Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ученици представят Благоевград във виртуална разходка

| обновено на 18.04.21 в 14:00

Деветокласничката Десислава Тасева, единайсетокласничката Венета Саляхетдинова и дванаейсетокласникът Димитър Борумов, заедно с преподавателката по английски език Таня Бикова и техни съученици от благоевградската ПМГ “Акад. С. П. Корольов", създадоха проект „Виртуална разходка в Благоевград“. Проектът е реализиран на български, английски и руски език.

Повече за проекта разказва Десислава Тасева:

„Аз и моите съотборници искахме да създадем полезен и обогатяващ проект.“, споделя Венета Саляхетдинова и допълва:

„Благодарение на Деси и Вени успяхме да се справим много бързо със заснемането на нашата „Виртуална разходка в Благоевград“, разбира се нямаше да се справим и без нашия ментор г-жа Таня Бикова“, обяснява Димитър Борумов:
Вижте още
Светлана Василева – STRELA

Светлана Василева – STRELA ни връща пролетта с песента „Люляково утро“

"Люляково утро" е песен, родена в малко селце, близо до София, уличка пълна с люляци… Музиката, и въобще изкуството си приличат с парите - те са средство за постигане на цели, но докато априте имат материални цели, изкуството, е проводник, който отвътре навън, цели да засити нуждите на всяка човешка душа. Надявам се че тази мисия е постогната с..

публикувано на 13.06.21 в 15:31

Обмен за добри практики в ПМГ „Ян Сандански“ – Гоце Делчев

ПМГ „Ян Сандански“ – Гоце Делчев беше домакин на обмен за добри практики за учители. Сега повече за това ще ни разкажат  част от преподавателите в училището . Започваме с г-жа Златка Милчева: Партниращите образователни институции се възползваха от възможността да популяризират своите идеи и да ги демонстрират на място в училището домакин...

публикувано на 13.06.21 в 15:07
Митко Петров – Матео

Митко Петров – Матео представя своя дебютен албум – "Различният"

Митко Петров – Матео представя първия си музикален албум.  "Различният" е  името на заглавната песен от дебютния албум на Матео. Песента е за промяната , която яовек преживява след голямата любов, за преоткриването и различния поглед към живота. В албума Митко Петров представя 12 авторски песни, от които 7 са съвместна работа с музикални продуценти и..

публикувано на 13.06.21 в 14:57

Кои са победителите във фестивала "Мелнишки вечери на поезията"

Мелник посрещна поети и творци от няколко страни, които представиха своето творчество в ХXII Международен фестивал "Мелнишки вечери на поезията - 2021". Голямата награда за цялостно творчество и развитие на културните и литературните връзки между славянските страни получи Лъчезар Селяшки. На Международния фестивал, който се осъществява с..

публикувано на 13.06.21 в 11:49

Ирена Боровинова – Костадинова за децата и вълшебния свят на книгите

Учебната година за първокласниците завърши преди броени дни. Съвсем скоро във ваканция излизат и малко по-големите. Време е за летни усмивки, игри и почивка, но и задължителния списък с книги за четене. Тази година беше много динамична и различна, но взе пак можем да кажем „Ние вече сме грамотни“, казва с усмивка Ирена Боровинова -..

публикувано на 13.06.21 в 11:39

Днес отбелязваме Световния ден на безвъзмездното кръводаряване

13 юни е Световен ден на безвъзмездното кръводаряване и на донорството.  Веселина Крушевска и Мария Манзурова са представители на БЧК - Благоевград. Веселина е на 35 години, а Мария само на 18, и двете млади жени са кръводатители. Разказват за удовлетворението и смисъла на доброволното кръводаряване. Веселина и Мария може да чуете в звуковия файл:..

публикувано на 13.06.21 в 11:35
32 Фестивал Процес - Пространство, 1-8 юни 2021, Балчик

Пенка Минчева, организатор на „Процес - Пространство“: Виждала съм голяма трансформация в творчеството на артисти от началото до края на участието им във фестивала

   Във фокуса на вниманието ни е 32-рото издание на знаковия и най-дълго съществуващ фестивал за съвременно изкуство у нас „Процес - Пространство”, който се състоя от 1 до 8 юни в Балчик. След провеждането му през годините на различни други места, днес можем да говорим и за своеобразно завръщане към първоначалната локация на международния форум,..

публикувано на 12.06.21 в 18:39