Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Медицински центрове в Петрич и Гоце Делчев стават ковид центрове

Тестване за коронавирус в метростанция Syntagma в централната част на Атина, 9 юли 2021 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

От РЗИ – Благоевград информират, че МЦ „Доверие“ на д-р Орфей Дуевски в гр. Петрич, ул. „Яне Сандански“ 31, 

и МЦ „Артро“ на д-р Ангел Попов в гр. Гоце Делчев, бул. „Гоце Делчев“ 73, 

след сключени договори с РЗОК-Благоевград, след 27 септември ще започнат да работят и като КОВИД центрове.


Вижте още

Благоевград посреща най-добрите боксьори на България

Държавен личен шампионат по бокс за мъже ще се проведе в Благоевград. Официалното откриване е на 27 октомври от 15.00 часа в зала „Скаптопара“, като самото първенство ще продължи до 31 октомври /неделя/. Общо 40 боксови клуба ще имат свои представители по време на шампионата. Между въжетата на ринга ще се качат и 11 състезатели на боксов клуб..

публикувано на 26.10.21 в 18:07

30% ръст на желаещите за ваксина от четвъртък насам в РЗИ-Благоевград

"Отчитаме 30% ръст на желаещите да се ваксинират. Имаме налични от всички ваксини, включително и еднодозовата. В четвъртък имахме 1100 ваксинирани за деня. Днес до момента са 660, като продължават да се вкарват в системата до 21 часа. От сутрин до вечер има опашка пред кабинета на РЗИ", каза директорът на РЗИ-Благоевград д-р Калоян Калоянов след заседание..

публикувано на 26.10.21 в 17:57

Десет автори са отличени в обявения от Община Радомир фотоконкурс "Радомир през моя обектив"

Творбите им са подредени в Общинския исторически музей. Експозицията е посветена на днешния празник на Радомир – Димитровден. Тя съдържа 46 снимки. В конкурса са представени 80 фотографии на 16 участници. Те са оценявани от тричленно жури. На първо място сред участниците над 18 години са класирани фотографии на 31-годишния компютърен специалист Радослав..

публикувано на 26.10.21 в 17:27

Онлайн обучение за ученици от общините Бобошево и Невестино

Учениците от пет общини в област Кюстендил – Дупница, Сапарева баня, Бобов дол, Кюстендил и Трекляно са на обучение от разстояние в електронна среда, съобщиха от РУО – Кюстендил. От утре на такова обучение преминават и училищата в общините Бобошево и Невестино. На ротационен принцип на обучение продължават занятията на учениците в общините..

публикувано на 26.10.21 в 16:31

Доставиха машините за симулативно гласуване в Благоевград

В Благоевград бяха доставени специализирани устройства с инсталирана демоверсия, чрез които ще се осъществи разяснителна кампания за машинно гласуване, насочена към жителите на областния център и прилежащите села.  Инициативата е във връзка с изборите за президент и вицепрезидент на Р. България и за народни представители, насрочени за..

публикувано на 26.10.21 в 16:29

ОбС – Кюстендил ще гласува купуване на техника за смет

Купуването на нова техника за подобряване услугите по сметоизвозване, сметопочистване и зимно поддържане на уличната мрежа в Кюстендил, ще гласува Общинският съвет в Кюстендил на заседанието си в четвъртък, съобщиха от там. За целта са предвидени 128 хиляди лева.  С над 20 000 лева от собствени средства, приходи от продажба на общинска собственост..

публикувано на 26.10.21 в 15:52

Икона на Св. Димитър ще бъде монтирана в храм в Кюстендил

Икона от мозайка на Св. Димитър ще бъде монтирана на храма, посветен на светеца в Кюстендил, съобщи архиерейския наместник на околията архимандрит Иссак.  „Иконата е дарение от местни хора и е изработена от художник-приложник“, посочи отец Иссак. Днес  е била посрещната в храма „ Св. вмчк Димитър Солунски“ след богослужение, посветено на..

публикувано на 26.10.21 в 14:41