Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново вода от София за Перник

От днес част от Перник отново ще получава вода от София. Заради извършващия се ремонт на клон 2 от водопроводната мрежа се пуска в експлоатация изградения по време на водната криза авариен водопровод през Мало Бучино.

Строителството на клон 2 навлиза в етап при който, за да могат да работят екипите трябва да бъде спряно водоподаването по него и градът да бъде разделен на две, съобщи управителят на ВиК Перник Борислав Иванов.

Имаме писмо от ДФ „Монтажи”, която извършва ремонтът по клон 2. Те искат да бъде преустановено водоподаването от язовир "Студена" за кварталите през клон 2. Така че сега пускаме водата от София. Кварталите „Изток”, „Тева”, „Мошино” и селата Големо Бучино и Люлин ще получават вода от София отново, а останалите – централна градска част и другите населени места ще получават вода от язовир „Студена”, обясни Иванов.

Ремонтът ще продължи около месец, а количествата вода, които ще получава Перник от язовир "Бели Искър" са около 200 л/сек.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Откриха официално новата сграда на Административен съд - Благоевград

Новата сграда на Административният съд в Благоевград е дълго чакана, каза за Радио Благоевград председателят на съдебната институция Стоянка Пишиева. Днес се състоя официалното откриване на новата сграда, на което присъстваха висши магистрати, заместник-министъра на правосъдието Георги Николов, представители на местната власт и областния управител..

публикувано на 19.04.24 в 21:29

Третокласници пресъздадоха моменти от живота на Георги Измирлиев – Македончето

Ученици от Пето средно училище „Георги Измирлиев“ в Благоевград изнесоха поетичен рецитал и пресъздадоха впечатляващи моменти от т.нар. Горноджумайски период от биографията на Георги Измирлиев – Македончето. Събитието е съвместно с Регионалния исторически музей  и е по повод 173 години от рождението на горноджумайския апостол от Априлското въстание...

публикувано на 19.04.24 в 16:24

ЦИК реши: Румяна Петрова оглавява РИК - Перник

Румяна Петрова от квотата на ГЕРБ - СДС ще оглавява РИК в Перник за предстоящите на 9 юни предсрочни парламентарни избори и избори за Европарламент, реши ЦИК. На проведените на 14 април консултации при областния управител Людмил Веселинов, парламентарно представените политически сили не се споразумяха за ръководството и състава на комисията...

публикувано на 19.04.24 в 16:09

Ангел Джамбазки в ЮЗУ: Готвим се за самостоятелно участие на изборите

Евродепутатът от групата на Европейските консерватори и реформисти в ЕП Ангел Джамбазки, зам.- предсетател на ВМРО - Българско Национално Движение, посети ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград. Той изнесе беседа пред преподаватели и студенти на тема „Европейският съюз и българският национален интерес“.  Ангел Джамбазки коментира предстоящите парламентарни..

публикувано на 19.04.24 в 16:02

Експерти представиха възможностите за финансиране на предприятия

Община Благоевград бе домакин на Информационен ден, в рамките на който експерти от Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност” представиха възможностите пред предприемачи да получат финансиране при въвеждане на иновации в бизнеса си. Форумът бе открит от заместник-кмета по образование и бизнес развитие Боряна Шалявска, която приветства..

публикувано на 19.04.24 в 15:13

Махат опасно съоръжение в Перник

Съоръжението за катерене/ Хексагон/ в Парка на предизвикателствата в Перник ще бъде премахнато. То не е сертифицирано, морално остаряло е и крие рискове за децата, съобщи секретарят на общината Мартин Жлябинков. Съоръжението е на три нива и е една от атракциите в изградения с европейски средства Парк на предизвикателствата в Перник. За функционирането..

публикувано на 19.04.24 в 14:57

Над 120 деца на плувен турнир в Кюстендил

Над 120 деца ще се включат във второто състезание по плуванер организирано от плувен клуб "Велбъжд“ в Кюстендил. Заявки за участие има и на деца от Разлог, Благоевград и Дупница. В рамките на половин година плувният клуб успява да организира второ състезание. То ще се проведе на 20 април от 10.00 часа на басейна в ПМГ "Професор Емануил Иванов“ в..

публикувано на 19.04.24 в 13:03