Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любовта към Отечеството и животните като превенция срещу наркоманиите

„Любовта към Отечеството и любовта към животните като превенция срещи наркотиците и лошите навици“  е мотото на благотворителната изложба, която организира Общинският съвет по наркотични вещества – Благоевград. Тя се посвещава на наближаващия 26 юни, когато ще отбележим Международния ден за борба с употребата и нелегалния трафик на наркотици, но и на други събития, които провокират у младите хора отношение към Родината, към ближния и към бездомните животни.

Изложбата ще бъде открита на 22 юни, от 11 ч., във фоайето на сградата на Община Благоевград.

„Две са темите в изложбата. Едната тема е с „С любов към Свободата и Отечеството в борбата с наркоманиите“ и ще изложим рисунките, които спечелиха призови места в нашите конкурси за ученици, който отминаха за тази учебна година – „Човек, свободен и независим“ за 5-ти и 11-ти клас, и  „Моят любим национален герой“ за 1 – 4 клас. Другата подтема в тази изложба е „ С любов към животните в борбата с наркоманиите“.

Там ще изложим рисунки и снимки на осиновени животни. По този начин ще покажем любовта към животните, защото, човек, който обича животните, обича и хората, и така няма да се подаде на изкушенията на наркотиците“ – обясни за Радио Благоевград Магдалена Рахова, председател на Общинския съвет по наркотични вещества в Благоевград.


Вече са получени много снимки и рисунки на ученици и осиновители на бездомни животни от цялата област Благоевград. Изложбата има и благотворителна цел, събраните средства ще бъдат дарени за отглеждане на бездомни животни. Всеки, който желае може да стане и осиновител, защото ще има и снимки на животни, които могат да бъдат осиновени.

„На всяка една снимка ще посочим името и контактите на хората, които се грижат за такива животни и ги предлагат за осиновяване. Ние поддържаме връзка с г-жа Антоанета Иванова, ще предоставим нейните контакти. Изключително сме благодарни на всички деца и семейства, които се включват в тази кампания“ – допълни г-жа Рахова.

Подробностите можете да чуете в интервюто на Биляна Славчева с Магдалена Рахова.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Здравка Евтимова: Човек има най-много, когато дава

Писателката Здравка Евтимова, заедно с още известни личности от различни индустрии, бе сред основните говорители на годишната конференция TEDxAUBG в Благоевград. Тя избра да говори пред студентите от Американския университет за общественото явление „калинки“ и образованието. „Внимателно и аргументирано се стремя да стигна до извода, че явлението..

публикувано на 15.04.24 в 15:51

RIA с нов англоезичен сингъл - „INTACT"

Третият самостоятелен сингъл на RIA е англоезичен и носи името „INTACT". Музиката, текстът и аранжиментът са на RIA.  Видеоклипът е заснет от Васил Стефанов в София. В него участват Тодор Петров и Борис Божилов от „Спални места“ и китаристът Виктор Колев. Още първият сингъл на младата певица – „Нашата мечта" ѝ даде успешен старт и покори всички..

обновено на 14.04.24 в 15:37
Вяра Панталеева

Вяра Панталеева посреща пролетта с нова песен

Новата песен на Вяра Панталеева "През 100 земи" е приказен разказ приличащ на сън за личностното пътешествие, в което търсейки някого или нещо, откриваме себе си. Мистичното и приказното в музикалната форма, кореспондира с приказния изказ: „две луни“ – два лунни месеца, „сто земи“, „вдън гори‘. „огледален свят“... Пътешествието е вътре в нас..

обновено на 14.04.24 в 15:22

Как капачките обединиха хиляди доброволци?

Пролетната кампания на „Капачки за бъдеще“ наближава.  14-ото ѝ издание ще се проведе в рекордните досега 33 града. Всеки може да донесе  събраните пластмасови капачки и алуминиеви кенчета, които ще бъдат рециклирани. Със събраните средства ще се помогне на 20 детски и родилни отделения в страната. Благодарение на инициативата до..

публикувано на 12.04.24 в 12:37

Никол Илиева: Интересът към първия медиен фестивал в Благоевград е голям

Годишният  медиен фестивал в Благоевград  ще се проведе на 30 април 2024 година по инициативата на студентския клуб „Ellipsis“ в АУБ.  Той е отворен за студентите от АУБ и техни колеги от цял свят,  за начинаещи и професионалисти. За участие във фестивала вече са постъпили 27 заявки от нашата страна, от редица други европейски страни, от Африка,..

публикувано на 12.04.24 в 11:39

Село Струма събира 400 участници на фестивал

Над 400 участници очакват в санданското село Струма за фестивала „Фолклор с приятели“.  Организатори са Община Сандански, кметство село Струма и НЧ „Никола Вапцаров 2005“.   Фестивалът ще бъде на 20 април /събота/ на площада в село Струма. Ще се включат самодейни състави от цялата страна. В селото има много млади хора, които се занимават със..

публикувано на 11.04.24 в 10:00

60 години страст или какво е общото между футбола и барабаните

60 години на сцената с барабани в ръка - това е животът на известния благоевградски музикант Ивайло Романов – Пелето. На 29 април той подготвя юбилеен концерт, по случай 70-годишнината му, роден е на 27 април 1954 година. Едва 10 годишен започва да се занимава с барабани, естествено по наследство, неговият баща  е бил тъпанджия. Така се..

публикувано на 10.04.24 в 11:55