Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Александър Пандурски на среща с депутатите от област Кюстендил

Подкрепата си за реализирането на всички важни проекти за област Кюстендил декларираха новоизбраните народни представители от региона. По време на среща с областния управител инж. Александър Пандурски те поеха ангажимент основните им усилия да бъдат насочени за привличането на инвеститори, за подкрепа към бизнеса, туристическия бранш и земеделските производители.

Срещата се състоя в Областна администрация – Кюстендил и бе по инициатива на инж. Александър Пандурски. В неформалния разговор се включиха народните представители Бойко Клечков, Христо Терзийски, д-р Галина Таваличка и Мая Манолова. Поради непредвидени служебни ангажименти в срещата не успя да се включи депутатът Виктория Василева.

„Разчитаме на вас, че ще бъдете мост между централната и местната власт, че ще бъдете проводник на интересите на жителите на област Кюстендил. За всички нас е важно да привличаме инвестиции и регионът да се развива устойчиво. Вярвам, че с добър диалог и общи усилия, това е възможно“, заяви инж. Пандурски.

Привличането на потенциални инвеститори и перспективите за развитие на туризма бяха основните акценти в хода на разговора между областния управител и народните представители. Коментирани бяха и изграждането на стратегическия за региона Коридор номер 8 и Плана за възстановяване и развитие, засягащ Зелената сделка и преминаването към нисковъглеродна икономика. Състоянието на предприятията в областта и създаване на индустриални зони също бяха акцент по време на разговора между новоизбраните депутати и инж. Пандурски. Обсъдени бяха и проблемни за областта теми, като: ВиК инфраструктурата, изграждането на депа за отпадъци, довършването на язовир „Кюстендил“, изграждането на преработвателни предприятия за земеделските производители и т.н.

В края на срещата инж. Александър Пандурски пожела спорна и ползотворна работа на новоизбраните народни представители. „Уверен съм, че ще работите само и единствено в интерес на Кюстендилска област и нейните жители“, заяви Пандурски. На всеки един от гостите областният управител подари символичен почетен плакет, на който са изобразени емблематични за региона ни места. 


Вижте още

Радослав Митрев ще е говорител на РИК - Благоевград

Днес се проведе първото заседание на РИК, приветствие отправи Областният управител Николай Шушков, като пожела ползотворна работа и се ангажира с пълно съдействие от страна на Областна администрация. Също така изтъкна, че едновременното провеждане на избори за Президент и Вицепрезидент на Републиката, както и избори за 47 Народно събрание се..

публикувано на 25.09.21 в 16:17

До 24 септември към 7 часа близо 20% от населението на област Кюстендил е самопреброено електронно

Преброителите, които посещават домакинствата по домовете, попълват хартиена преброителна карта за лицата, непреброени с електронен въпросник, както и карта за всички жилищни сгради. В електронната карта не е включен раздел „сграда“ с въпроси за нея. Броенето на жилищните сгради е съгласно ЗПНЖФ през 2021 и цели установяване на броя на обитаваните и..

публикувано на 25.09.21 в 15:46

Земеделска професионална гимназия в Сандански с нова придобивка

Директорът на ЗПГ "Климент Тимирязев" - Емил Терзийски и кметът на община Сандански - Атанас Стоянов, откриха поредната нова придобивка за училището - нов фитнес център, част от учебния възстановителен център, в който учениците ще провеждат учебни часове по Лечебна физкултура. Фитнесът е оборудван със съвременни фитнес уреди и предоставя отлични..

публикувано на 25.09.21 в 15:06

В Перник събират опасните битови отпадъци

За втори път тази година, мобилният събирателен пункт за опасни битови отпадъци от домакинствата ще бъде в Перник. В понеделник жителите на общината могат да предават безплатно генерираните в домакинството опасни отпадъци. При предходната кампания - на 16 април, перничани са предали общо 429 кг опасни отпадъци като лекарства с изтекъл срок..

публикувано на 25.09.21 в 12:47

Богата програма в Благоевград в Европейските дни на наследството

Последната септемврийска събота на 2021 г. ще обедини в една богата програма в Благоевград  Европейските дни на наследството и Европейската нощ на музеите. Събитието ще отбележи и една годишнина - 155 години Народно читалище „Никола Вапцаров-1866“ – Благоевград, както и 19-ата традиционна среща на старите джумайски родове...

публикувано на 25.09.21 в 07:46

97 са новите случаи на коронавирус в Благоевград

1 904 са новите случаи на коронавирус, установени у нас през последното денонощие, показват актуализираните данни на Единния информационен портал към полунощ. Положителните проби са 7,84 процента от направените над 24 200 теста. 341 са откритите инфекции в София, следват Пловдив и Варна. В Благоевград новите случаи са 97, в Кюстендил 30,..

публикувано на 25.09.21 в 07:44

Предимно слънчево с до 27°

Днес ще бъде предимно слънчево, преди обяд над източната половина от страната с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който вечерта ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са между 22° и 27°.

публикувано на 25.09.21 в 07:42