Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Учениците от 5, 10 и 11 клас се връщат в класните стаи

Снимка: Pixabay

Седми, осми и дванадесети клас от днес отново се връщат да учат дистанционно, а на тяхно място влизат в училище учениците от пети, десети и единадесети клас.
Схемата на ротация остава в сила до 2-ри март. 

Възобновеното присъствено обучение за учениците от 5,10 и 11 клас ще се осъществява при стриктно спазване на мерките за дисциплина, дистанция, дезинфекция и носене на маски, които са задължителни дори в класните стаи. 

Децата до 4-ти клас остават в класните стаи. В малките населени места, в които има само по една паралелка от всеки клас, всички класове са присъствено на училище от началото на тази седмица.


Вижте още

Благотворителната фотоизложба „Дари светлина“ бе открита тази привечер пред Регионалния исторически музей - Благоевград.

Изложбата е проект, който се осъществява благодарение на програмата ABLE Mentor Blagoevgrad към Американския университет в България и Защитено жилище за лица с умствена изостаналост „Слънчев дом“ с ръководител екип Антония Шушкова, както и със съдействието на РИМ – Благоевград. Авторката на фотографиите Петя Петкова, след като благодари на..

публикувано на 22.04.21 в 19:39

Приеха, предложения от кмета на Перник, правилник за дейността на общинския фонд "Култура"

На редовна сесия днес, Общинският съвет в Перник прие предложения от кмета Станислав Владимиров правилник за устройството и дейността на общинския фонд „Култура“. Фондът ще подпомага развитието на културата в община Перник като набира, управлява и разходва средствата за дейности с приоритетно местно значение. За целта ще бъде..

публикувано на 22.04.21 в 16:16

Започнаха дейностите по спешния ремонт на сградата на джамията "Фатих Мехмед" в Кюстендил

Започнаха дейностите по спешния, укрепителен ремонт на надвисналата, рушаща се и изключително опасна сграда на джамията "Фатих Мехмед" в Кюстендил, съобщи заместник кметът по строителството в общината Росица Плачкова.  Рушащата се сграда на недействащия храм крие опасност от инциденти за преминаващите пешеходци и автомобили, защото джамията е на..

публикувано на 22.04.21 в 15:14

Третокласници от Разлог с проява, посветена на Световния ден на Земята

"Природата не е сметище", „Да спасим едно дърво" – под този надслов третокласници от ОУ Никола Парапунов с класен ръководител Жана Барова и психологът на училището Калина Ергина организираха инициатива, посветена на Световния ден на Земята.  В класна стая на открито, която се намира в двора на учебното заведение, учениците се включиха във викторина, в..

публикувано на 22.04.21 в 14:19

Кампания в помощ на възрастни хора в нужда в Разлог

За поредна година в навечерието на Великден, в Разлог се организира кампания в помощ на възрастни хора в нужда.   Инициативата "Бъди човек" е дело на млади хора, както и такива, които нееднократно са помагали със средства, организация, логистика и предоставяне на хранителни продукти на значителна стойност.  Инициаторите и дарителите са личности,..

публикувано на 22.04.21 в 13:58

След 20-годишно чакане – реконструират основно осем улици в Благоевград

Осем улици в Благоевград ще бъдат основно реконструирани. Това са улиците „Васил Априлов“,„Неофит Рилски“, „Патриарх Евтимий“, „Борис Сарафов“, „Сергей Румянцев“, „Сава Михайлов“, „Петър Стоянов“ и „Алеко Константинов“. Стартът на проекта беше даден със символична първа копка, която беше направена от временно изпълняващия длъжността кмет на общината..

публикувано на 22.04.21 в 12:07
Лина Ангелова, Венера Мелеки, Светлана Галианова, Пламен Кумпиков и Станислав Кимчев след предпремиерното представление

Премиера на Камерна опера – Благоевград

На 22 и 23 април 2021 г. от 19.00 ч. в Камерна опера – зала „Камерна сцена” са премиерните представления на „Слугинята господарка" (на италиански „La serva padrona") от Джовани Батиста Перголези.  Режисьор на постановката е Станислав Кимчев, диригент – Светлана Галианова, сценография и костюми – Манол Стоянов, дизайн печат и предпечат – Петя..

публикувано на 22.04.21 в 11:50