централната част на града тази вечер пръскането ще продължи в кварталите "Изток" и "Църква" и в село Черна гора. В кв. "Църква" ще бъдат обработени районът около кметството и читалище "Просвета", детските площадки на улиците "Кирил Тупанков" и "Димитър Благоев", с препарати ще се пръска и около..

публикувано на 09.07.20 в 10:27
Болницата в Благоевград

Инфекциозното отделение на благоевградската болница е запълнено с пациенти с коронавирус

Няма тежки случаи с коронавирус в Инфекциозното отделение на благоевградската болница. „Не всички легла са запълнени. Отделението е структурирано на боксове и няма как в един бокс да бъдат настанени всички. В боксовете настаняваме семейства или майки с деца“, коментира за Радио Благоевград директорът на болницата д-р Огнян Митев. От..

публикувано на 09.07.20 в 10:13

Очакват се резултатите от изследваните за коронавирус в Белица

Очаква се по-късно днес да излязат резултатите от PCR тестовете на служителите и децата от детската градина в Белица, където беше установена учителка с коронавирус, каза тази сутрин за Радио Благоевград кметът Радослав Ревански.  От РЗИ-Благоевград вчера направиха тестове на всичките около 20 служители и 20 деца.

публикувано на 09.07.20 в 08:58
Иван Вазов

170 години от рождението на Иван Вазов

Регионалната библиотека „Димитър Талев“ в Благоевград ще отбележи 170 годишнината от рождението на патриарха на българската литература Иван Вазов. От 10:30 часа в Дупница ще посетят поета с поднасяне на венци и цветя пред неговия паметник. В 11 ч. в Джамията ще бъде открита изложба от ученическия конкурс на тема “Рисуваме героите на Вазов”...

публикувано на 09.07.20 в 08:31

Нов рекорд у нас: 240 с коронавирус

240 са  новите случаи на коронавирус у нас при направени 4 286 PCR теста за последното денонощие.  Това показват данните към полунощ на Единния информационен портал. Най-много - 71, продължават да бъдат новозаразените в София-град, следвани от Пловдив с 21 случая и Благоевград със 17.  Общият брой на регистрираните с болестта у нас е 6..

публикувано на 09.07.20 в 08:14