Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътна полиция с акция за мотористите

Снимка: Мото клуб

До края на седмицата Пътна полиция провежда акция, насочена към мотористите. Сред най-честите нарушения са движение без каска, както и липса на правоспособности и на регистрация на мотоциклетите.

А заради очаквания интензивен трафик в края на почивните дни за Великден и Гергьовден, от агенция "Пътна инфраструктура" призовават шофьорите да планират внимателно времето си за пътуване, както и да използват и алтернативни маршрути, както и да карат с повишено внимание, съобразена скорост и дистанция.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

НОИ стартира програмата за профилактика в 50 бази

От днес Националният осигурителен институт започва изпълнението на програмата за профилактика и рехабилитация за настоящата година. Договори са подписани с 50 бази, а парична помощ, която се предоставя на осигурените е за 10 дни. Покриват се нощувките -  до четири диагностични и терапевтични процедури дневно и частично 9 лева за храна на ден...

публикувано на 29.03.24 в 09:29

И не забравяйте: В неделя се местят стрелките с час напред!

На 31 март, неделя, преминаваме към лятното часово време. Преместваме часовниците е с един час напред. В 3:00 ч. през нощта стрелките трябва да покажат 4 часа. Към астрономическото време ще се върнем на  27 октомври.

публикувано на 29.03.24 в 09:25

Тестват сирените в Благоевград

Днес ще бъдат тествани сирените на територията на община Благоевград. От 9.00 ч. до 16.00 ч. ще се извърши профилактика на системата за ранно предупреждение и оповестяване на територията на града и малките населени места, съобщиха от общинския пресцентър.

публикувано на 29.03.24 в 07:34

Възможни прекъсвания на сигнала за района на Благоевград

Днес /29.03.2024/, между 09:00 и 17:00 часа, поради планирана техническа профилактика на предавателя излъчващ на честота 103.2MHz ултракъси вълни за района на Благоевград, са възможни прекъсвания на сигнала. По време на профилактиката може да слушате програмата на Радио Благоевград през сайта binar.bg.

публикувано на 29.03.24 в 07:31

Отново слънчево и топло

Днес ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен вятър от западната четвърт. Дневните температурите още ще се повишат и максималните ще бъдат между 21° и 26°, в София – около 21°. В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от западната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около..

публикувано на 29.03.24 в 05:37

Сградата на Община Благоевград ще бъде осветена символично в цветовете на българското знаме и на НАТО

На 29 март – датата, на която преди 20 години страната ни стана член на НАТО, в 19:00 часа сградата на Община Благоевград ще бъде осветена символично в цветовете на българското знаме и на НАТО.  Инициативата е част от Националната програма за отбелязване на тази важна за България годишнина.

публикувано на 29.03.24 в 05:35

Протест срещу изграждането на соларни паркове върху земеделски земи се проведе в Кюстендил

Граждански протест срещу изграждането на фотоволтаици върху земеделски земи се проведе в Кюстендил пред сградата на общината.  Хората се обявиха против изграждането на соларни паркове върху земеделски площи. Според тях плодородната земя не заслужава подобно отношение. Хората събрали се на протеста изразиха надежда местната управа да спре..

публикувано на 28.03.24 в 20:16