Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Европейска седмица на мобилността и в Благоевградска област

На 16 септември за пета поредна година на територията на цяла Европа се провежда мащабната операция в дните от Европейската седмица на мобилността, като целта  на Дните за безопасност е да се намали броят на жертвите от трафика до нула поне за един ден. 

Областна администрация Благоевград е част от  инициативата, насочена към насърчаване културата на пътна безопасност и повишаване на вниманието ни при движение по пътищата, призовавайки всички – и водачи, и пешеходци – да преценяват по-адекватно рисковете на пътя и да вземат мерки за ограничаването им.


Вижте още

Ивайло Паунов от Дупница с Голямата награда на ретро парада в Банско

Класа и стил, история и много емоции пристигнаха в Банско на колелата на автомобили от миналото. Парадът на стари коли върна назад във времето жители и гости на Банско. Собствениците им заслужиха адмирациите и уважението на публиката, заради перфектния вид на автомобилите техническото им състояние. Голямата награда спечели Ивайло Паунов от Дупница..

публикувано на 19.09.20 в 19:16
Свети великомъченик Георги Победоносец

Неврокопският митрополит Серафим освети храма “Свети Георги” в благоевградското село Габрово

Неврокопският митрополит Серафим освети днес храма “Свети Георги” в благоевградското село Габрово. Храмът, опожарен заедно със селото преди векове, е изцяло възстановен по идея и със средства на Борислав Ханджийски, негови приятели и жители на селото. Стотици жители от селото и околните населени места присъстваха на освещаването на храма, каза..

публикувано на 19.09.20 в 19:11

Двама от „Пирин“ (Благоевград) – с коронавирус!

Пресаташето на футболен клуб „Пирин“ (Благоевград) Йордан Грозданов заяви за Радио Благоевград, че при извършените проби за Covid-19 двама състезатели имат положителни резултати и моментално са поставени под карантина и лекарско наблюдение. От уважение към тях клубното ръководство на „орлетата“ запазва в тайна имената им. Иначе от състава  на..

публикувано на 19.09.20 в 18:09

Музей на водата – Благоевград с поредно арт предизвикателство към ученици

Конкурс под надслов „Въображение прояви, оригинален Кранчо сътвори“ обяви Музеят на водата в Благоевград. В него могат да участват ученици от 1-ви до 12-ти клас. Инициативата стартира от 21 септември и ще приключи на 20 октомври, дни преди Празника на строителя, който се отбелязва на 26 октомври. Конкурсът има за цел да провокира креативността..

публикувано на 19.09.20 в 16:08

НУ „Св. Паисий Хилендарски” в Банско с таблети за мерене на температура

За сигурността на децата, за спокойствието на родителите в НУ „Св. Паисий Хилендарски” – град Банско от днес има монтирани на двата входа таблети за мерене на температура. "Всички деца тази сутрин са здрави,, нямат температура оплаквания, като болки в гърлото, неразполженост и др. Здрави са и учителите и помощният персонал.", съобщават медицинските лица и..

публикувано на 19.09.20 в 15:27

Около 200 автомобили и мотоциклети участваха в Третия международен ретро-парад за класически автомобили и мотоциклети в Кюстендил

Организатори на събитието са ретро-клуб "Дантелетика" и Общината в града.  В парада участват автомобили от 1935 година до 1985 година. Има автомобили, произведени в бившия Съветски съюз и страните от СИВ, и много западна техника. За първи път тази година в България се прави и изложение на cafe-racer мотоциклети. Това са стари, преработени мотори с..

публикувано на 19.09.20 в 14:34

Детското отделение в МБАЛ "Рахила Ангелова" в Перник е под карантина

Под карантина от днес, заради болен от коронавирус лекар, е детското отделение в МБАЛ "Рахила Ангелова" в Перник, съобщи изп. директор д-р Анатоли Митов. Заразеният с COVID- 19 лекар работел в София, но заради кризата с педиатри в местната болница е давал дежурства и в Перник. Той сам си е направил тест след като загубил обоняние...

публикувано на 19.09.20 в 13:38