Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Много пожари в земеделски земи има в районите на градовете Сандански и Петрич

Това е изводът на експертите от Регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Благоевград.

Унищожена е и селскостопанска реколта. По принцип районите на тези градове са с доста земеделски земи, в които се произвежда немалко земеделска реколта. Причините са в голямата безстопанственост, включително и безгрижие и пренебрегване на елементарни противопожарни правила. Не бива да се палят огньове при тези високи температури- това каза в разговор с Иван Лазов с главен инспектор  Георги Сарафов – началник сектор „Превантивна и контролна дейност“ в Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. 

Този разговор е част от съвместната рубрика на Радио Благоевград с Регионалната дирекция.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Неразказаната приказка „Да се родиш с инвитро“

За първи път в България ще се проведе национален форум за етичните и психосоциални въпроси на асистираната репродукция „Да се родиш с инвитро“. Това е и заглавието на книгата от Мириам Сажер и Катрин Долто, насочена към децата, заченати с инвитро и техните родители. Предстоящият форум цели да отвори пространство за диалог между..

публикувано на 19.03.24 в 10:59

Фотоизложба в ЕП разказва 20-годишната история на Парка за мечки край Белица

20 фотоси разказват вълнуващата история на Парка за мечки край Белица са експонирани в Европейския парламент в Брюксел. Фотоизложбата под надслов „Спасените: 20 години история“ ще бъде открита тази вечер от 18 ч., като идеята е да бъде разказана впечатляващата еволюция и мисия на мечото селище, управлявано съвместно от Фондация „Четири лапи“ и..

публикувано на 18.03.24 в 11:50

Нуждаем се от целенасочена програма за обновяване на еднофамилните жилищни сгради

Седмото издание на международната онлайн конференция „Чиста енергия за хората“ се проведе между 12 и 14 март 2024 година . „ Поставихме няколко жизненоважни акцента за сградното обновяване в България, като центровете „едно гише“; аргументите за обновяване на еднофамилните жилищни сгради и ролята на местните планове за охлаждане и отопление “,..

публикувано на 18.03.24 в 09:09

DIA с нова песен за огън и страст - "Грехове"

Ако не може да се изпее, не може да се изживее. Споделяйки тази максима, DIA създаде песен, изтъкана от огън и страст. „Винаги съм искала да напиша песен точно за такава изпепеляваща любов ‒ споделя DIA . ‒ Любов, която побеждава предразсъдъците и е извън всяко усещане до момента. Любов, възпята в песен за силата на жените, способни да..

обновено на 17.03.24 в 15:48

В ефира на Радио Благоевград посрещнахме гости от Слатино

На Сирни заговезни гости на предаването „Неделя у дома“ бяха представителите на Вокална фолклорна формация към Народно читалище "Просвета - 1920" от кстендилското село Слатино. Сред тях бяха председателят на читалището Даниела Ангелова, ръководителят на певческата формация Георги Асенов, Гинка Николова, Цонка Димитрова и Милен Христов. Те..

публикувано на 17.03.24 в 15:42

За добрите сърца и добрите дела

Николай Кабут е бивш брокер на недвижими имоти от София, а в момента живее и работи в Германи, където се грижи за възрастни хора. Той е израснал в Дом за деца. След като напуска системата на 17 години, той веднага си намира работа и с много усилия, труд и знанията, които е успял да придобие, успява сам да се пребори с предизвикателствата, които..

публикувано на 16.03.24 в 15:08

Благоевградчани се обединиха, за да почистят парк "Ловен дом"

Спортни клубове и Община Благоевград стартираха днес кампанията за почистване на парк „Ловен дом“, като на място бяха и служителите на ОП „Чистота“, които се включиха с техника в кастренето на растителността и превозването на събраните отпадъци.  Десетки доброволци се включиха в днешната инициатива, а сред тях бяха и областният управител на област..

публикувано на 16.03.24 в 14:01