Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Кои сектори получават помощ за локдауна

Министерството на труда и социалната политика утвърди със заповед кои работници и служители могат да получат компенсации заради затварянето на местоработата им.

На 24 лева на ден ще имат право заетите в барове, кафенета, езикови и образователни центрове. Компенсации ще може да получи и персоналът на детски градини и ясли.

За помощта ще може да се кандидатства от понеделник. Желаещите трябва да предоставят на работодателя писмена декларация по образец, в която посочват периода за ползване на неплатен отпуск и банковата си сметка, по която да се изплащат компенсациите. Работодателят или упълномощен негов представител ще подава в дирекция "Бюро по труда" по месторабота документи за изплащане на компенсациите. Документите ще се разглеждат в срок от 10 работни дни след получаването им.

Вицепремиерът Томислав Дончев каза, че в понеделник ще бъде обявена още една мярка в подкрепа на бизнеса на стойност 170 милиона лева.


Вижте още

Силен сняг затруднява движението на пътя Зелен дол - ГКПП "Станке Лисичково"

Временно е ограничено движението на МПС над 12 т по пътя Зелен дол - ГКПП "Станке Лисичково" поради обилен снеговалеж и снегопочистване, съобщиха от АПИ. Остава и преминаваренто само в едната пътна лента на пътя между Симитли и село Градево. Тази сетрин там пропадна част от пътното платно заради свличане на земна маса. Екипи на Областно пътно..

публикувано на 26.01.21 в 16:50

РЗИ Перник вече разполага с фризер за ваксините срещу COVID-19

РЗИ Перник вече разполага с фризер за съхранение на ваксините срещу COVID 19. Съоръжението е монтирано в специално помещение с контролен достъп в Регионалната здравна инспекция. Температурата, която поддържа фризерът е до минус 70 градуса и в него могат да се съхраняват до 30 000 дози ваксини. Ще бъде монтиран допълнителен генератор, а за да се..

публикувано на 26.01.21 в 16:36

28 машини почистват и опесъчават пътищата в Кюстендилска област

Двайсет и осем машини почистват и опесъчават пътищата в Кюстендилска област във връзка със снеговалежа, каза дежурният в Областното пътно управление в Кюстендил.       Пътищата в областта са мокри и на повечето места, въпреки валежите, снегът не се задържа по пътното платно. Няма въведени ограничение и затворени пътища, изключение е само пътят за..

публикувано на 26.01.21 в 16:34

Ефективна присъда за мъж, причинил средна телесна повреда на полицай

Ефективна присъда от 2 г. и 4 месеца ще излежи 39-годишен мъж, който беше задържан и обвинен за нанасяне на средна телесна повреда на полицейски служител в Дупница, съобщиха от Окръжния съд в Кюстендил.      Съдът е одобрил споразумението, постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия. Той се е признал за виновен в това, че на 1 октомври..

публикувано на 26.01.21 в 16:32

Община Радомир дарява важен проект на ВиК – Перник

Общинският съвет в Радомир даде съгласие, изготвеният проект за реконструкция на довеждащия водопровод от помпена станция “Опалово” до град Радомир, да бъде дарен на ВиК – Перник.  Целта на дарението е реконструкцията на водопровода да бъде реализирана чрез инвестиционния механизъм на “Български ВиК холдинг”.   Като акционер в него ВиК – Перник ще има..

публикувано на 26.01.21 в 16:01

Пътищата в област Перник са проходими при зимни условия

Пътищата в област Перник са проходими при зимни условия, съобщи областният управител Емил Костадинов. Към момента няма сигнали за затворени заради интензивния снеговалеж шосета в региона 35 машини обработват републиканската пътна мрежа. На места има заснежени участъци, но машините не спират да работят, каза областният управител Емил Костадинов. По..

публикувано на 26.01.21 в 15:56

Не са въведени ограничения по пътищата в област Благоевград заради снега

Продължава попълването на частично пропадналия пътен участък на пътя между Симитли и Градево. От Областно пътно управление – Благоевград се надяват участъкът да бъде пуснат за движение до края на деня. В момента автомобилите се пропускат поетапно само в едната лента от сигналисти. В област Благоевград не са въведени допълнителни ограничения..

публикувано на 26.01.21 в 15:39