Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Изложба на Радослава Манова бе открита в галерия „Атриум” в Перник

Изложба – живопис на Радослава Манова бе открита в галерия „Атриум” в Областната администрация в Перник. Експозицията е под наслов „Другото лице” и в нея са показани 35 платна .

Творбите са нови, рисувани по време на пандемията. Радослава Манова не се занимава професионално с рисуване, тя е учител и бивш секретар на община Перник, а настоящата й изложба е втора поред. 

На откриването й присъстваха областният управител Емил Костадинов, много, приятели, художници, ценители на изкуството. Сред гостите бе и Иван Стратиев, чиято самостоятелна изложба е подредена в най- голямата изложбена зала в града „Любен Гайдаров”. Той даде висока оценка на показаните от Манова творби, като заяви, че тя притежава рядък дар или наследственост. 

„Дори при голяма част от художниците тази чувствителност, тази живописност  към цвета и съчетаването липсва, за съжаление. При нея тя го постига, без да се замисля, интуитивно", каза Стратиев.


Галерия

Вижте още

Издирва се

Районно управление – Дупница издирва  Димитър Кирилов Георгиев. Той е на 53 години и е от София. В неизвестност е от 28.11.2020 г. За последно е видян на хижа“ Ловна“ над курортното селище Паничище. Молим гражданите, които имат информация за него, да се обадят на тел.112..

публикувано на 04.12.20 в 13:50

Огнище на Ковид-19 в Гоце Делчев

Огнище на коронавирус е регистрирано в Центъра за хора с ментални увреждания в Гоце Делчев.Заразените са карнтинирани, достъпът до сградата на външни лица е забранен. 9 обитатели на центъраза хора с умствена изостаналост и четирима душиот персонала са заразени, потвърди заместник- кметът на община Гоце Делчев Валери Сарандев. Към момента състоянието..

публикувано на 04.12.20 в 13:43

Отложиха делото срещу бащата на убитите деца в Сандански

Отложиха делото за насилие срещу бащата на двете убити деца в Сандански, което беше насрочено за днес от 10 часа в Районен съд – Сандански, информира за Радио Благоевград изпълняващият длъжността председател на Районен съд, Росица Калугерова. Делото беше заведено от майката, която бе задържана  по подозрение, че е убила двете си деца на 3 и..

публикувано на 04.12.20 в 13:36

Конкурс за коледна украса обяви община Дупница

До 17 декември може да украсите фасадата на дома си и да участвате в конкурса. Наградите за първите три места са 250, 150 и 100 лева. Записвания се приемат на тел. 0701/ 5 92 46, а кандидатите трябва да посочат адрес и телефон. Тази година традиционната Кутия на Дядо Коледа ще бъде виртуална.  Кметът отново ще изпълни коледните желания на три..

публикувано на 04.12.20 в 13:12
Дупница

Онлайн експозиция вече показва историята на Дупница

Виртуалният музей е финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество. Платформата представя информация за историята, природните и културни забележителности.  Достъпни са архивни документи, снимки, картини от общинския фонд. Обособени са секции с анкета и 3D-разходка.  Посетителите могат да публикуват документи след одобрение от..

публикувано на 04.12.20 в 13:01

25 с коронавирус в област Кюстендил

Само 25 са положителните проби за коронавирусна инфекция в област Кюстендил през изминалите 24 часа. Положителни проби за инфекцията са дали 15 души от община Кюстендил, четирима от община Дупница, трима от Кочериново, двама от Бобошево и едно лице от Рила, съобщават от Областния кризисен щаб. Взетите и изпратени за изследване проби през..

публикувано на 04.12.20 в 12:49

Дръвчета за Коледа от ЮЗДП

  Общо 12 000 коледни дръвчета има възможност да предложи на пазара за предстоящите празници Югозападното държавно предприятие, съобщават от Пресцентъра на ЮЗДП. Над 1/3 от тях са живи елхи в контейнер от видовете обикновен смърч и ела, които са най-предпочитани от потребителите. Произведени са в горските разсадници в „ДЛС Дикчан” и в..

публикувано на 04.12.20 в 12:46