Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

12 заразени с COVID-19 за три дни в област Кюстендил

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Общо 12 са новодиагностицираните лица с коронавирусна инфекция в област Кюстендил през изминалите три дни – от 14-ти до 16-ти май. Положителни случаи има в общините: Дупница – 4, Сапарева баня – 2, Кюстендил – 2, по един новозаразен в Бобошево, Бобов дол, Кочериново и Рила, съобщават от Областния кризисен щаб.

Към днешна дата в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са хоспитализирани 13 лица. От тях 8 са на кислород и в средно тежко състояние.

Към този час в Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 13 души. От тях трима пациенти са на интензивно лечение, останалите са в средно тежко състояние.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 13 пациенти. От тях 7 са на кислородна терапия и в средно тежко състояние.

В събота е починал 83-годишен мъж от община Невестино. Лицето е имало придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семейството и близките на починалия. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Спортен празник в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Спортен празник „130 години от пристигането на швейцарските учители по гимнастика в България“  се проведе в ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград. В закритата спортна зала на университета студенти от специалност „Физическо възпитание и спорт“, преподаватели от катедра „Теория и методика на физическото възпитание“ и ученици от Трето основно училище..

публикувано на 23.04.24 в 15:51

АУБ посреща хорови състави на престижен международен фестивал

Поредното издание на Международния фестивал на студентските хорови състави се открива тази вечер в Благоевград. Негови организатори са АУБ и Хоровият състав към университета, с диригент проф. Христо Кротев. До 26-ти април на фестивалните сцени ще се изявят млади таланти от страната и чужбина, обединени в единайсет състава. Партньори..

публикувано на 23.04.24 в 15:39

В Кюстендил представиха концепциите за интегрирани териториални инвестиции

Обществени обсъждания на концепции, преминали административно съответствие и съвместимост, в които участие има общината в Кюстендил, бяха представени днес. Общият брой на концепциите от област Кюстендил е 11, от които осем – с участието на общината. Идеята на тези публични обсъждания е да бъдат припознати като необходими за изпълнение, а след..

публикувано на 23.04.24 в 14:41

Първи случай на коклюш в Перник

Първи случай на коклюш е регистриран в Перник. С магарешка кашлица е диагностицирано 15-годишно момиче, което учи в София. Диагнозата е установена по лабораторен път. Заразеното дете е било имунизирано. То се лекува в домашни условия. „Детето е под карантина. Близките са уведомени и спазват режим. Уведомили сме класа и училището, софийската РЗИ, за да..

публикувано на 23.04.24 в 14:17

Е-обучение заради коклюш по преценка на директора на училището

Разрешаването на имунизация срещу коклюш при бебета, навършили месец и половина, ще бъде временна промяна в задължителния календар, докато трае епидемията от заболяването. Това съобщи главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Промяна: Ваксината срещу коклюш ще се поставя на месец и половина на бебето По официални данни до вчера..

публикувано на 23.04.24 в 14:15

Великденски концерт зарадва потребителите на „Зорница“ в Благоевград

Музикална програма изнесоха школите към Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград по случай Великденските празници в Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Зорница“. „Всяка година за великденските празници организираме поредица от чествания“, обясни за Радио Благоевград Гергана Петрова, ръководител екип на..

публикувано на 23.04.24 в 13:53

Йончева приема номинацията за евродепутат от ДПС - Благоевград

Елена Йончева обяви, че приема номинацията на ДПС - Благоевград за кандидат за евродепутат. Пред БТА тя посочва, че това е признание за всичко, което е постигнала в Европейския парламент за България.  Евродепутатът Илхан Кючук обясни номинацията на Йончева като инициатива, която често се случва в ДПС - да има номинации от гражданската квота. "Не съм..

публикувано на 23.04.24 в 13:37