Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новозаразените с COVID-19 за изминалите 24 часа в област Кюстендил са седем

Нови положителни проби има в общините Кюстендил, Дупница и Рила, съобщиха от Областния кризисен щаб. 

Хоспитализирани в специализираното отделение на Общинската болница в Дупница са 12 души. Двама от настанените за лечение пациенти са в тежко общо състояние, съобщиха от здравното заведение. В болницата в Кюстендил от коронавирус се лекуват седем души. Състоянието на един от пациентите остава тежко, посочиха от там.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В Кюстендил: Изложба в помощ на ученици с финансови затруднения

Ученици от Природо-математическата гимназия в Кюстендил подредиха изложба в помощ на свои съученици с финансови затруднения. Рисунките на децата бяха подредени пред залата, където в момента се провежда редовно заседание на Общинския съвет в Кюстендил. Това е втора поредна инициатива за тази година, разказаха учениците. За първи март те приготвили и..

публикувано на 28.03.24 в 15:03

Община Кюстендил предоставя финансова помощ за водното дружество

Общината в Кюстендил ще инвестира в купуването на водопроводни тръби, за да бъде решен проблемът с честите аварии по "ВиК"-мрежата в кюстендилския квартал "Запад". Общината ще купи материалите за израждането на ново трасе от 350 м, а "Кюстендилска вода", която е с 100 процента държавно участие, ще участва с труд и с техника. "Само за последните дни..

публикувано на 28.03.24 в 14:49

Обществено обсъждане на доклад за ОВОС за модернизацията на жп линията Радомир – Гюешево

При голям обществен интерес се провежда общественото обсъждане на доклада за оценката за въздействие върху околната среда и доклада за оценка на степента на въздействието върху защитените зони на инвестиционно предложение "Модернизация на железопътната линия Радомир – Гюешево – граница с Република Северна Македония". Линията е разделена на два участъка..

публикувано на 28.03.24 в 14:46

Започва вторият етап за записване в детски ясли в община Благоевград

Родители на деца, подлежащи на записване в детска ясла на територията на община Благоевград, могат да подават заявления за кандидатстване по електронен път от 1 до 5 април 2024 г. Има незаети места в четири от общо шестте детски ясли в областния център. Те са разпределени както следва: ДДЯ №2 „Радост“ – 9 свободни места, ДДЯ „Славей“ №3 – 3 свободни..

публикувано на 28.03.24 в 14:15

В Благоевград избират обществен посредник

Изборът на обществен посредник е сред основните точки на утрешното заседание на благоевградския Общински съвет. 60 са докладните, които трябва да разгледат местните парламентаристи. Сред тях и гласуването на званието Почетен гражданин на Благоевград, на председателя на НЧ „Никола Вапцаров 1866“, Васил Новоселски.  Това стана ясно на..

публикувано на 28.03.24 в 14:08

Нови детски площадки в Перник

Четири нови детски площадки вече радват най-малките перничани, съобщиха от общината. Две от новоизградените площадки са на улица „Вардар” в централната част на Перник. Те са за деца до три години и за деца до дванадесет години. Другите две площадки са до бл. 27 в кв. „Хумни дол“.  Нови детски площадки се изграждат и на ул. „Лом“ и при бл. 74 на ул...

публикувано на 28.03.24 в 13:22

Започнаха срещите за служебен премиер: Росен Желязков, Димитър Радев, Димитър Главчев

Президентът Румен Радев започна консултации с кандидатите за служебен премиер. Държавният глава може да избира от ограничен списък. 9 са възможностите, след като вчера заместник-омбудсманът Елена Чернева Маркова подаде оставка. Председателят на Народното събрание Росен Желязков, който е сред възможности кандидати за служебен премиер, от които..

публикувано на 28.03.24 в 13:16