Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Удължават мярката "60 на 40"

Снимка: архив

Мярката „60 на 40“ за запазване на заетостта ще бъде удължена от 1 април до 31 май – това предвижда проект на правителствено постановление, научи „Хоризонт“.

Действието на мярката „Запази ме“ за работещите в затворени обекти в неплатен отпуск също ще бъде удължено, като срокът по нея е 30 юни 2021-а година.


Промените предвиждат за изплащане на средства да могат да кандидатстват работодатели, доказали спад на приходите от продажби през месеца, предхождащ месеца на кандидатстване с не по малко от 20 на сто спрямо усреднените приходи за 2019 година.

Работодателите могат да подават заявления за изплащане на средства по тази мярка за периода от 1 януари до 31 март 2021 до 15 април. 

Към средата на февруари 2021 година по мярката са изплатени общо над 854 милиона лева за запазване на заетостта на над 265 000 работници.Вижте още

“Вапцаров: Песни за човека” се завръща на сцената на Драматичен театър “Никола Вапцаров” - Благоевград

След прекъсване, продължило повече от една година, мащабният спектакъл, създаден по случай 100-годишния юбилей на Драматичен театър “Никола Вапцаров” ще се изиграе отново на сцената на благоевградския театър. Местната публика ще има възможността отново да гледа сценичната интерпретация, представяща живота и творчеството на великия..

публикувано на 09.05.21 в 15:38

Извадиха автомобил от коритото на река Банщица

Полицията в Кюстендил издирва собственика на автомобил "Ауди", изваден тази сутрин от коритото на река Банщица в града, съобщиха от полицията.   Не е ясно кога е възникнал инцидентът, нито какви са причините за него, казаха още от полицията. Произшествието е възникнало на ул. "Георги Раковски", в близост до моста при бившия общински плаж...

публикувано на 09.05.21 в 15:18

Абсолвентите на Американския университет се дипломират със съзнанието, че „успехът се извоюва, а не се дава“

На официална церемония днес от 10:30 ч. Американският университет в България връчи дипломите на завършилите обучението си студенти от випуск 2021. Своите двойни дипломи (валидни в САЩ и в Европа) получиха 188 бакалаври от 17 страни. На церемонията дипломи взеха и 28 абсолвенти от Executive MBA програмата на АУБ в София...

публикувано на 09.05.21 в 15:16

В Разлог отбелязаха 9-ти Май

9 май - Ден на победата над фашизма, белязал края на най-кървавата война в Европа и в човешката история. На този ден отдаваме почит и признателност към загиналите и останалите живи наши участници във Втората световна война, проливали кръвта си край Струмица, Ниш, Страцин и Куманово; край Печ, Драва Полконя, Драва Чехи и Драва Соболч. Пред..

публикувано на 09.05.21 в 13:44

Кюстендил отбеляза победата над Хитлеристка Германия

Кюстендил отбеляза победата над Хитлеристка Германия Кюстендил отбеляза с тържествено шествие 76 години от победата над Хитлеристка Германия.  В знак на почит пред паметната плоча на загиналите кюстендилски воини във Втората световна война, венци и цветя поднесоха министърът на вътрешните работи в оставка Христо Терзийски, народните..

публикувано на 09.05.21 в 13:35

Благоевград отбеляза Денят на победата

Благоевградчани отбелязаха  9 май – Ден на победата над хитлерофашизма и Ден на Европа. На площад „Георги Измирлиев“ венци и цветя в памет на загиналите за свободата  поднесоха  управителят на Благоевградска област  Бисер Михайлов, заместник-кметът на община Благоевград Любен Милев, заместник-ректорът на ЮЗУ „Неофит Рилски“ професор  Ицка..

публикувано на 09.05.21 в 12:49

„Пирин“ си позволи лукса да загуби у дома

Осигурилият си първото място във Втора футболна лига „Пирин“(Благоевград) си позволи лукса за първи път да загуби у дома си. В мач от 31-я кръг на стадион „Хр.Ботев“ в Благоевград  гонещият плейоф  „Септември“(Сф) спечели с 3:1 след два гола на Атанас Кабов и един на Християн Казаков. Почетното  попадение за „Пирин“ вкара Антон Карачанаков, но той..

публикувано на 09.05.21 в 09:55