Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Районен съд – Разлог внедрява Единната информационна система на съдилищата

Започна внедряването на Единната информационна система на съдилищата в Районен съд – Разлог. На официалното представяне на системата присъстваха експерти от Информационно обслужване - Благоевград. Пред магистрати и съдебни служители те представиха функционалните и системни модули на ЕИСС, потребителския интерфейс и възможностите за работа с тях, като бе посочен пример със съдебно дело и примерно съдържание на електронната му папка.

Магистрати и служители от Районен съд – Разлог участваха в двудневно онлайн обучение за работа с Единната информационна система на съдилищата.

ЕИСС е създадена по проект „Създаване на модел за оптимизация на съдебната карта на българските съдилища и прокуратури и разработване на Единна информационна система на съдилищата“, финансиран по Оперативна програма „Добро управление“ 2014-2020 г.

Достъпът до уеб-базираната система за централизирано съхранение на дела в електронен формат се осъществява чрез валиден електронен подпис. ЕИСС осигурява проследимост на делата в реално време, унифицира правилата и процесите при управлението им, уеднаквява структурата и съдържанието на въведената информация по делата, гарантира актуалност и защита на данните и предоставя възможност за унифициран подход при събиране на статистическа информация.

Електронните услуги, които ще бъдат предоставяни чрез програмата са: достъп до електронното съдържание на дело, подаване на документи за образуване на първоинстанционно производство в електронен вид, такива по конкретни дела и други.

ЕИСС дава възможност за получаване на съобщения, призовки, уведомителни документи, подаване на молби за удостоверения и електронно производство за издаване на заповед за изпълнение по ГПК.

Окръжен съд - Благоевград започна работа по новата деловодна програма в края на юни, а до края на месец август ЕИСС ще бъде внедрена във всички райони съдилища на Благоевградски съдебен район.


Галерия

Вижте още

Паралелки в благоевградски училища ще учат онлайн

 11 паралелки в четири училища  в област Благоевград  преминават към онлайн обучение заради положителни проби за коронавирус на ученици и учители.  25 са  заразените пред последното денонощие, като шестима от тях са преподаватели и  директор на училище.   Заразени с  Ковид 19  са ученици и учители от три благоевградски  гимназии и средното..

публикувано на 23.09.20 в 16:50

Тригодишно дете е избягало от детска градина в Перник

След подаден сигнал от директоракта, то е намерено от полицията в района на един от хипермаркетите в града. Неприятният случай е станал в детска градина „Изворче” по време, когато групата на момченцето, заедно с учителката и помощник възпитателката   се прибирала след игра в двора.  Директорката Искра Чернева веднага е уведомила община Перник и..

публикувано на 23.09.20 в 15:23

Променят схемата на заплащане на тютюнопроизводителите

"В Общата селскостопанска политика след 2022 година, каквато и схема да бъде конструрирана като финансов инструмент за сектор „Тютюн“, тя задължително трябва да бъде насочена към активните и реални тютюнопроиздводители, а не както до сега национална финансова помощ за така наречените референтни периоди за минали години". Това каза в..

публикувано на 23.09.20 в 15:13

Общинският съвет в Разлог заседава утре

На 24.09. в Разлог ще се проведе редовно заседание на Общинския съвет. В дневния ред са включени за разглеждане 24 точки. Съветниците в Разлог ще разгледат следните въпроси от изключителна важност за общината: Изменение и допълнение на Наредбата за дейността на „Синя зона“ и платените паркинги стопанисвани и експлоатирани от ОП „Паркинги и..

публикувано на 23.09.20 в 13:37

Карантинират ученици от СУ "Братя Каназиреви" в Разлог заради случаи на коронавирус

Заради доказани случаи на коронавирус в СУ "Братя Каназиреви" в Разлог на преподавател и ученик, ще бъдат карантинирани учениците от осми клас от съответната паралелка, както и учениците в които преподавателят по български език и литература е влизал в часове. Ще бъде извършена дезинфекция на кабинети и общи части в училището.  От утре – 24.09...

публикувано на 23.09.20 в 13:27

В Банско пристигат суперавтомобили

Седмица след ретро парада на автомобили, този уикенд Банско ще посрещне най-новите супермашини. На 27 и 28 септември градът ще домакинства на Get ToGether | Mountain Ride от програмата на Премиум Рали София – Свети Влас за 2020. Почитателите на автомобили от най-висок клас, като: Lamborghini Gallardo, Ferrari California T, Porsche Carrera 4 GTS,..

публикувано на 23.09.20 в 12:58

Поредно издание на "Празник на плодородието" подготвят в Кюстендил

Поредно издание на "Празник на плодородието" подготвя общинския отдел "Култура и духовно развитие" в Кюстендил, съобщиха от там. Празникът ще се състои на 3 и 4 октомври, на централния площад "Велбъжд". Представени ще бъдат уникални произведения на изкуството, създадени от плодове и зеленчуци, родени в Кюстендилския край, казаха от общинския..

публикувано на 23.09.20 в 12:50