Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

48 с COVID-19 в Кюстендилска област за последното денонощие

Снимка: БГНЕС

 Новозаразени с инфекцията лица има в общините: Кюстендил – 24, в Дупница – 15, Бобов дол – 5, Кочериново - 3 и един нов случай в Сапарева баня, съобщават от Областния кризисен щаб.

Към днешна дата 30 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. От тях трима са на интензивно лечение и в тежко състояние, а други 20 са в средно тежко и на кислород. 

В Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 77 души. От тях четирима пациенти са в реанимация, а 11 други са в по-тежко състояние. По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 45 лица. Един от тях е на интензивно лечение и в тежко състояние, а 25 други са на кислород и в средно тежко състояние.

През изминалото денонощие има починали четирима души от община Кюстендил – 80-годишен мъж и жени на 43 г., 78 г. и 85 г. Всички лица са имали придружаващи заболявания. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Благотворителен базар за Великден в Перник

Благотворителен базар за Великден е подреден в Съдебната палата в Перник. В него със сувенири, посветени на Цветница и Възкресение Христово, участват хора с увреждания. Базарът е по покана на председателя на Административен съд Перник Ивайло Иванов. Организатор е социалното предприятие „Направено с любов” към едноименното сдружение. Освен, че могат да..

публикувано на 25.04.24 в 11:38

Членовете на СЕМ не успяха да изберат нов председател

Членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) до момента не успяват да съберат нужните 4 гласа за избор на нов председател на медийния регулатор. Кандидатурите са две - на Габриела Наплатанова и на Симона Велева. При първото гласуване те получиха само по два гласа "за". Предстоят нови обсъждания и ново извънредно заседание на СЕМ. Ако на три поредни..

публикувано на 25.04.24 в 11:36

Освободиха предсрочно председателя на НС Росен Желязков

Парламентът освободи предсрочно председателя Росен Желязков.  Решението беше взето с 129 гласа "за" и 103 "против".  Бойко Борисов: Станахме свидетели на нова коалиция! "Понякога трябва да замълчиш, за да бъдеш чут", заяви Желязков в словото си преди гласуването на оставката и се обърна към залата с думите: "Благодаря за доверието и недоверието,..

публикувано на 25.04.24 в 11:29

В Кюстендил въвеждат правила за карането на тротинетки

Децата до 14-годишна възраст няма да могат да карат и ползват тротинетки, а тези до 18 години задължително трябва да бъдат с поставена каска на главата. Децата на възраст от 14 до 16 години могат да управляват превозните средства само по велосипедната инфраструктура. Това се предлага  с промени в общинската наредба за организацията и безопасността на..

публикувано на 25.04.24 в 09:33

Избори по черешово време! Кои ще се борят за кюстендилските 4 мандата?

Изборите 2 в 1 ще са на 9 юни, когато в Кюстендилско ще е черешобера. И ако в Габрово ще имат фестивал на смеха, то в града на черешите ще мислят как първо да оберат доходоносния плод, но и ще упражнят правото си на глас, за да изберат четирима депутати, а и да гласуват и за евродепутати. Макар че няма полза от това, "кои точно ще са", казват местните...

публикувано на 25.04.24 в 09:26

Бюджетната комисия гласува забрана на хазартна реклама в медиите

Забраната за реклами на хазартни игри в медиите ще бъде разгледана на първо четене в парламентарната комисия по бюджет и финанси. Промяната бе представена вчера от ГЕРБ-СДС и ДПС, въпреки че 49-то Народно събрание скоро ще прекрати заседанията си заради наближаващата предизборна кампания. С предлаганите промени се забранява на пълно рекламата в..

публикувано на 25.04.24 в 09:24

Елена Йончева: Не съм правила компромиси нито в журналистиката, нито в политиката

"В последните години се борих много активно срещу целия модел в България, който не предоставяше медийна свобода, не предоставяше върховенство на закона. Водих много тежка битка с ГЕРБ. Тези промени, които тук инициирах, са част от тази битка. За да има някакви промени в България, трябват закони. Като не можем да ги направим в България, те трябва да дойдат..

публикувано на 25.04.24 в 09:22