Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Общинският координатор на ГЕРБ – Дупница с отвод за предстоящите избори

Председателят на общинската организация на ГЕРБ Ивайло Константинов, зам.-кметът Крум Милев и общинският съветник и бивш народен представител Емил Гущеров имат най-много номинации за участие в кандидатдепутатската листа.
Гласуването на 178 от членовете на ГЕРБ в община Дупница обобщи местният им лидер Ивайло Константинов. Останалите поне още 100 партийци имат право да гласуват до 20ч. тази вечер. След това списъкът с предложенията ще бъде изпратен на Изпълнителната комисия, която ще определи окончателно листата за Кюстендилска област. Константинов е получил 109 гласа, а Крум Милев и Емил Гущеров – съответно по 108 и 107 гласа. Общинският съветник д-р Александър Паризов има подкрепата на 17 души, а настоящият народен представител Радослава Чеканска – на 11. 
Сред номинираните за кандидат-депутати са още зам.-областният управител д-р Матей Попниколов, общинските съветници Виолета Инкьова, Йордан Йорданов и др. Много от членовете на ГЕРБ са номинирали премиера Бойко Борисов и други членове на правителството. Ивайло Константинов и Крум Милев благодариха за доверието на съпартийците си и направиха отводи. 
Те считат, че ще бъдат по-полезни на партията извън парламента и с желанието на отстъпят място на млади и нови лица.

Вижте още

Благоевград ще избира кмет на 27 юни

Частичните избори за кмет на Благоевград ще се проведат на 27 юни. Датата е определена с указ № 124 от 29 април на президента Румен Радев и публикуван в „Държавен вестник“. В ОИК очакват две решения на ЦИК, за да стартират подготовката за провеждането на вота“, каза за Радио Благоевград председателят на комисията Мартин Бусаров: „Първо да бъде..

публикувано на 07.05.21 в 18:22

Ще пръскат срещу комари и кърлежи на територията на община Радомир

Пернишката общинска фирма "Дезинфекция" ще пръска срещу комари и кърлежи на територията на община Радомир. Дезинсекционните дейности ще бъдат извършени в периода от 10 до 15 май. Обработката срещу комари ще обхване блатисти местности, временни водни басейни, отпадъчни води и канали на пречиствателни станции, селскостопански и градски напоителни..

публикувано на 07.05.21 в 17:48

Възстановяват търговската дейност на пазарите в Разлог

Със заповед на кмета на община Разлог инж. Красимир Герчев от понеделник 10.05 се възстановява  търговската дейност на открито на пазари за промишлени стоки и селскостопанска продукция, намиращи  се на територията на община Разлог. Продажбата на този вид стоки се възстановява след почти седем месечно прекъсване.  Преди две седмици кметът на Разлог..

публикувано на 07.05.21 в 15:32

РИОСВ – София се самосезира за замърсяването на въздуха в Перник

РИОСВ – София се самосезирала след сигнали в социалната мрежа за замърсяване на въздуха в Перник от сгуроотвала „7-ми септември“. Шламохранилището, на което допреди една година „Топлофикация Перник” депонираше отпадъка от горенето на въглищата, все още не е рекултивирано. По данни на екоинспекцията от 2016 година досега за установени нарушения, свързани..

публикувано на 07.05.21 в 13:58

97 години от смъртта на Димитър Благоев – Дядото

Днес жителите на Благоевград отбелязаха 97 години от смъртта на Димитър Благоев. Представители на община Благоевград, на ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград, представители на други институции и организации, граждани поднесоха венци и цветя в знак на признателност пред живота и делото на Димитър Благоев. Ученици от Второ  ОУ „Димитър Благоев“ в..

публикувано на 07.05.21 в 12:53

Фестивал на занаятите започва в Сапарева баня

Фестивал на занаятите започва в Сапарева баня Фестивал на занаятите започва днес в Сапарева баня.  Поканени са представители на творческите занаяти от общината – дърворезбари, скулптори, художници и др. Всеки от тях ще покаже свои творби. Някои от авторите ще демонстрират работата си в ателиета на открито. Мястото е парк Гейзера в..

публикувано на 07.05.21 в 12:28

От 10 май започва дезинфекция на водопроводната мрежа в област Благоевград

Водоснабдяване и канализация” ЕООД - Благоевград ще извърши планова профилактика (почистване и дезинфекция) на резервоарите и водопроводната мрежа на населените места, които обслужва на територията на област Благоевград, в периода 10.05.2021 г. до 04.06.2021 г. Пълният график за извършване на профилактиката можете да видите на..

публикувано на 07.05.21 в 12:00