Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Собственици и работещи в заведения протестираха в Перник

Да бъде даден рестарт на дейността им настояха собственици и работещи в заведения и фитнес зали в Перник. Дни преди националния протест, организиран от ресторантьорския бранш, те се събраха пред сградата на Областната администрация, за да изразят недоволството си от продължаващите ограничителни мерки. По думите им загубите, които търпят вече са огромни. „Не искаме пари, а отворени врати“, заявиха протестиращите собственици на заведения и фитнес зали в Перник. По думите им в страната се упражнява двоен стандарт спрямо бизнеса. „Кандидаствахме и ние по програмата „Запази ме”. Преведени пари няма за един ден. Хората умират буквално от глад. За мене това е нещо, което ми пълни очите със сълзи. За мене не трябва да бъде така.” „Искаме държавата да ни отвори, за да можем да живеем пълноценно. И да работиме. Главно да работиме.” Протестът се е родил спонтанно. Участниците в него заявиха, че ще се включат и в националния протест в столицата на 27 януари. Собствениците на заведения в Перник са категорични, че ако колегите им в страната отварят заведенията си на 1 февруари, те също ще сторят това и ще бъдат съпричастни.


Вижте още

Благотворителната фотоизложба „Дари светлина“ бе открита тази привечер пред Регионалния исторически музей - Благоевград.

Изложбата е проект, който се осъществява благодарение на програмата ABLE Mentor Blagoevgrad към Американския университет в България и Защитено жилище за лица с умствена изостаналост „Слънчев дом“ с ръководител екип Антония Шушкова, както и със съдействието на РИМ – Благоевград. Авторката на фотографиите Петя Петкова, след като благодари на..

публикувано на 22.04.21 в 19:39

Приеха, предложения от кмета на Перник, правилник за дейността на общинския фонд "Култура"

На редовна сесия днес, Общинският съвет в Перник прие предложения от кмета Станислав Владимиров правилник за устройството и дейността на общинския фонд „Култура“. Фондът ще подпомага развитието на културата в община Перник като набира, управлява и разходва средствата за дейности с приоритетно местно значение. За целта ще бъде..

публикувано на 22.04.21 в 16:16

Започнаха дейностите по спешния ремонт на сградата на джамията "Фатих Мехмед" в Кюстендил

Започнаха дейностите по спешния, укрепителен ремонт на надвисналата, рушаща се и изключително опасна сграда на джамията "Фатих Мехмед" в Кюстендил, съобщи заместник кметът по строителството в общината Росица Плачкова.  Рушащата се сграда на недействащия храм крие опасност от инциденти за преминаващите пешеходци и автомобили, защото джамията е на..

публикувано на 22.04.21 в 15:14

Третокласници от Разлог с проява, посветена на Световния ден на Земята

"Природата не е сметище", „Да спасим едно дърво" – под този надслов третокласници от ОУ Никола Парапунов с класен ръководител Жана Барова и психологът на училището Калина Ергина организираха инициатива, посветена на Световния ден на Земята.  В класна стая на открито, която се намира в двора на учебното заведение, учениците се включиха във викторина, в..

публикувано на 22.04.21 в 14:19

Кампания в помощ на възрастни хора в нужда в Разлог

За поредна година в навечерието на Великден, в Разлог се организира кампания в помощ на възрастни хора в нужда.   Инициативата "Бъди човек" е дело на млади хора, както и такива, които нееднократно са помагали със средства, организация, логистика и предоставяне на хранителни продукти на значителна стойност.  Инициаторите и дарителите са личности,..

публикувано на 22.04.21 в 13:58

След 20-годишно чакане – реконструират основно осем улици в Благоевград

Осем улици в Благоевград ще бъдат основно реконструирани. Това са улиците „Васил Априлов“,„Неофит Рилски“, „Патриарх Евтимий“, „Борис Сарафов“, „Сергей Румянцев“, „Сава Михайлов“, „Петър Стоянов“ и „Алеко Константинов“. Стартът на проекта беше даден със символична първа копка, която беше направена от временно изпълняващия длъжността кмет на общината..

публикувано на 22.04.21 в 12:07
Лина Ангелова, Венера Мелеки, Светлана Галианова, Пламен Кумпиков и Станислав Кимчев след предпремиерното представление

Премиера на Камерна опера – Благоевград

На 22 и 23 април 2021 г. от 19.00 ч. в Камерна опера – зала „Камерна сцена” са премиерните представления на „Слугинята господарка" (на италиански „La serva padrona") от Джовани Батиста Перголези.  Режисьор на постановката е Станислав Кимчев, диригент – Светлана Галианова, сценография и костюми – Манол Стоянов, дизайн печат и предпечат – Петя..

публикувано на 22.04.21 в 11:50