Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Третокласници от Разлог с проява, посветена на Световния ден на Земята

"Природата не е сметище", „Да спасим едно дърво" – под този надслов третокласници от ОУ Никола Парапунов с класен ръководител Жана Барова и психологът на училището Калина Ергина организираха инициатива, посветена на Световния ден на Земята. 

В класна стая на открито, която се намира в двора на учебното заведение, учениците се включиха във викторина, в която показаха колко много знаят за това, как да опазим чиста земята, водата и въздуха, ползите от рециклирането и какво представлява то, както и как можем да спасим едно дърво.Третокласниците бяха изработили чудесни дървени и цветни табла, на които изрисуваха важни дейности посветени на  опазване на земята, дърветата и въздуха. С много ентусиазъм те показаха, че макар и малки са много отговорни и много знаещи, когато се отнася за това да пазим гората и брегът на морето чисти, както и да отделяме отпадъците, които да бъдат преработени и използвани пак. 

"Природата не е сметище", напомниха ни ученици от ОУ "Никола Парапунов",  а класната им г-жа Жана Барова много интересно и достъпно им показа примери за това, как самите ние, независимо от възрастта, можем да помогнем за чиста околна среда, както и как да спасим едно дърво. 


За това, че трябва да има дървета за да има вода, да дишаме чист въздух и да сме здрави, както и, че земята има нужда от грижи както и едно дете разказа психологът Калина Ергина. А г-жа Барова призова децата от класа, обединени в групички, да напишат по поне пет правила за това, как да пазим чиста класната стая и училището, за да пренесем добрия пример навън сред природата, на улицата, пред дома и покажем, че заедно можем повече, защото нашата планета го заслужава.


Галерия

Вижте още

3761 лв. са събрани в Перник в помощ на Цвета

3761 лв. са събрани на днешния празник в Перник по повод Международния олимпийски ден – 23 юни.Те ще бъдат дарени на 17- годишната Цвета Страхилова, която се нуждае от спешно лечение в чужбина. Тази година спортът в Перник се обедини в благородна кауза. По време на демонстрациите, които направиха спортните клубове..

публикувано на 23.06.21 в 16:53

Община Дупница напуска Областната водна асоциация

На извънредно заседание на Общинския съвет в Дупница бе взето решение общината да напусне водната асоциация.  Основанията за това – исканото двойно увеличение цената на водата в общината, факта, че в следващите 5 години Дупница няма да може да разчита на европейско финансиране на един от най- важните сектори – водоснабдяването.  Сега..

публикувано на 23.06.21 в 15:22

Какво трябва да знаем за държавния служител

23-ти юни е Световен ден на държавния служител. Този празник на около 95 хиляди българи на практика е непознат за широката публика.  Държавният служител извършва доста важна работа по обслужването на обикновения българин, когато той има достъп до немалко държавни и общински служби в страната. Това бе и поводът за срещата в Oбщина Благоевград..

публикувано на 23.06.21 в 15:14

„Аз избирам доброто!” в Гоце Делчев

Традиционната за община Гоце Делчев Лятна превантивна програма на Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, отново ще предложи на децата интересно поле за творчество, спорт, приключения, доброволчество, личностно развитие и възпитателна подкрепа под мотото „Аз избирам доброто!”. „Ваканция..

публикувано на 23.06.21 в 14:21

Осъдиха жена, причинила смърт при катастрофа

Окръжен съд – Кюстендил призна подсъдима за виновна в причиняване на смърт по непредпазливост, при ПТП на пешеходна пътека.  Наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 2 години, изтърпяването на което се отлага за изпитателен срок от 3 години, присъди Окръжен съд – Кюстендил, като призна подсъдимата Маргарита К. за виновна в нарушение на..

публикувано на 23.06.21 в 14:01

Ирина Никулчина запали олимпийския огън

Над 100 бяха участниците в традиционното факелно бягане около езерото в благоевградския парк „Бачиново“ по случай  Международния олимпийски ден. Доц. Даниела Томова от Югозападния университет „Неофит Рилски“, председател на Българския олимпийски комитет в Благоевград, с кратко вдъхновено слово припомни великата олимпийска традиция като извор на..

публикувано на 23.06.21 в 13:07

Как учениците виждат пътя към успеха

Днес от 11 часа във фоайето на Младежкия дом в Благоевград се откри изложба от областния ученически конкурс за колажи "По стъпките на... успеха."  Събитието е в рамките на проект „КОМПАС” – Кариерно ориентиране, мотивация и перспективи и за активна себереализация, финансиран по Национална програма „Предоставяне на съвременни условия за работа на децата и..

обновено на 23.06.21 в 12:23