Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наградените в конкурса на Община Благоевград "Личност на годината за 2020"

Без официална церемония Община Благоевград връчи наградите "Личност на годината за 2020 година". 
Със званието „Личност на годината“ се награждават български граждани, доказали и затвърдили доброто си име в обществото, с гражданска позиция към проблемите на обществото, с реализирана инициатива или инвестиция, полезни за община Благоевград, популяризирали община Благоевград със своя професионализъм, постижения и постъпка.
През 2020 година номинациите ,,Личност на годината“ бяха под знака на борбата с Ковид-пандемията в различните сфери от нашия живот и предизвикателствата, пред които бяхме изправени, но обединени в общата кауза ,,Вярвай! Обичай! Помагай!“. 
Във връзка със заповедите на Министерството на здравеопазването и въведените противоепидемични мерки, церемонията по връчване на наградите „Личност на годината“ не се състоя, но бе направено видео с тяхното награждаване, което можете да видите тук – > Личност на годината 2020
Носители на наградите тази година са:
Категория „Здравеопазване“: д-р Антоанета Хаджиева, завеждащ „Вътрешно отделение“ в МБАЛ „ПУЛС“ Благоевград, специалист по Вътрешни болести и Клинична алергология; д-р Владимир Пандев, лекар в СБАЛПФЗ Благоевград.
Категория "Образование": д-р Лилия Стоянова, директор на VII СУ „Кузман Шапкарев“ – Благоевград.
Категория "Култура": Маргарита Мачева, директор на ДТ "Никола Вапцаров" – Благоевград.
Категория „Спорт“: Иван Парасковпрезидент и треньор на Клуб по самбо „Самбо-Дети“ Благоевград.
Категория „Морал“: Добрин Хамбарджийскибивш кметски наместник на селата Габрово и Дебочица, община Благоевград.
Категория „Пример за гражданска ангажираност“: д-р Калоян Калояновдиректор на РЗИ Благоевград.
Категория „Съхранение на традициите“: Борислав Мутафчийскихореограф на Пирински танцов ансамбъл „Вихрен“ при НЧ “Н.Вапцаров“ Благоевград и преподавател в Националното училище по танцово изкуство София.
Категория „Хора в неравностойно положение и социални дейности“: Лъчезар Кацарски, музикант.
Категория „Медии“БНР – Радио Благоевград.
Почетен знак на Община Благоевград бе връчен на д-р Огнян Митевизпълнителен директор на МБАЛ АД. Община Благоевград награждава д-р Огнян Митев за съществен принос в здравеопазването и проявените професионализъм и гражданска ангажираност в борбата с пандемията COVID 19 в Област Благоевград през 2020 година.











Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

WWF ще пусне в Дунав 1,6 милиона есетри

Европейската комисия призова държавите-членки да увеличат усилията си за справяне с бракониерството и незаконния трафик, за да опазят малкото останали есетрови риби на континента. Въпреки че са надживели динозаврите, днес те са най-застрашената от изчезване група животни в света. От шестте вида есетри, които са се срещали в Дунав, вече са..

публикувано на 23.04.24 в 13:22

Доброволци от Гоце Делчев с отличие за каузата за чиста околна среда

На официална церемония на 18 април бяха обявени победителите в годишните награди на организацията  „ Time Heroes “. Призове получиха хората и организациите с изключителен принос за развитието на доброволческата култура в България през 2023 г. С награда „Героите“ беше отличена и организацията „Green and clean“ от Гоце Делчев с основател Георги..

публикувано на 23.04.24 в 10:55

Веселин Христов: Възстановяваме диалога в БСП-Благоевград

Помирението в БСП-Благоевград е въпрос, който вълнува не само нашите членове, но и всички граждани на общината. Всички очакват БСП да бъде силна партия и считам, че това е възможно. Помирението вече е факт. Това заяви в предаването „Събития и личности“ на Радио Благоевград Веселин Христов, председател на общинската структура на БСП в областния..

публикувано на 22.04.24 в 12:25
Вилиан Стефанов

Фотоизложба в Благоевград показа последствията от ядрената аварията в Чернобил

Фотоизложбата „Изгубени във времето“, с 20 фотографии от забранената зона край Чернобил,  ще бъде открита в Благоевград на 26 април. Това е датата, на която през 1986 година,  стана  аварията в Чернобилската атомна централа. Преди войната в Украйна, зоната край Чернобил бе една от най-посещаваните туристически атракции в света, за което голяма..

публикувано на 22.04.24 в 09:28

Милена Статева: Реалният живот е много по-интересен от измислените филми в Холивуд

Милена Статева е доктор по социология, социален психолог , част от авторския екип на платформата „Климатека“. Тя изследва темата как масовата култура, по-специално киното гледат към климатичните промени. „ Киното е изключително важно, защото то създава един балон, в който живеем и който  ни оформя като личности “  подчерта в интервю за Радио..

публикувано на 22.04.24 в 09:19

Анжела Родел: Преводачът изгражда мостове между различни култури

Анжела Родел е американка по рождение и българка по душа. Родена е в щата Уисконсин. Следва в университета в Йейл, където за първи път чува българска народна музика и тя завинаги остава в нейното сърце. От десетилетия живее в България, говори, пее и превежда от български на английски език. През 2014 година получи българско гражданство за..

публикувано на 20.04.24 в 09:36

Методи Байкушев: Нов дълг от 14,5 млн. лв. няма да увеличи финансовата тежест за хората

Поемането на нов дълг в размер до 14,5 милиона лева няма да увеличи финансовата тежест за гражданите.  В момента ние плащаме по около 340 000 лева всеки месец главници и лихви по седем кредита. Само миналата година Общината изтегли кредити в размер на 10 милиона лева. През юни месец пък предстои да погасим окончателно дълг от 2019 година. Той е..

публикувано на 19.04.24 в 13:09