Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Новозаразените с COVID-19 в Кюстендилска област за изминалото денонощие са общо 41

 В община Кюстендил заразени с инфекцията са 19 души, в Дупница – 14, в Рила – 4, Бобов дол – 2, по един нов случай има в общините Невестино и Трекляно. В Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница към днешна дата са хоспитализирани 18 души. От тях трима са в по-тежко състояние и на интензивно лечение, останалите са в средно тежко и сравнително стабилно общо състояние. 
24 са към днешна дата настанените за лечение пациенти в Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски 2003“ – град Дупница. Двама от тях са на интензивно лечение и в по-тежко състояние. Хоспитализираните лица към този час в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил са 59. Двама от тях са на интензивно лечение, останалите пациенти са в тежко и средно тежко състояние. 
През изминалото денонощие има починала 81-годишна жена от община Кюстендил, която е имала придружаващи заболявания.

Вижте още

Откриха изложбата “Мозайка от занаяти” в Разлог

Днес в Исторически музей – Разлог беше тържествено открита гостуващата изложба „Мозайка от занаяти“.   Изложбата е подредена от Регионален етнографски музей на открито „Етър”. Гости на събитието бяха инж. Красимир Герчев – кмет на Община Разлог, общественици, учители и ученици от града. Изложбата беше открита от г-жа Христина Манова – директор на..

публикувано на 13.05.21 в 16:30

Къде са парите от Фонд "Култура"

Представители на частни школи и независими артисти от Благоевград, които са спечелили проекти по Фонд "Култура", отправиха публично въпроси към ръководството на Община Благоевград, защо проектите се бавят и не се реализират вече втора година. По думите им проектите са минали през всички комисии, разгледани са и са одобрени.  Организаторът на..

публикувано на 13.05.21 в 14:53

Рецидивист, ограбил възрастен мъж, получи осъдителна присъда

Окръжната прокуратура в Кюстендил постигна осъдителна присъда спрямо 28-годишен мъж, обвинен за престъпление, извършено от него при условията на опасен рецидив, съобщиха от прокуратурата.     През ноември м.г. той извършил грабеж от дома на семейство възрастни хора в Дупница. Грабителят взел сумата от 1850 лева и избягал, а по-късно бил  обявен за..

публикувано на 13.05.21 в 14:28

Повече от 10 хиляди ваксини са в наличност в РЗИ – Кюстендил

В момента има наличност от ваксини, но се забелязва забавяне на темпото при ваксинацията, каза на брифинг кметът на Кюстендил Петър Паунов. Той посочи, че повече от 10 хиляди ваксини от четирите вида, одобрени за ползване в ЕС, са в наличност в РЗИ – Кюстендил.       Най-големите количества  (над 8000) са от ваксината на Pfizer/BioNTech, има и дози..

публикувано на 13.05.21 в 14:26
Иван Яхнаджиев

Иван Яхнаджиев с изложба в Благоевград

Световноизвестният художник Иван Яхнаджиев пристига в понеделник, 17 май, в Благоевград. Той ще рисува заедно с ученици от Националната Хуманитарна гимназия  „Св. Св. Кирил и Методий“  и деца от Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград .  Това ще се случи в понеделник следобед пред сградата на РТЦ Благоевград, на..

публикувано на 13.05.21 в 13:22

Насрочиха консултациите за избор на РИК в Перник

За 15 май са насрочени консултациите с парламентарно представените партии и коалиции за избор на РИК в Перник, съобщават от пресцентъра на Областната администрация.  Комисията ще бъде 13 – членна, в т . ч. председател, двама зам. -председатели и секретар.  Разпределението на квотите е: четири за коалиция „ГЕРБ-СДС”, три за партия „И а такъв народ”, по..

публикувано на 13.05.21 в 12:49

Населението в област Благоевград застарява

Към края на миналата година населението на област Благоевград е 301 138 души, което е 4.4% от цялото население на страната. В сравнение с предходната година населението на областта намалява с 0.5%. Това каза за Радио Благоевград Емилия Илиева, началник „Статистически изследвания“ към Териториалното статистическо бюро в Благоевград. Мъжете са..

публикувано на 13.05.21 в 12:03