Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Вечер на добродетелите" – популярни лица ръка за ръка за деца в нужда


Тази неделя, от 20:00 ч., предстои да се проведе едно от най-големите благотворителни събития, посветени на детската грижа "Вечер на добродетелите". За първи път заради наложените противоепидемични мерки то ще се проведе изцяло онлайн чрез платформата за виртуални събития MP Studio Events. Темата на тазгодишната Вечер на добродетелите е „Очите на бъдещето“. Тя има за цел да запознае гостите чрез интерактивен разказ за мечтите на организацията през следващите години – нова визия за бъдещето и за философията, че само хора могат да помогнат на други хора. 

"Събитието, макар и онлайн, се постарахме да го конструираме така, че да наподобява до голяма степен физическия формат. Ще има една изключително интересна презентация на нашия изпълнителен директор г-жа Иванка Шалапатова, която ще представи нашата визия за бъдещето и мечтите ни за следващите пет години. Подготвили сме и артистична програма. Гостите ще имат възможност да подкрепят нашата организация по време на събитието, както и да се включат в традиционния ни търг, в който има изключително интересни и ценни предмети и преживявания. Събраните средства ще бъдат насочени към нашите програми за Ранно детско развитие, за превенция на раздялата на новородени с техните семейства и за подкрепа на деца с трудности в развитието", каза в интервю за Радио Благоевград Диляна Манева - мениджър Корпоративна социална отговорност във Фондация "За нашите деца". 

Водещи на събитието ще бъдат известните български актьори Елена Петрова и Калин Врачански, а традиционното благотворително наддаване, което ще се реализира по нов начин във виртуална среда, отново ще бъде в майсторските ръце на Игор Марковски. В подкрепа на инвестициите в ранното детско развитие и значението им за разгръщането на пълния потенциал на децата на по-късна възраст, гостите ще чуят гласа на златния учител на България, г-н Теодосий Теодосиев-Тео. Със специално разработена за събитието хореография във вечерта ще се включи и един от най-известните танцьори у нас Реми Тоин, а актьорите от музикалния театър Илона Иванова и Денко Проданов ще поднесат музикален подарък за гостите с изпълнение на два емблематични дуета от популярни мюзикъли.

Вече 11 години всяка есен Вечер на добродетелите събира над 400 социално ангажирани лидери и визионери в нашето общество - представители на социално-отговорния бизнес, на неправителствения сектор и на културния и обществения живот, за които децата са най-ценния капитал.

Повече за събитието може да научите тук.   

Фондация „За Нашите Деца“ вече 29 години успешно се справя със ситуации с висок риск за децата, които живеят в дом за деца, имат увреждане или с редица проблеми в семейната им среда – трайна бедност и социална изолация, насилие, безразличие и отчуждение. Вече 29 години висококвалифициран екип от специалисти работи за това всяко дете да живее и да води пълноценен живот в семейство, за да може  да разгърне своите таланти и способности още в първите години от своя живот. За 29 години фондацията успя да помогне на над 15 500 деца и семейства.

През изминалата година благодарение на набраните по време на Вечер на добродетелите 2019 близо 170 000 лв, фондацията подкрепи над 1000 деца и семейства.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още
Василиса Валеова

Подготовката на приема за първи клас в община Благоевград закъснява

Организацията на приема на децата в първи клас в общинските училища в Благоевград закъснява и това изключително много затруднява работата на директорите на учебните заведения. За това алармира в ефира на Радио Благоевград общинският съветник Василиса Валеова, председател на Комисията по образование, култура и вероизповедание към ОбС. Тя обясни,..

публикувано на 28.03.24 в 11:15

Втори СТЕМ център изграждат в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Якоруда

Със средства по Плана за развитие и устойчивост във всяко българско училище ще бъде изграден СТЕМ център. Направленията са пет – природни науки, математика и информатика, роботика и киберфизични системи, зелени и 3D технологии. В СУ „Св. св. Кирил и Методий“ Якоруда изграждат втори СТЕМ център по роботика и зелена енергия. „Ще направим една мини..

публикувано на 27.03.24 в 14:07

Рулетката с мандатите се завърта за втори път

В 15 часа днес държавният глава ще връчи папката с втория мандат на кандидат за министър-председател, номиниран от "Продължаваме промяната" – "Демократична България".  "С чиста съвест ще върнем папката празна", това обяви пред bTV съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков. Думите му идват часове преди връчването на втория проучвателен мандат на..

публикувано на 27.03.24 в 10:10

България и светът отбелязаха Часа на Земята

От Мадрид до Ханой и от Хелзинки до Кейптаун светът отбеляза Часа на Земята. За 18-а поредна година WWF направи милиони хора съпричастни към каузата за опазване на околната среда. Хиляди емблематични сгради изгасиха светлините за един час между 20:30 и 21:30, за да отдадат почит към природата и да изпратят послание към бизнеса, правителствата и..

публикувано на 25.03.24 в 13:22

Местна власт и бизнес ще развиват селски туризъм в село Ключ

Петричкото село Ключ има потенциал за развитието на селски туризим. В това са убедени кметът Македонка Иванова и представителите на местния туристически бизнес, които вече реализират различни идеи това да се  случи. Красивата природа, на скътаното в полите на планина Беласица населено място, богатата история на околността, свързана с цар Самуил и..

публикувано на 25.03.24 в 11:19

Емисиите от метан трябва да бъдат намалени с 30% до 2030 година

Метанът продължава да нараства в глобален мащаб, той е вторият по значение парников газ, отговорен за около 1/3 от повишението на глобалната температура. Най-съществени са емисиите в земеделието и енергийният сектор, както и от гниещи отпадъци.   „ Има цел за намаляването им с 30% до 2030 година, подписана още през 2021 година в Глазгоу в..

публикувано на 25.03.24 в 09:12

Деца от цялата страна очакват голямото Априлско състезание по четене с разбиране

През април – месецът на детската книга, образователната платформа Книговище кани децата от цялата страна да се включат в националното Априлско състезание по четене с разбиране. Онлайн съревнованието започва в 00.00 часа на 1 април на knigovishte.bg и ще продължи до 30 април. През своите детски профили в платформата децата решават..

обновено на 24.03.24 в 13:47