Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Единайсетокласници: Агресията в онлайн пространството се засилва

За агресията и различните форми на насилие сред подрастващите трябва да се говори не само в училище. Необходим е ежедневен, широк обществен диалог, с участие както на подрастващите, така и на представители на различни институции. Около това становище се обединиха единайсетокласници от НХГ „Св.св. Кирил и Методий“ в Благоевград и лекторите от Регионалната библиотека „Димитър Талев“.

Чрез организираната дискусия те станаха част от  проявите срещу тормоза в училище, по-известни като Ден на розовата фланелка.

Изкуството и художествената литература са основните фактори за формиране на толерантност сред подрастващите. Новите обстоятелства, при които в момента израстват децата, изискват от по-възрастните сериозно внимание и отношение към крехката им психика. Мнението е на библиотекаря Катя Недева, организатор на днешната среща.

Седемнайсетгодишните възпитаници на НХГ вече имат доста опит в изграждането на взаимоотношения между съучениците. Според тях в момента най-често срещаната агресия сред връстниците им е в онлайн пространството.

На финала на днешната среща единайсетокласниците обособиха и своя импровизира стена на добротата, която се охарактеризира с техните лични усещания. Пламена, Петър и Емили обобщават.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

В ромския квартал в Кюстендил разясниха последствията от заразяването с коклюш

Здравна лекция, част от информационна кампания посветена за превенция и борба срещу болестта коклюш се проведе в в ромския квартал „Изток” в Кюстендил. Срещата се състоя по настояване на жителите на квартала. По време на здравната беседа организирана от ромският активист Стефан Лазаров местните жители пожелаха да получат яснота как да се предпазват от..

публикувано на 23.04.24 в 18:46

Катастрофа на АМ " Струма"

Движението се осъществява в една лента при км 79 на "АМ Струма'' в посока София поради ПТП. Временно се ограничава изпреварващата лента. Трафикът се осъщтествява в активната и аварийната лента  и се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 23.04.24 в 17:23

Обсъдиха мерки за превенция на престъпността в Разлог

В сградата на Общинския съвет в Разлог се организира днес среща с цел актуален анализ на оперативната обстановка на територията на общината, спецификите на престъпността, инфраструктурата, пътната безопасност и сигурността. В нея взеха участие председателят на Общинския съвет адв. Иван Димитров, зам.-кметовете на община Разлог: инж. Гергана Костова и..

публикувано на 23.04.24 в 16:44

Нарушено водоподаване на бул. "Пейо Яворов" в Благоевград

На 24.04. от 08:00 до 17:00 ч., ще бъде нарушено водоподаването за бул. "Пейо Яворов" в Благоевград, поради монтаж на два броя регулатори на налягането. От ВиК Благоевград се извиняват за безпокойството.

публикувано на 23.04.24 в 16:37

Спортен празник в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Спортен празник „130 години от пристигането на швейцарските учители по гимнастика в България“  се проведе в ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград. В закритата спортна зала на университета студенти от специалност „Физическо възпитание и спорт“, преподаватели от катедра „Теория и методика на физическото възпитание“ и ученици от Трето основно училище..

публикувано на 23.04.24 в 15:51

АУБ посреща хорови състави на престижен международен фестивал

Поредното издание на Международния фестивал на студентските хорови състави се открива тази вечер в Благоевград. Негови организатори са АУБ и Хоровият състав към университета, с диригент проф. Христо Кротев. До 26-ти април на фестивалните сцени ще се изявят млади таланти от страната и чужбина, обединени в единайсет състава. Партньори..

публикувано на 23.04.24 в 15:39

В Кюстендил представиха концепциите за интегрирани териториални инвестиции

Обществени обсъждания на концепции, преминали административно съответствие и съвместимост, в които участие има общината в Кюстендил, бяха представени днес. Общият брой на концепциите от област Кюстендил е 11, от които осем – с участието на общината. Идеята на тези публични обсъждания е да бъдат припознати като необходими за изпълнение, а след..

публикувано на 23.04.24 в 14:41