Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Огънят от пожара на сметището край Дупница продължава да тлее

Пожарът на сметището край Дупница, което се запали вчера, е овладян. Той се е възобновявал два пъти. Причината за възникването на пожара е небрежност. Това каза за Радио Благоевград говорителят на полицията в Кюстендил Катя Табачка.

„Ситуацията обаче е сложна, защото огънят в дълбочина продължава да тлее. На място има дежурни групи. От Община Дупница изпращат техника, която да запръстява територията, която тлее“, каза Катя Табачка.

Старото сметище край Дупница е закрито със заповед на РИОСВ – Перник през 2017 година. Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите – София незабавно са отишли на място. Те са сигнализирали Изпълнителната агенция по околната среда да започне измерване на качеството на атмосферния въздух.

Тече проверка до с. Джерман, което е най-близкото населено място до сметището.


Вижте още

Михаела Крумова е била избрана за член на НИС Жени ГЕРБ

Михаела Крумова от Кюстендил е била избрана за член на Националния изпълнителен съвет на Жени ГЕРБ, съобщиха от пресцентъра на местната партийна структура. Крумова е юрист с дългогодишна практика, председател на местната структура на ГЕРБ, член на Контролната комисия на политическата сила. Тя беше и депутат в 45-то Народно събрание.  Заради въведените..

публикувано на 26.09.21 в 16:43

Огнеборци и доброволци са локализирали пожар в село Смочево, община Рила

Пожар гори в землището на село Смочево, община Рила, съобщиха от противопожарната служба. Горят сухи треви и храсти, огънят е обхванал и малък горски масив. Към момента пожарът е локализиран, няма опасност за жителите на селото. На място работят огнеборци от Рила, служители на горското стопанство и доброволци от селото.

публикувано на 26.09.21 в 16:40

Доброволци събраха над 1000 чувала с боклук около река Струма

 Почистването беше организирано от неправителствена организация, занимаваща се с производство на биохрани.   "Почистваме правим редовно, но е необходимо да намерим източника и да разберем какво се случва и защо реките ни са в такова състояние. Днес правим официално почистване, но целта ни в бъдеще да няма толкова боклуци в реките. Стотици са хората,..

публикувано на 26.09.21 в 16:14

Заместник-министър Иван Шишков ще инспектира строителството на АМ „Струма“

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков ще направи инспекция на строителството на АМ „Струма“ утре – понеделник, 27 септември. В 11.00 часа заместник-министърът ще посети т.нар. железен мост над река Струма в центъра на  Симитли.  В 15.00 ч. в Петрич той ще инспектира започващото обновяване на..

публикувано на 26.09.21 в 14:16

Храмът "Св. Параскева" в село Скребатно е напълно обновен

С обновен църковен дом жители и гости на село Скребатно, община Гърмен ще посрещнат храмовия празник на 14 октомври. Тогава Православната църква почита Деня на Света Параскева.  Инициатори на реновирането на църквата в селото са кметството на село Скребатно, Православния информационен център на Неврокопска света митрополия и Движение „Ние – жените“..

публикувано на 26.09.21 в 13:41

Гори закритото сметище в село Радловци, край Кюстендил

Екипи на противопожарната служба в Кюстендил гасят пожар в закритото сметище в с. Радловци край града, съобщи  директорът на противопожарната служба комисар Светослав Георгиев. Сигналът е постъпил в РСПБЗН вчера вечерта.  На място освен противопожарните коли са били изпратени и водоноски от Общинското предприятие "Чистота", както и булдозер, казаха от..

публикувано на 26.09.21 в 10:08

Почистват река Струма край Кюстендил

Почистване на река Струма организира днес неправителствена организация в Кюстендил. Акцията започва в 10.00 часа от три пункта по поречието на реката. В организацията  участва и Община Кюстендил. Ще бъдат осигурени място за паркиране, материали за почистването, извозване и депониране на събрания боклук. Пластмасовите и стъклени..

публикувано на 26.09.21 в 08:12