Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Аларма Югозапад“ – новото предаване за култура по Радио Благоевград

2
Цветан Цветанов
Снимка: Ани Васева

 Ново седмично предаване “тръгва” в ефир тази вечер. „Аларма Югозапад“ е специална едночасова версия на добре познатата вече 13 години вечерна линия на програма „Христо Ботев“ „Аларма“ и ще се излъчва всеки понеделник от 23:00ч. до полунощ на вълните на Радио Благоевград. Водещ е Цветан Цветанов, когото слушателите познават не само като един от основните гласове на Ботевската „Аларма“, но и като създател на музикалния фестивал и серията радиоконцерти „Аларма Пънк Джаз“ (линк - https://www.facebook.com/alarmafest ) и на 24-часовия музикален канал за „странна и прекрасна музика“ „Пънк Джаз“ (линк - http://player.bnr.bg/?p=14 ) на Радио Бинар.

  Югозападната „Аларма“, както и предаването-майка, макар да има свой характерен музикален облик, няма да бъде строго музикално, а ще се фокусира и върху различни явления от областта литературата, киното, съвременните изкуства. Една от основните мисии и насоки ще бъде и търсенето на пресечни точки между различните култури на Балканите, които въпреки географската близост и общото историческо минало, често не се познават достатъчно добре.

  Първото издание е малко “по-колажно”- поради манифестния си характер. В него са включени документални записи от концерта на сръбския джаз пианист Деян Илиич, организиран съвместно от „Аларма Пънк Джаз“ и Радио Благоевград през 2019 година, както и кратки интервюта с трима от най-изявените интерпретатори на Джими Хендрикс, участвали на фестивала „Нишвил Джаз“ този август – Нюен Ли, Стенли Джордан и Жан-Пол Борели.

  На добър час на „Аларма Югозапад“ в ефира на Радио Благоевград!


Галерия

Вижте още

Безплатен предизборен диспут в Радио Благоевград

Радио Благоевград организира безплатен диспут в рамките на предизборната кампания за изборите за народни представители за Народно събрание, насрочени за 14 ноември 2021 г. В диспута ще участват кандидати за народни представители от партии и коалиции, регистрирани за участие в предстоящите избори. Тема на дипсута:  Управленски приоритети. Подобряване..

публикувано на 27.10.21 в 13:24

Радио Благоевград с поредно отличие

Журналистът от Радио Благоевград Елизабет Александрова бе отличена с почетна грамота и юбилеен плакет от Сергей Биров, директор на Осмо средно училище „Арсени Костенцев“ – Благоевград.  Отличието е за дългогодишното сътрудничество и обективно отразяване в Радио Благоевград на образователната дейност на училището.  Наградата бе връчена от..

публикувано на 15.09.21 в 14:00

Млади актьори на сцената на Радио Благоевград

Ефирът на Радио Благоевград се превърна в театрална сцена Радио  Благоевград спази традицията всеки четвъртък да бъде извън студиото. Лошото време днес не спря екипа ни. Заедно се потопихме в енигматичния свят на театъра. Усмивки, красиви слова за театралното изкуство и поезия: така ни посрещнаха младите таланти от школата към Драматичен..

публикувано на 26.08.21 в 15:45

Изнесено студио: Минало, настояще, щрак!

Радио Благоевград посрещна Световния ден на фотографията Светът невинаги е такъв, какъвто ни се иска. Вместо в разгара на лятото да се излежаваме на плажа или да се наслаждаваме на прохладната гора, често оставаме вкъщи или в офиса. Затънали в мисли за неясното бъдеще. Но всеки ден крие пъстрота, цвят и мигове на малки радости. Екипът..

публикувано на 19.08.21 в 15:40

Да бъдем на открито. Заедно.

Радио Благоевград Ви предлага добра възможност да започнете деня си активно и с настроение. Всеки четвъртък сутрин екипът ни организира събития и преки включвания от емблематични за Благоевград места. Днес заедно с Детския парламент бяхме в парк „Бачиново“ за да отбележим Международния ден на младежта. Съвместната ни инициатива „ Спри..

публикувано на 12.08.21 в 13:37

Радио Благоевград ви кани "В Бобораци на мегдана"

На 28 август 2021 г. ще се проведе благотворителен събор за за набиране на средства за ремонт и реставрация на храм "Света Петка" в село Бобораци.  Чрез това събитие организаторите целят да възвърнат българщината във всеки от нас, за да не забравяме нашите автентични традиции и обичаи, но и най-важното – да се съберат необходимите средства за..

публикувано на 02.08.21 в 12:38

Ухае на лятна програма

Дойде дългоочакваното лято. Слънцето грее жарко. Синьото небе е кристално. Прохладата на планината ни приканва. Ухае на море. След една хаотична и динамична година, от която имаме нужда да си починем, студените напитки, сочните плодове, свежите летни хитове и сладоледът с вкус на детство отново стават част от ежедневието ни. Плажните..

публикувано на 16.07.21 в 11:58