Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Слънце и студ за начало на седмицата

През деня над по-голямата част от страната ще е слънчево, повече облаци ще има над североизточните райони. 

Сутринта ще е студено с минимални температури предимно между минус 11° и минус 6°, а максималните ще са между минус 3° и 2°.


Вижте още

В Перник пръскат срещу комари

В Перник започна първото за годината пръскане срещу комари.  Служители на общинската фирма „Дезинфекция” вече са обработили 97 дка по поречието на река Струма и нейното корито, в Централния градски парк, в Парка на предизвикателствата, както и  заблатени места в кварталите "Тева", "Калкас", "Църква", "Мошино" и "Рудничар".  Пръскането срещу..

публикувано на 19.04.21 в 18:02

Започва проект за реконструкция на 8 улици в Благоевград

На 22 април, четвъртък, ще бъде стартиран проектът за основна реконструкция на улиците „Васил Априлов“, „Неофит Рилски“, „Патриарх Евтимий“, „Борис Сарафов“, „Сергей Румянцев“, „Сава Михайлов“, „Петър Стоянов“ и „Алеко Константинов“. За целта ще бъде създадена временна организация на движението и престоят и паркирането от двете страни на..

публикувано на 19.04.21 в 17:06

„Благословена да е ръката, която дарява“

Под това мото за 16-ти пореден път в 8-мо СУ „Арсени Костенцев“ Благоевград бе открита благотворителна изложба – базар с изделия, изработени от учениците. Специални гости на събитието бяха Неврокопският митрополит   Серафим; Ивайло Златанов, началник на РУО Благоевград; г-жа Елена Налбантова, директор на 81-во СУ „Виктор Юго“ София; г-жа..

публикувано на 19.04.21 в 17:06

Районна прокуратура – Кюстендил разпореди проверка за незаконно сметище в с. Соволяно

Районната прокуратура в Кюстендил се самосезира по повод публикация в интернет сайт относно голямо сметище в центъра на с. Соволяно. Разпоредена е незабавна проверка по реда на Надзора за законност, възложена на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – гр. Кюстендил. В срок до 30 дни следва да се установят и разпитат..

публикувано на 19.04.21 в 15:47

Кметът на Белица с призив за опазване на чистотата

Кметът на община Белица отправи специален призив за социална нетърпимост към замърсяване на различни изходни места, важни за развитието на туризма в общината. Специално внимание Радослав Ревански обръща за необходимостта за опазване на пътя за курортен комплекс “Семково“, пътя за м. “Андрианов чарк“, където са разположени Парка за мечките и RILA FUN..

публикувано на 19.04.21 в 15:37

Поредна благотворителна инициатива започва в Перник

От днес до 14 май във Фестивалния център в града се събират запазени детски играчки. С тях в навечерието на 1 юни ще бъде направено изложение като играчките ще бъдат продавани на символични цени, а със събраните средства ще бъдат подпомогнати тежко болни перничани. Инициативата е на фондация „Богданова и Данаилова" и се организира със съдействието на..

публикувано на 19.04.21 в 15:15
Сградата на община Дупница

В Дупница финансират местни инициативи

С 50 000 лева ще разполага Фондът за подкрепа на местни инициативи към община Дупница. Средствата са от общинския бюджет. За всяка одобрена инициатива ще се отпускат до 3 000 лева. С проекти могат да участват граждани, неправителствени организации, читалища, етажни собствености и др.  Целта е насърчаване на гражданската активност, обясни председателят на..

публикувано на 19.04.21 в 13:27