Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Деня на Независимостта – тържествен концерт в Дупница

С фолклорна програма Община Дупница ще отбележи 112 години от обявяването на Независимостта на България.

Празникът започва в 10,30ч. с рецитал на Общинския духов оркестър. Следва поднасяне на цветя пред паметника на Христо Ботев. Тържественият концерт е с начало 11 часа на площад “Свобода”. В него ще участват фолклорни танцови и певчески състави от читалищата в Дупница, Джерман, Самораново и Яхиново.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Кметът Байкушев: Покрихме 7 млн. лв. стари дългове, одобриха проект за две нови детски градини

Община Благоевград ползва седем кредитa по фонд ФЛАГ и два банкови кредита. Това каза на пресконференция кметът Методи Байкушев. Те са с остатъчен дълг в размер на 17 494 234 лв. Месечните плащания по лихвите, главниците, таксите и разноските е в размер на около 332 хил. лв. месечно. За 4 месеца погасените задължения са за близо 7 милиона..

публикувано на 18.03.24 в 15:29

Отбелязват Деня на водата с инициатива за децата на Сандански

Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ и община Сандански организират съвместен празник под мотото „Вода за мир“. За да се привлече вниманието на децата върху важността на питейната вода и защитата на водните ресурси се организира обща проява на открито. Парк „Свети Врач“ ще се превърне в място за изява на децата, които ще имат възможност..

публикувано на 18.03.24 в 14:38

Квартали в Дупница останаха без вода заради авария

Квартали в Дупница и близкото с. Джерман са без вода тази сутрин заради авария на довеждащ водопровод, казаха за БНР от "Кюстендилска вода", чиито екипи работят на терена.  Очаква се водоподаването да бъде възстановено по-късно днес. Спряно е водоподаването на ул. "Св. Иван Рилски" в участъка след "Рампата" и част от с. Джерман. С нарушено..

публикувано на 18.03.24 в 14:31

Ясни са номинациите в конкурса „Жена на годината на Благоевград"

Приключи събирането на номинациите в конкурса „Жена на годината на Благоевград” за 2024 година. Журито на конкурса разгледа всички подадени номинации и избра 10 от тях: Александра Димитрова Клечорова - журналист; Биляна Топурска – общественичка, основател на инициативата "Донеси-Вземи!"; Вера Пелтекова – ветеринарен лекар;..

публикувано на 18.03.24 в 12:40

Седмица за превенция на туберколозата в Кюстендил

Седмица за превенция на туберколозата започва в пневмофтизиатричното отделение на многопрофилната болница в Кюстендил. Инициативата е посветена на 24 март - Световния ден за борба с туберкулозата и е под мотото "Да! Ние можем да спрем туберкулозата!“. От Регионалната здравна инспекция в Кюстендил казаха, че "Седмицата на отворените врати“ започва..

публикувано на 18.03.24 в 12:29

Жена с опасност за живота е открита до ски пътя в Банско

Млада жена е открита в тежко състояние на ски пътя над Банско, в района на "Чалин валог". Сигналът за инцидентa със скиорката е подаден на тел. 112 след 17 часа вчера. Екипи на Планинската спасителна служба и на Спешна помощ са  пристигнали за минути на мястото. 23-годишната жена, която е от Великобритания, е открита в реката до ски пътя, с тежка..

публикувано на 18.03.24 в 10:48

ТЕЦ "Бобов дол" спря работа заради ремонти

ТЕЦ "Бобов дол" спря работа за две денонощия заради планирани ремонти, а от тази сутрин е пуснат единият блок с мощност 150 мегавата. Това каза за БНР изпълнителният директор на дружеството инж. Любомир Спасов. Той опроверга коментарите, че централата не е работила заради ситуирана в близкото Големо село мобилна измервателна станция за вредни емисии в..

публикувано на 18.03.24 в 09:56