Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Нормален трафик на ГКПП "Кулата - Промахон"

Снимка: МВР

На границата с Гърция трафикът на автомобили тази сутрин е нормален, съобщават от пресцентъра на МВР.

На ГКПП "Промахон" гръцките власти временно преустановиха проверките с бързи тестове за COVID-19 на влизащите в Гърция водачи на товарни автомобили.

За останалите, на които е разрешено влизането в Гърция през „Кулата" – „Промахон", остават досегашните изисквания. От 23:00 до 07:00 часа през ГКПП "Промахон" гръцките гранични власти пропускат само товарни автомобили в двете посоки.

През ГКПП "Илинден" - "Ексохи" се пропускат само товарни автомобили с един водач след представяне на QR код.


Вижте още

В Благоевград изкарват машините за снегопочистване

Снегът не успя да натрупа снежна покривка в Благоевград днес, но преди малко е изкарана и първата машина, която ще чисти кварталите „Освобождение“ и „Орлова чука“. Това каза за Радио Благоевград управителят на фирма „Биострой“ инж. Васил Бачев. "Всички машини, които са включени в оперативния план, са в изправност и са готови. Това са 15 машини –..

публикувано на 26.01.21 в 17:28

Силен сняг затруднява движението на пътя Зелен дол – ГКПП "Станке Лисичково"

Временно е ограничено движението на МПС над 12 т по пътя Зелен дол – ГКПП "Станке Лисичково" поради обилен снеговалеж и снегопочистване, съобщиха от АПИ. Остава и преминаването само в едната пътна лента на пътя между Симитли и село Градево. Тази сутрин там пропадна част от пътното платно заради свличане на земна маса. Екипи на Областно пътно..

публикувано на 26.01.21 в 16:50

РЗИ Перник вече разполага с фризер за ваксините срещу COVID-19

РЗИ Перник вече разполага с фризер за съхранение на ваксините срещу COVID 19. Съоръжението е монтирано в специално помещение с контролен достъп в Регионалната здравна инспекция. Температурата, която поддържа фризерът е до минус 70 градуса и в него могат да се съхраняват до 30 000 дози ваксини. Ще бъде монтиран допълнителен генератор, а за да се..

публикувано на 26.01.21 в 16:36

28 машини почистват и опесъчават пътищата в Кюстендилска област

Двайсет и осем машини почистват и опесъчават пътищата в Кюстендилска област във връзка със снеговалежа, каза дежурният в Областното пътно управление в Кюстендил.       Пътищата в областта са мокри и на повечето места, въпреки валежите, снегът не се задържа по пътното платно. Няма въведени ограничение и затворени пътища, изключение е само пътят за..

публикувано на 26.01.21 в 16:34

Ефективна присъда за мъж, причинил средна телесна повреда на полицай

Ефективна присъда от 2 г. и 4 месеца ще излежи 39-годишен мъж, който беше задържан и обвинен за нанасяне на средна телесна повреда на полицейски служител в Дупница, съобщиха от Окръжния съд в Кюстендил.      Съдът е одобрил споразумението, постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия. Той се е признал за виновен в това, че на 1 октомври..

публикувано на 26.01.21 в 16:32

Община Радомир дарява важен проект на ВиК – Перник

Общинският съвет в Радомир даде съгласие, изготвеният проект за реконструкция на довеждащия водопровод от помпена станция “Опалово” до град Радомир, да бъде дарен на ВиК – Перник.  Целта на дарението е реконструкцията на водопровода да бъде реализирана чрез инвестиционния механизъм на “Български ВиК холдинг”.   Като акционер в него ВиК – Перник ще има..

публикувано на 26.01.21 в 16:01

Пътищата в област Перник са проходими при зимни условия

Пътищата в област Перник са проходими при зимни условия, съобщи областният управител Емил Костадинов. Към момента няма сигнали за затворени заради интензивния снеговалеж шосета в региона 35 машини обработват републиканската пътна мрежа. На места има заснежени участъци, но машините не спират да работят, каза областният управител Емил Костадинов. По..

публикувано на 26.01.21 в 15:56