Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

7 нови случая на коронавирус в Благоевград

Снимка: ЕПА/БГНЕС

29 са новите случаи на коронавирус, регистрирани за последното денонощие в област Благоевград. Благоевградска област за пореден ден се нарежда на второ място по брой заболели, след София.

Справката на Регионалната здравна инспекция – Благоевград за днес показва, че в Благоевград новорегистрираните случаи са 7, по пет случая има в Сандански и Якоруда, 3 са случаите в Гоце Делчев, по 2 нови случая има в Петрич и Разлог и по един регистриран случай има в Банско, Хаджидимово, с. Баня, с. Бачево, с. Коларово и с. Плетена. 


Вижте още

Променят датата и часа на протестите в Благоевград

„От тази събота, 31 октомври, променяме датата и часа на протестите в Благоевград. Вместо в понеделник и в четвъртък, както бяха досега, те вече ще се провеждат само в събота от 12 ч., пред зала 22 септември“ - съобщи Калоян Ханджийски, един от организаторите на недоволството. „Хората са на работа, по-рано се стъмва, става по-студено и е..

публикувано на 26.10.20 в 19:41

Дарение за детското отделение на болницата в Перник

Детското отделение в пернишката МБАЛ „Рахила Ангелова” получи второ дарение от „Достъпна градска среда“ и фондация „П.У.Л.С.“. То включва 10 комплекта олекотени завивки, 36 подложки за легла, както и 27 пакета детски памперси. Закупени са  също мокри кърпи и сапун.  Средствата за дарението са събрани от издадените пластмасови капачки от металното..

публикувано на 26.10.20 в 19:14

20 паралелки в област Благоевград се обучават в електронна среда

798 са учениците в област Благоевград към днешна дата, които са поставени под карантина заради положителен PCR тест или контакт със заразен, сочат данните на Регионалното управление на образованието в Благоевград. Това каза за Радио Благоевград Методи Попов, експерт в образователната структура. Паралелките в областта, които към момента са на..

публикувано на 26.10.20 в 18:03

68 ромски ученици ще ползват безплатен транспорт до училище

Община Дупница осигури безплатен транспорт до училище на деца от ромски произход.  Целта е гарантиране на равен достъп до образование и недопускане на сегрегация. Реализирането й става възможно чрез спечелен проект на стойност 36 000 лева. От него ще се възползват 68 ученици в предучилищна и училищна възраст, живеещи в обособени ромски квартали,..

публикувано на 26.10.20 в 16:34

Завършила е рехабилитацията от пътя Дупница – Клисура – Самоков

Завършила е рехабилитацията на близо 17 км от пътя Дупница – Клисура – Самоков, съобщиха от Областното пътно управление в Кюстендил. Проектът - лот 27, се финансира от ОП "Региони в растеж", чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет.  Второкласният път свързва ГКПП "Гюешево" с автомагистрала "Струма", с път  София -..

публикувано на 26.10.20 в 15:55

Специални мерки на пазара в Гоце Делчев

Със заповед на зам.-кмета на община Гоце Делчев са въведени специални мерки отнасящи се до дейността на пазара в града.  Изисква се дезинфектиране на площадките за селскостопански и промишлени стоки два пъти дневно (сутрин и вечер).  Разполагане на стоки на маси и сергии - по график, от 6,30 до 8,30 часа сутрин, продавачите да осигурят предпазване на..

публикувано на 26.10.20 в 15:55

Поставиха под карантина още две паралелки в дупнишко училище

Две паралелки в ОУ „Неофит Рилски“ - Дупница са карантинирани. Причината са положителни проби за коронавирус на 11 учители. Позитивни са и трима души от непедагогическия персонал. Предполага се, че инфекцията се е разпространила при участието им на семинар в Банско. Под карантина са и част от учениците от други три паралелки, на които са..

публикувано на 26.10.20 в 15:48