Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Зад ъгъла на морето“ – изложба на Антон Гошев

8
Антон Гошев
Снимка: Фейсбук

Благоевградският художник Антон Гошев представя самостоятелна изложба живопис "Зад ъгъла на морето" в Арт галерия "Видима" в град Севлиево.

Антон Гошев е абстракционист, лесно разпознаваем с уникалния си и неподражаем художествен изказ. „Обичам единствено да насочвам зрителя, останалото оставям на неговото въображение. Свободата е водещото нещо в изкуството.”, казва творецът.
„Странни, причудливи и удивителни са пластическите търсения на този творец. Той като че ли е постоянно привличан от мечтата – мечтанието за него очевидно е образно превъплъщение на сънуваната реалност“ казва за него Иван Гранитски в един свой художествен очерк на творчеството на Антон Гошев от 2004 г. в списание „Везни“, многозначно озаглавен „Ловецът на облаци“.

Поводът за неговото представяне в Севлиево е в следствие на награда. В конкурса за живопис „Създаваме заедно“ от края на миналата година, Антон Гошев зае трето място със своята творба „Зад ъгъла на морето“. Така е озаглавена и изложбата в галерия "Видима". "С носталгия към отминаващото лято, лятото на 2020 година, странно и почти несъстояло се предвид извънредната обстановка, посетителите ще открият в картините на художника неговия начин да визуализира представите си за онова, което остава като спомен от един отминал сезон – чувства, емоции, аромати, мечти, блянове. Морето, останало някъде там зад ъгъла, ще ни очаква да се завърнем отново, а до тогава Ви каним да надникнете зад вратите на галерията и да се потопите в крайбрежните чувства на художника." – така от галерията канят ценителите на изобразителното изкуство да надникнат и в крайбрежните чувства на художника Антон Гошев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Представиха „Развитие на устойчив туризъм в прегръдките на Рила“

За 17.30 часа бе насрочено общественото обсъждане на Концепция за интегрирани териториални инвестиции „ Развитие на устойчив туризъм в прегръдките на Рила“. Водещ партньор по концепцията е Община Благоевград. Партньори са Община Белица, „Прима Инвест БГ“ ООД и Сдружение „На Фокус“. Организатор на обсъждането е Областен информационен център –..

публикувано на 18.04.24 в 19:23

Благоевградската общественост с подкрепа за ДТ „Никола Вапцаров“

От днес стартираха обществените обсъждания по няколко мащабни проекта от Благоевградска област, които ще се борят за европейско финансиране. Средствата са чрез новия подход „Интегрирани териториални инвестиции“/ИТИ/, към Програмата „Развитие на регионите“. Началото на проектните представяния бе дадено с разработката на благоевградския ДТ..

публикувано на 18.04.24 в 18:24

ДГ №8 “Вечерница” чества 60-годишен юбилей

С концерт–спектакъл в зала “Яворов” ДГ №8 “Вечерница” отбеляза 60-годишнината от основаването си. В тържеството се включиха възпитаници от всички групи в детското заведение. С голямо разнообразие от песни и танци се представиха малчуганите, окуражавани от учителите си и публиката. Тържеството започна в 17 часа в зала "Яворов". С множество..

публикувано на 18.04.24 в 18:00

Избраха членове и председател на Сдружението на Югозападните общини

Днес на Общо събрание на Сдружението на Югозападните общини (СЮЗО) кметът на Благоевград Методи Байкушев бе избран за член на Управителния съвет. На събранието присъстваха представители от всички 25 общини, членуващи в сдружението. Делегатите приеха отчета за дейността на сдружението за 2023 г., както и работна програма за 2024 година. По време на..

публикувано на 18.04.24 в 16:06

НСИ: Българите ядат по-малко хляб и кисело мляко, но повече месо

Българите ядат по-малко хляб и кисело мляко, но повече месо, колбаси и плодове – това сочат данните на Националния статистически институт за потреблението средно на един човек от домакинството на основни храни през 2023 година в сравнение с 2022 година. Отчетено е и увеличение на консумацията на алкохол и безалкохолни напитки. Данните за доходите,..

публикувано на 18.04.24 в 15:56

Трето бригадно командване отвори врати за граждани и ученици

Трето бригадно командване – Благоевград  организира Ден на отворените врати за граждани и ученици от Югозапада по повод 20 години от приемането на България за пълноправен член на НАТО и предстоящия Ден на храбростта - 6 май.  Те имаха възможността да видят на живо демонстрации, бойна техника и войсково оборудване. За посетителите беше представен..

публикувано на 18.04.24 в 15:46

Бъдещи лесовъди се запознаха с новите технологии за производство на фиданки

Студенти и преподаватели от Лесотехническия университет посетиха горския разсадник в с. Локорско, управляван от ЮЗДП ДП и ТП „ДГС София“. За поредна година посещението беше част от практиката по горски култури на студентите от специалност "Горско стопанство" в ЛТУ и предостави възможност на бъдещите лесовъди да се запознаят със съвременни..

публикувано на 18.04.24 в 15:11