Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жана Гошева и „Слово за любов“

| обновено на 20.06.21 в 12:55
4
Жана Гошева
Снимка: личен архив

Тези дни в много български училища зрелостниците получиха своите дипломи. Имаше и вълнение, и радост, и сълзи. При раздяла-винаги е така.

В звуковия файл може чуете как това се случи в Езиковата гимназия “Акад. Людмил Стоянов“ в Благоевград. От името  на випуск 2021-ва към учителите се обърна завършилата с отличие 12-ти „д“ клас с изучаване на немски език Жана Гошева. Словото, с което тя разплака всички, не скривайки и своите сълзи, това слово, Жана нарече „Слово за любов“. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още
Василиса Валеова

Подготовката на приема за първи клас в община Благоевград закъснява

Организацията на приема на децата в първи клас в общинските училища в Благоевград закъснява и това изключително много затруднява работата на директорите на учебните заведения. За това алармира в ефира на Радио Благоевград общинският съветник Василиса Валеова, председател на Комисията по образование, култура и вероизповедание към ОбС. Тя обясни,..

публикувано на 28.03.24 в 11:15

Втори СТЕМ център изграждат в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Якоруда

Със средства по Плана за развитие и устойчивост във всяко българско училище ще бъде изграден СТЕМ център. Направленията са пет – природни науки, математика и информатика, роботика и киберфизични системи, зелени и 3D технологии. В СУ „Св. св. Кирил и Методий“ Якоруда изграждат втори СТЕМ център по роботика и зелена енергия. „Ще направим една мини..

публикувано на 27.03.24 в 14:07

Рулетката с мандатите се завърта за втори път

В 15 часа днес държавният глава ще връчи папката с втория мандат на кандидат за министър-председател, номиниран от "Продължаваме промяната" – "Демократична България".  "С чиста съвест ще върнем папката празна", това обяви пред bTV съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков. Думите му идват часове преди връчването на втория проучвателен мандат на..

публикувано на 27.03.24 в 10:10

България и светът отбелязаха Часа на Земята

От Мадрид до Ханой и от Хелзинки до Кейптаун светът отбеляза Часа на Земята. За 18-а поредна година WWF направи милиони хора съпричастни към каузата за опазване на околната среда. Хиляди емблематични сгради изгасиха светлините за един час между 20:30 и 21:30, за да отдадат почит към природата и да изпратят послание към бизнеса, правителствата и..

публикувано на 25.03.24 в 13:22

Местна власт и бизнес ще развиват селски туризъм в село Ключ

Петричкото село Ключ има потенциал за развитието на селски туризим. В това са убедени кметът Македонка Иванова и представителите на местния туристически бизнес, които вече реализират различни идеи това да се  случи. Красивата природа, на скътаното в полите на планина Беласица населено място, богатата история на околността, свързана с цар Самуил и..

публикувано на 25.03.24 в 11:19

Емисиите от метан трябва да бъдат намалени с 30% до 2030 година

Метанът продължава да нараства в глобален мащаб, той е вторият по значение парников газ, отговорен за около 1/3 от повишението на глобалната температура. Най-съществени са емисиите в земеделието и енергийният сектор, както и от гниещи отпадъци.   „ Има цел за намаляването им с 30% до 2030 година, подписана още през 2021 година в Глазгоу в..

публикувано на 25.03.24 в 09:12

Деца от цялата страна очакват голямото Априлско състезание по четене с разбиране

През април – месецът на детската книга, образователната платформа Книговище кани децата от цялата страна да се включат в националното Априлско състезание по четене с разбиране. Онлайн съревнованието започва в 00.00 часа на 1 април на knigovishte.bg и ще продължи до 30 април. През своите детски профили в платформата децата решават..

обновено на 24.03.24 в 13:47