Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветан Видински: Идват по-добри времена за "Марек"!

Цветан Видински

В супердербито от 20-я кръг на Югозападната футболна лига  на стадион „Бончук“ в Дупница „Марек“ разгроми досегашния лидер „Кюстендил“ с 3:0 след голове на Милен Иванов в 20-та,Димитър Илиев в 41-та и Евгени Тунтев в 85-та минута и отново оглави класирането с 46 точки и по-добра голова разлика от „Вихрен“.

Цветан Видински, президентът на  ФК „Марек“ бе много щастлив след категоричната победа над историческия съперник:

„Всеки един мач се опитваме да играем футбол. Губим понякога точки, нормално е. Играем честно ,случва се. Всички отбори играят доста мотивирано срещу нас, няма нищо лошо в това.

Радвам се  за днешната победа,много  съм щастлив! Дано да продължим така!Програмата ни пролетта не е лесна, защото гостуваме на всички изпадащи отбори. И те правят всичко възможно да си вземат мачовете-къде с лоши терени, къде малко по-здравичко  влизат, с повече борба и по-малко футбол. Но се радвам, че днес победихме не кого да е, а „Кюстендил“- вечния ни съперник!

Днес феновете ни си намериха начин да ни гледат зад оградата на стадиона,скандираха,радваха се при головете,чувахме ги.Ние спазихме абсолютно всички предвидени мерки, не можете да ни упрекнете,че не е имало стриктна дисциплина в това отношение!

Ние трябва да бъдем постоянни, за всяка победа се дават по 3 точки. Хайде, сега срещу ФК „Кюстендил“,наистина е по-важно, но трябва да бъдем постоянни,за да успеем.Благодаря на феновете, които, въпреки, че не могат да ни гледат, при всяко  наше гостуване пътуват, за да ни гледат зад огтрадите на стадионите-те ни обичат,ние сме надеждата им, радостта им.Благодаря изключително и на ръководството на община Дупница,на кмета Методи Чимев. Той очевидно обича футбола, обича „Марек“, вижда, че отбора върви .Днес беше на мача, радва се. Този човек ни помогна страшно много,благодаря и на Общинския съвет, че  гласува тая допълнителна помощ за клуба от 5 000 лв. месечно. Финансово леко се посъбудихме. Иначе нямаше да се справим, казвам ви го честно. Знам, че от някои съветници е имало съпротива, но искам да им кажа:аз съм съгласен  да работя в „Марек“ и като треньор на ѝношите,изобщо  не държа да съм президент на клуба,това отдавна съм го заявил. Нека всички се обединим зад каузата „Марек“, защото това е идентичността на Дупница!

Помогна ни и това,че направихме един изходящ трансфер към ЦСКА 1948 ,от който получихме една нормална сума за нашия футболист  Николай Ганчев.В тази връзка благодаря за коректното отношение на Цветомир Найденов,президент на ЦСКА 1948.Това са постъпленията,които дойдоха.Иначе всичко останало си е по старому. Нашите предписания са 3 листа голям формат-това не ви учадва,нали!? Дадохме ги на кмета Методи Чимев и той пое ангажимент да се срещне с министър Красен Кралев. Дано се задвижат нещата,да се подобрим.

Но нивата е много дълга, имаме да изиграем още много мачове.И никой не е казал, че ние ще сме първи.Казвам го не защото не сме добър отбор и не си вярваме, а защото знам  съперниците ни как работят.Преди един месец на стадион „Бончук“ дойде комисия от БФС,която дава лицензи за професионалния футбол.

Вижда се,че ние играем футбол. На нашата школа й трябва една  хубава база и аз съм сигурен,че  от нея ще излязат таланти,добри футболисти! Само ни дайте базда,аз ще направя организацията в клуба.Дайте ни малко спокойствие,от „Марек“ ще излязат играчи,сигурен съм.Погледнете сега как изглежда стадион „Бончук“ и ще разберете веднага за какво става въпрос.Имаме нужда от помощ ,най-вече от база.

Хората идват на стадиона с желание, Дупница е футболен град! При положение,че са затворени всички стадиони,хората са се наредили по оградата и гледат ,подкрепят ни,скандират. Футболен град сме,просто малко бяхме позатънали. Да се надяваме ,че  добрите времена идват!“




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Елена Панайотова представя книгата „Приложен театър”

Елена Панайотова представи своята книга „Приложен театър” в Регионалната библиотека на Благоевград. Тя е доктор по театрално изкуство в Нов български университет. Специализирала е европейска култура в Университета в Амстердам и театрална антропология в театър „Один” в Дания. Дългогодишен преподавател е по театрално изкуство в Академията за изкуства..

публикувано на 24.04.24 в 18:37

„Великден във всеки дом” – благотворителна инициатива в Дупница

 „Великден във всеки дом” - т ова е новата кампания на сдружение  „Близо до теб“ за даряване на пакетирани козунаци на самотно живеещи пенсионери в селата от община Дупница. Екипът на сдружението благодари за подкрепата на хората с добри сърца в грижата за хора в нужда. В благотворителната инициатива апелът е да се дарят козунаци, които ще..

публикувано на 24.04.24 в 13:56
Румен Гълъбинов

Румен Гълъбинов: Българинът потребява повече и успява да инвестира

По данни от Наблюдението на домакинските бюджети през 2023 г. на НСИ, годишният общ доход средно на лице от домакинство е 10 846 лв. и нараства с 20.4% спрямо 2022 година. За последните десет години (2014 - 2023 г.) - се увеличава 2.3 пъти.  Годишните разходи са 10 044 лв. средно на лице, което е с 19.7% повече в сравнение с 2022 година. За периода..

публикувано на 24.04.24 в 10:19

WWF ще пусне в Дунав 1,6 милиона есетри

Европейската комисия призова държавите-членки да увеличат усилията си за справяне с бракониерството и незаконния трафик, за да опазят малкото останали есетрови риби на континента. Въпреки че са надживели динозаврите, днес те са най-застрашената от изчезване група животни в света. От шестте вида есетри, които са се срещали в Дунав, вече са..

публикувано на 23.04.24 в 13:22

Доброволци от Гоце Делчев с отличие за каузата за чиста околна среда

На официална церемония на 18 април бяха обявени победителите в годишните награди на организацията  „ Time Heroes “. Призове получиха хората и организациите с изключителен принос за развитието на доброволческата култура в България през 2023 г. С награда „Героите“ беше отличена и организацията „Green and clean“ от Гоце Делчев с основател Георги..

публикувано на 23.04.24 в 10:55

Веселин Христов: Възстановяваме диалога в БСП-Благоевград

Помирението в БСП-Благоевград е въпрос, който вълнува не само нашите членове, но и всички граждани на общината. Всички очакват БСП да бъде силна партия и считам, че това е възможно. Помирението вече е факт. Това заяви в предаването „Събития и личности“ на Радио Благоевград Веселин Христов, председател на общинската структура на БСП в областния..

публикувано на 22.04.24 в 12:25
Вилиан Стефанов

Фотоизложба в Благоевград показа последствията от ядрената аварията в Чернобил

Фотоизложбата „Изгубени във времето“, с 20 фотографии от забранената зона край Чернобил,  ще бъде открита в Благоевград на 26 април. Това е датата, на която през 1986 година,  стана  аварията в Чернобилската атомна централа. Преди войната в Украйна, зоната край Чернобил бе една от най-посещаваните туристически атракции в света, за което голяма..

публикувано на 22.04.24 в 09:28