Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наркопласьор на кокаин е задържан в град Гоце Делчев

Снимка: БГНЕС

Окръжна прокуратура – Благоевград е привлякла в качеството на обвиняем 45-годишен мъж от град Гоце Делчев за незаконно държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение. Досъдебното производство срещу него е започнало след получена оперативна информация за лице, разпространяващо кокаин на територията на Гоце Делчев.

В резултат на проведената полицейска акция в града е било установено, че на 25 ноември обвиняемият е разпространил кокаин за сумата от 50 лева. В автомивка на ул. „Драма“ той незаконно държал друго количество от този вид наркотик. 

Дрогата, разпределена в 23 пликчета, била укрита от него в пластмасов контейнер от дъвки. При направения полеви наркотест иззетото бяло вещество на бучки реагирало положително на кокаин. 

Понастоящем, с постановление на наблюдаващия прокурор, обвиняемият е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за определяне на мярка за неотклонение спрямо него. Разследването продължава.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Обсъдиха мерки за превенция на битовата престъпност в Гоце Делчев

Работна среща между ръководството на ОДМВР-Благоевград, представители на местната власт, кметове на общини, директори на училища и детски градини и учители се проведе в община Гоце Делчев. Целта на срещата е подобряване на взаимодействието между институциите по отношение на превенцията и противодействието на престъпността, пътната безопасност и..

публикувано на 18.04.24 в 10:59

Разкриха нарколаборатория в брезнишко сeло

Нарколаборатория за отглеждане на марихуана е разкрита от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Перник. Акцията е проведена вчера в брезнишкото сeло Видрица.  Криминалистите претърсили къща и на втория етаж открили помещение, пригодено за отглеждане на марихуана. То било оборудвано с осветление, вентилация,..

публикувано на 18.04.24 в 10:24

Отвориха за посетители античния град в Петрич с най-ценните открития

Отворен за посетители е обект „Античен град Хераклея Синтика“ с впечатляваща визия, след като у спешно се изпълни първият етап на проекта, изготвен и защитен за финансиране от Община Петрич.   Основното, което се постигна с дейностите, е осигуряването на достъпна среда за всеки турист, пристигнал да разгледа обекта. От научна гледна точка..

публикувано на 18.04.24 в 09:30

Военното формирование организира Ден на отворените врати в Благоевград

Военно формирование 26 400 – Благоевград ще проведе днес от 10:00 до 15:00 часа Ден на отворените врати с показ на въоръжение, бойна техника и демонстрация на способности. Събитието се организира и провежда в навечерието на Деня на храбростта и празника на Българската армия и по повод 20-годишнината от присъединяването на България в НАТО. За..

публикувано на 18.04.24 в 07:32

Откриват 18-ия Международен конкурс за изпълнители на класически музикални инструменти в Перник

140 млади музиканти от страната и чужбина са заявили участие в 18-ия Международен конкурс за изпълнители на класически музикални инструменти, чийто домакин е Перник. Откриването е тази вечер с концерт на носителите на наградите на Камерен оркестър „Орфей” и Духовия оркестър към Двореца на културата от миналогодишното издание на конкурса. Концертът..

публикувано на 18.04.24 в 07:16

Дъждовен и хладен четвъртък

Днес облачността ще е предимно значителна. В сутрешните часове валежи все още ще има в Източна България, но бързо ще спрат.  Следобед на много места в югозападната половина от страната отново ще има валежи, по-значителни в Родопската област. Ще остане ветровито. Ще продължи да прониква по-студен въздух.  Максималните температури ще са предимно..

публикувано на 18.04.24 в 07:05

Възможностите за бъдещо сътрудничество обсъдиха в Перник

Възможностите за бъдещо сътрудничество между Община Перник и испански инвеститори и фирми са обсъждали на среща в Перник кметът Станислав Владимиров и търговско-икономическият съветник на Посолството на Испания у нас Хавиер Морал, съобщиха от общинския пресцентър. По време на срещата кметът е акцентирал на индивидуалното внимание, което общинската..

публикувано на 17.04.24 в 18:12