Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горещо с температури до 40 градуса

Снимка: БГНЕС

Днес над България ще бъде слънчево, след обяд и горещо. На отделни места в югозападните райони от страната ще има временни увеличения на облачността, но главно в планинските райони там ще превали краткотраен дъжд. Ще остане почти тихо. Повишението на температурите ще продължи и преобладаващите максимални ще са между 35° и 40°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Първи случай на коклюш в Перник

Първи случай на коклюш е регистриран в Перник. С магарешка кашлица е диагностицирано 15-годишно момиче, което учи в София. Диагнозата е установена по лабораторен път. Заразеното дете е било имунизирано. То се лекува в домашни условия. „Детето е под карантина. Близките са уведомени и спазват режим. Уведомили сме класа и училището, софийската РЗИ, за да..

публикувано на 23.04.24 в 14:17

Е-обучение заради коклюш по преценка на директора на училището

Разрешаването на имунизация срещу коклюш при бебета, навършили месец и половина, ще бъде временна промяна в задължителния календар, докато трае епидемията от заболяването. Това съобщи главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Промяна: Ваксината срещу коклюш ще се поставя на месец и половина на бебето По официални данни до вчера..

публикувано на 23.04.24 в 14:15

Великденски концерт зарадва потребителите на „Зорница“ в Благоевград

Музикална програма изнесоха школите към Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград по случай Великденските празници в Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Зорница“. „Всяка година за великденските празници организираме поредица от чествания“, обясни за Радио Благоевград Гергана Петрова, ръководител екип на..

публикувано на 23.04.24 в 13:53

Йончева приема номинацията за евродепутат от ДПС - Благоевград

Елена Йончева обяви, че приема номинацията на ДПС - Благоевград за кандидат за евродепутат. Пред БТА тя посочва, че това е признание за всичко, което е постигнала в Европейския парламент за България.  Евродепутатът Илхан Кючук обясни номинацията на Йончева като инициатива, която често се случва в ДПС - да има номинации от гражданската квота. "Не съм..

публикувано на 23.04.24 в 13:37

Промяна: Ваксината срещу коклюш ще се поставя на месец и половина на бебето

Министерството на здравеопазването ще позволи първата имунизация срещу коклюш да бъде прилагана по-рано, месец и половина след раждането на бебето, а не както е сега според Имунизационния календар тя се прилага след втория месец. Това е решено на среща между служебния премиер Димитър Главчев, министъра на здравеопазването Галя Кондева,..

публикувано на 23.04.24 в 11:41

Банско отново ще пулсира в ритъма на джаза

Банско джаз фестивал отново ще превърне Банско в столица на джаз музиката. 27-то издание на най-голямото музикално събитие в България ще бъде в продължение на осем фестивални дни, вечери и нощи от 3 до 10 август 2024 г. На пресконференция екипът на Банско джаз фестивал обяви програмата, в която е спазена създадената през последните години..

публикувано на 23.04.24 в 11:34

Актуализират заплатите на управителите на общинските дружества в Дупница

Общинският съвет в Дупница обсъжда актуализиране заплатите на управителите на общински дружества. Предложението е на председателя Костадин Костадинов. То е мотивирано с неиндексираните възнаграждения в последните 4 години. Предлага се заплатата на управителя на Общинската болница от 3 000 лева да се увеличи на 4 500 бруто. За управителя на ГУМ..

публикувано на 23.04.24 в 09:48