Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Перник без вода утре

Във връзка с изграждането на новото трасе на клон 2 от водопроводната система на Перник, на 2 юли ще бъде спряно водоподаването от язовир „Студена”. Без вода ще бъдат както град Перник, така и населените места, черпещи вода от язовира.

Водата ще бъде спряна в 4 часа сутринта и ще бъде пусната след приключване на строително монтажни дейности. Ще се работи по израждането на връзката на клон 2 с клон 1 в района над металургичната фирма „Стомана”, съобщи управителят на ВиК Перник Борислав Иванов. По думите му 50 процента от новото трасе вече е изградено.

„Остават едни сложни преминавания през жп линията и през реката, заради които ще се наложи спиране по клона и подаване на вода за кварталите през софийския водопровод. Това ще стане в рамките на след десетина дни”, каза Иванов.


Вижте още

ЮЗУ „Неофит Рилски“ обяви първо класиране

Днес Югозападният университет „Неофит Рилски“ обяви първото класиране на приетите студенти за учебната 2020/2021 г. Сред най-предпочитаните специалности, които са посочили кандидат-студентите са „Предучилищна и начална училищна педагогика“, „Право“, „Психология“, „Медицинска сестра“, „Акушерка“, „Английска филология“, „Треньор по вид спорт“,..

публикувано на 07.07.20 в 15:09

Приета е Инвестиционната програма на ВиК Асоциацията в област Благоевград за 2020 г.

На извънредно заседание на Общото събрание на „ВиК“ Асоциацията на територията на област Благоевград днес беше приета Инвестиционната програма за 2020 година на „ВиК“ – Благоевград, съобщи за Радио Благоевград областният управител Бисер Михайлов, който е и председател на асоциацията.  „Тя беше одобрена с 83.5 % от гласувалите „за“. Това бяха..

публикувано на 07.07.20 в 14:45

Започва ремонт на вътрешното отделение на болницата в Гоце Делчев

Започва ремонт на вътрешното отделение на МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев. Ремонтът ще се реализира по проект „Климатизиращи се здравни институции“. Той беше представен днес от зам.-кмета на общината Саид Иброш. Проектът е одобрен за финансиране по програмата за трансгранично сътрудничество „България – Северна Македония“. Той е на..

публикувано на 07.07.20 в 13:59

Общината в Рила предоставя безплатни велосипеди за туристи

Велосипеди за планинско колоездене, подходящи за туризъм и каране по горски пътища и пътеки, са на разположение на туристите в Рила, съобщиха от местния информационен център.  Велосипедите могат да бъдат наемани от индивидуални и групови клиенти, за 24 часа, а през уикендите за 72 часа, напълно безплатно, от Туристическия информационен център в..

публикувано на 07.07.20 в 12:28

Укрепват аварийно джамията "Фатих Мехмед" в Кюстендил

Укрепване на джамията "Фатих Мехмед" започна днес общината в Кюстендил заради опасност от инциденти. Една от арките на недействащия храм се оказала с прогнили укрепващи елементи, което създавало опасност за преминаващите пешеходци и автомобили, защото джамията е на централната и най-натоварена улица "Цар Освободител". "В най-кратки срокове –..

публикувано на 07.07.20 в 12:24

Старите гори в България в надпревара за Европейската награда "Натура 2000"

Инициативата за опазване на старите гори в България се състезава за Европейската награда "Натура 2000". Номинацията на България е събрала вече 858 гласа, което извежда страната ни на шесто място между 27-те финалисти. Гласуването продължава до 15 септември. Инициативата за опазване на старите гори в България е добър пример за обединяване на..

публикувано на 07.07.20 в 11:50

Започна процедура по номинации и избор на обществен посредник за Община Кюстендил

Временната комисия за номинациите за кандидати за обществен посредник за Община Кюстендил обяви началото на процедура по номинации и избор за нов омбудсман, съобщиха от общинския пресцентър. Срокът за подаване на документи започна на 6 юли и ще продължи до 6 август. За обществен посредник на територията на община Кюстендил, може да се кандидатира..

публикувано на 07.07.20 в 11:42