Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В нормата е качеството на въздуха около старото сметище край Дупница след пожара

Няма превишаване на средночасовите норми на показателите за качеството на атмосферния въздух в местността Злево, Община Дупница, след като вчера там се самозапали депо за неопасни отпадъци. Непосредствено след получения сигнал за пожара мобилна автоматична станция на Изпълнителна агенция по околна среда започна 72-часово измерване на следните показатели за качеството на атмосферния въздух в областта: ФПЧ10, серен диоксид, азотни оксиди, въглероден оксид, озон, сероводород и метеорологични параметри. Тъй като показателят ФПЧ10 в атмосферния въздух се нормира за 24 часа, информация за средноденонощната му концентрация ще бъде налична след изтичане на денонощието (0:00 ч. на 25.07.2021 г.).


Вижте още

Благоевград посреща най-добрите боксьори на България

Държавен личен шампионат по бокс за мъже ще се проведе в Благоевград. Официалното откриване е на 27 октомври от 15.00 часа в зала „Скаптопара“, като самото първенство ще продължи до 31 октомври /неделя/. Общо 40 боксови клуба ще имат свои представители по време на шампионата. Между въжетата на ринга ще се качат и 11 състезатели на боксов клуб..

публикувано на 26.10.21 в 18:07

30% ръст на желаещите за ваксина от четвъртък насам в РЗИ-Благоевград

"Отчитаме 30% ръст на желаещите да се ваксинират. Имаме налични от всички ваксини, включително и еднодозовата. В четвъртък имахме 1100 ваксинирани за деня. Днес до момента са 660, като продължават да се вкарват в системата до 21 часа. От сутрин до вечер има опашка пред кабинета на РЗИ", каза директорът на РЗИ-Благоевград д-р Калоян Калоянов след заседание..

публикувано на 26.10.21 в 17:57

Десет автори са отличени в обявения от Община Радомир фотоконкурс "Радомир през моя обектив"

Творбите им са подредени в Общинския исторически музей. Експозицията е посветена на днешния празник на Радомир – Димитровден. Тя съдържа 46 снимки. В конкурса са представени 80 фотографии на 16 участници. Те са оценявани от тричленно жури. На първо място сред участниците над 18 години са класирани фотографии на 31-годишния компютърен специалист Радослав..

публикувано на 26.10.21 в 17:27

Онлайн обучение за ученици от общините Бобошево и Невестино

Учениците от пет общини в област Кюстендил – Дупница, Сапарева баня, Бобов дол, Кюстендил и Трекляно са на обучение от разстояние в електронна среда, съобщиха от РУО – Кюстендил. От утре на такова обучение преминават и училищата в общините Бобошево и Невестино. На ротационен принцип на обучение продължават занятията на учениците в общините..

публикувано на 26.10.21 в 16:31

Доставиха машините за симулативно гласуване в Благоевград

В Благоевград бяха доставени специализирани устройства с инсталирана демоверсия, чрез които ще се осъществи разяснителна кампания за машинно гласуване, насочена към жителите на областния център и прилежащите села.  Инициативата е във връзка с изборите за президент и вицепрезидент на Р. България и за народни представители, насрочени за..

публикувано на 26.10.21 в 16:29

ОбС – Кюстендил ще гласува купуване на техника за смет

Купуването на нова техника за подобряване услугите по сметоизвозване, сметопочистване и зимно поддържане на уличната мрежа в Кюстендил, ще гласува Общинският съвет в Кюстендил на заседанието си в четвъртък, съобщиха от там. За целта са предвидени 128 хиляди лева.  С над 20 000 лева от собствени средства, приходи от продажба на общинска собственост..

публикувано на 26.10.21 в 15:52

Икона на Св. Димитър ще бъде монтирана в храм в Кюстендил

Икона от мозайка на Св. Димитър ще бъде монтирана на храма, посветен на светеца в Кюстендил, съобщи архиерейския наместник на околията архимандрит Иссак.  „Иконата е дарение от местни хора и е изработена от художник-приложник“, посочи отец Иссак. Днес  е била посрещната в храма „ Св. вмчк Димитър Солунски“ след богослужение, посветено на..

публикувано на 26.10.21 в 14:41