Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

270 са новите случаи на диагностицирани заразени с коронавирус у нас

Пластмасов макет на молекулата на SARS-CoV-2
Снимка: ЕПА/БГНЕС

270 са новите случаи в България за последното денонощие, при направени 5 582 PCR теста. Това означава, че положителни проби за коронавируса са дали малко под 4,9 на сто от изследваните, показват официалните данни на Единния информационен портал към полунощ. Оздравелите са 146, 9 души са починали, а 42-ма остават в интензивни отделения. 
Новодиагностицираните н Благоевградска област са 55, в област Перник – 5, Кюстендил – 8.


Вижте още

В ареста остават братята, нападнали жена в село Чуковец

Двамата братя, нападнали и ограбили 82-годишна жена в радомирското село Чуковец, остават в ареста. По искане на Районна прокуратура – Перник, съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража.  Двамата са привлечени към наказателна отговорност по чл. 198, ал. 1 от НК. Престъплението е извършено на 1 август през нощта. Маскирани, братята,..

публикувано на 06.08.20 в 12:53

Кризисният щаб за борба с коронавируса на община Благоевград заседава утре

Кметът на община Благоевград Румен Томов свиква Кризисния щаб във връзка с разпространението на коронавирус и завишаване на новорегистрираните случаи. Кризисният щаб на Община Благоевград ще заседава на 7 август, петък, от 16,00 часа в зала „22 септември“. На заседанието ще се вземат спешни мерки, свързани с общественото здраве по отношение на..

публикувано на 06.08.20 в 12:38

Рекордът за добив на пшеница в Пернишко е в община Радомир

40 на сто от засетите с пшеница площи в Пернишко вече са ожънати. Към момента средният добив е 300 кг/дка, като рекордът от 415 кг/дка е в община Радомир. 15 311 ха са засетите площи с жито в област Перник. Почти половината от тях са в житницата на региона – Радомир. Жътвата на есенния ечемик е приключена. Реколтирани са всички 976 ха в шестте общини..

публикувано на 06.08.20 в 11:50

ОД МВР – Благоевград променя работното време на звената за издаване на лични документи

Във връзка с увеличения прием на заявления за издаване и подмяна на български лични документи и с цел улесняване на гражданите при тяхното административно обслужване от 10 август до 11  септември звено „Български документи за самоличност“ при ОДМВР – Благоевград ще работи с удължено работно време. Звената в Благоевград, Гоце Делчев, Петрич,..

публикувано на 06.08.20 в 11:38

МБАЛ – Благоевград е в готовност да разкрие още едно COVID отделение

МБАЛ – Благоевград има готовност за разкриване на още едно отделение за пациенти с коронавирус, ако броят на заразените продължи да расте. В момента болните в лечебното заведение са 35,  като почти всички са с двустранни пневмонии каза за Радио Благоевград директорът на болницата д-р Огнян Митев. Той заяви, че не трябва да има притеснение, защото..

публикувано на 06.08.20 в 11:31

На Портала за отворени данни се публикува актуална информация за COVID-19

На Националния портал за отворени данни, който се поддържа от Държавна агенция „Електронно управление“ https://data.egov.bg/   е създаден раздел COVID-19, в който се публикува достоверна информация за ситуацията, свързана с коронавируса. Данните автоматично се актуализират ежедневно. Те са в отворен машинночетим формат и могат да бъдат повторно..

публикувано на 06.08.20 в 11:19
Румен Томов

Румен Томов: Трябват лекари и медицински сестри

За втори пореден ден Благоевградска област е на първо място в страната по брой заразени с COVID-19, нови 97 случая на коронавирус от общо 303 за страната, това показват официалните данни, публикувани в Единния информационен портал към полунощ. Отделенията в Областната Болница са пълни, но Община Благоевград има готовност за разкриване на нови..

публикувано на 06.08.20 в 11:07