Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Община Благоевград с два нови микробуса за нуждите на социални центрове

С два нови микробуса за нуждите на потребители на социални услуги разполага Община Благоевград. Те отговарят на всички съвременни изисквания за извозване на хора с двигателни проблеми, като са оборудвани с електрическа платформа с дистанционно управление за трудноподвижни хора.

Единият от автомобилите е предназначен за Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, а другият е закупен в изпълнение на проект „Нови социални услуги за деца и младежи в община Благоевград“, Административен договор № BG05M9OP001-2.019-0024-С01, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020 г.  

Второто превозно средство е за нуждите на потребителите на разкритите по проекта Дневен център за деца с увреждания и техните семейства и Дневен център за деца с тежки множествени увреждания и техните семейства.

Ключовете за двата нови автомобила бяха връчени от кмета на Благоевград Илко Стоянов на служители към социалните услуги.

Двата нови микробуса, приспособени за хора в нужда, са първите по рода си, с които разполага Община Благоевград.


Вижте още

"Пирин"се раздели с Уорън Фийни

ФК Пирин се раздели с мениджъра на представителния отбор Уорън Фийни по взаимно съгласие. Клубът благодари на Фийни за работата и усилията, които положи в последните две години начело на отбора. Под негово ръководство през сезон 2020-21 Пирин стана шампион на Втора лига и се завърна в елита на българския футбол.  От своя страна Фийни използва..

публикувано на 07.12.21 в 18:16

МОН: 66% от учениците от 5 до 12 клас учат присъствено

Над 285 000  ученици от 5-и до 12-и клас в страната учат присъствено, което е 66 на сто от общия им брой, съобщиха от Министерството на образованието. Почти 245 000 деца са в училище с тестване за Covid-19 веднъж седмично или със „зелен сертификат“ в общините със заболеваемост над 250 на 100 000 души население. Други близо 40 500 ученици са в клас без..

публикувано на 07.12.21 в 18:05

Сняг на прохода "Предел"

На прохода „Предел“ се е образувала снежна покривка и там вече работят снегопочистващи машини, съобщиха за Радио Благоевград от Областното пътно управление. Сняг вали във високите части. Машини са разположени и при местността Черна Места, както и на ГКПП „Логодаж“, където също вали сняг. Снегът за момента е слаб и не е натрупал, но се налага..

публикувано на 07.12.21 в 18:03

Негодна вода за пиене в село Кралев дол

Водата в пернишкото село Кралев дол е мътна и не е годна за пиене, съобщиха от ВиК – Перник. Село Кралев дол се водоснабдява от местни водоизточници. Заради обилните валежи от вчера водата е силно замътена и не е годна за пиене. Почти кална вода влиза в резервоара, каза управителят на ВиК – Борислав Иванов. До нормализиране на ситуацията..

публикувано на 07.12.21 в 16:33

Претендентите за Спортист на годината на Благоевград

Председатели и треньори на 24 клуба дадоха своите номинации за „Спортист на годината“ в категориите: „Мъже и жени“, „Юноши и девойки до 18 години“, „Отбор на годината“, „Треньор на годината“ и „Феърплей“. Спортни журналисти от благоевградски медии също попълниха анкетни карти. 21 спортисти в различни видове спорт получиха точки в анкетата, а ето и..

публикувано на 07.12.21 в 14:38

Атрактивни надписи красят село Баня

Обемни букви с името на Баня вече красят едно от най-оживените кръстовища в селото. От няколко дни, красивият надпис "БАНЯ" радва както всички жители и гости на Баня, така и онези, които преминават през селото в посока Разлог, Банско или Велинград. Визията на буквите символизира водата като извор на живот, чистота и не на последно място изобилието от..

публикувано на 07.12.21 в 13:31

Благоевградската общественост почете паметта на Никола Вапцаров

Дъждът и лошото време не попречиха на представители на местната и държавната власт, на политически партии и на културните институции, да сведат глава пред живота и творчеството на Никола Вапцаров. На 7-и декември се навършват 112 години от рождението на поета. Ритуалът по поднасяне на цветя се състоя пред барелефа на поета, пред сградата на Драматичен..

публикувано на 07.12.21 в 12:58
Подкасти от БНР